خبرگزاری مهر، گروه استانها - اصغر مناف زاده *: بیش از یک ماه است از شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور و به تبع آن در استان اردبیل میگذرد ولی علیرغم همه هشدارهای بهداشتی و تاکید بر خانه ماندن متأسفانه شاهد بوده و هستیم که شماری از همشهریان، موضوع را جدی نگرفته و به بهانههای مختلف و غیر قابل توجیه پذیر، از خانه خارج میشوند و حتی این روزها نیز با توجه به اپیدمی و جدی شدن بیماری، هنوز هم موضوع حیاتی «درخانه ماندن» توسط برخی افراد رعایت نمیشود.
این بی توجهی به توصیهها و اطلاعیههای ستاد مبارزه با کرونای استان چه قبل از سال جدید و چه بعد از آن، افزایش تعداد مبتلایان به ویروس «کووید ۱۹» را همراه داشته است. گواه این امر اعلام افزایش آمار مبتلایان به این بیماری از سوی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی استان نسبت به ماههای پایانی سال گذشته است. شکست قرنطینه خانگی یعنی هدر دادن زحمات کادر درمانی استان که این روزها عاشقانه، بی منت و فداکارانه در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا در مراکز درمانی استان در حال فعالیت هستند.
بهتر است بدانیم شیفت کاری یک پزشک و پرستار مشغول در بخش کرونای استان آن هم با لباسها و تجهیزات مخصوص که گاهاً امر تنفس و رعایت بهداشت شخصی را برای خود این عزیزان سخت و غیر قابل تحمل میکند، به طور میانگین برای جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران بویژه اعضای خانواده خود، بیست روز به طول میانجامد و متأسفانه تعدادی از کادر درمانی به خاطر خدمت رسانی مستقیم به همشهریان خود، درگیر بیماری ویروس کرونا شده و در همان بیمارستان محل کار خودشان تحت درمان هستند.
اگر تلاشها و فداکاریهای این عزیزان نبود چه بسا شاهد پیامدهای غیر قابل تصور بودیم. بی دلیل نیست که واژه زیبای «مدافعان سلامت» بیش از پیش بر قامت کادر درمانی متعهد و فداکار که در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا خدمت میکنند، اندازه شده است.
آنچه که خستگی پزشکان و پرستاران و سایر عوامل اجرایی در این خصوص به ویژه در این روزهای بحرانی را دوچندان میکند، خدمت رسانی به بیماران در شرایط سخت کاری نیست، بلکه بی توجهی برخی از همشهریان به هشدارهای بهداشتی و جدی نگرفتن مهمترین راه مبارزه با ویروس کرونا، یعنی در خانه بمانیم است! چرا که این بی توجهیها باعث افزایش بار روانی مضاعف کادر درمانی علیرغم همه مشکلات کاری و خانوادگی آنها شده است.
چند روزی به سیزده فروردین یا همان سیزده به در که روز طبیعت نامگذاری شده، باقی نمانده است. برخی بر این باورند که در روز سیزده به در، باید برای راندن نحسی از خانه بیرون بروند و نحسی را در طبیعت به در کنند.
با توجه به اینکه برای مبارزه با شیوع گسترده کرونا در اردبیل همانند سایر استانها طرح فاصله گذاری اجتماعی در حال اجرا بوده و به نظر میرسد یکی از مهمترین دلایل اتخاذ تدابیر شدید منع رفت و آمد در مراکز پرتجمع در طرح مزبور، به خاطر همین روز سیزده به در، بوده است. چرا که در این روز اکثر مردم همانطور که اشاره شد برای راندن نحسی سال با تمام اعضای خانواده و گاهاً به طور فامیلی از همان ساعت اولیه روز سیزدهم فروردین ماه در پارکها و تفرجگاههای استان تا پاسی از شب به منظور جشن و شادی حاضر میشوند. بطوری که در برگشت شاهد بار ترافیکی سنگین در مسیرها و جادههای استان میشویم.
اگر سیزده فروردین ماه امسال از حیث مبارزه با ویروس کرونا به خوبی مدیریت نشود و هم استانیهای اردبیلی بخواهند با همان حال و هوای سالهای گذشته روز سیزده فروردین ماه را در طبیعت، جشن بگیرند، قطع به یقین تمامی تلاشهای کادر درمانی و مسئولین استانی به هدر خواهد رفت.
انتظار میرود تمامی هم استانیها روز طبیعت امسال را در پاس داشت و ارج نهادن به زحمات تمامی مدافعان سلامت که انصافاً این روزها به مثابه رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در حال جان فشانی هستند، شعار «در خانه بمانیم» را حداقل در روز سیزده به در رعایت کنند و به هیچ عنوان از خانههای خود خارج نشوند که در غیر این صورت میزبان خوبی برای ویروس کرونا خواهیم بود و به احتمال زیاد روزهای خوش طبیعت که در هفتهها و روزهای آینده با قدرت و خواسته خداوند، زیباییهای آن رخ نمایان خواهد کرد را به دلیل تشدید بیماری کرونا و همچنین تمدید بالاجبار طرح فاصله گذاری اجتماعی، میبایست با حسرت تمام از کادر جعبه جادویی تلویزیون نظاره گر باشیم.
بیایید به عنوان یک شهروند آگاه و مسئول، کوله بار کادر درمانی را بیش از پیش سنگینتر نکنیم.
* فعال اجتماعی و پژوهشگر
نظر شما