محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر، نبود پرستار متخصص در بخشهای ویژه را یکی از ضعف های مشهود در بخش بهداشت و درمان کشور عنوان کرد و افزود: تعداد اندک پرستاران متخصص بخش های ویژه، نشان از این واقعیت دارد که پرستار دوره دیده کم داریم.
معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری، گذراندن حداقل یک دوره 6 ماهه برای کسب مهارت در بخشهای ویژه را، از جمله ضروریات فراموش شده در بخش بهداشت و درمان دانست و تصریح کرد: بیش از 70 درصد پرستاران بخشهای ویژه بیمارستانها، دوره ندیده اند.
وی در عین حال، چنین وضعیتی را در بیمارستان امام خمینی (ره) در حدود 80 درصد اعلام کرد و گفت: بر اساس مصوبه سال 75 مجلس شورای اسلامی مبنی بر الزام آموزش در تمامی دستگاههای دولتی، وزارت بهداشت مکلف به ارائه آموزش مداوم به جامعه پزشکی بود که این موضوع فقط برای گروه پزشکان اعمال شد و سایر بخشهای بهداشتی و درمانی از این مصوبه محروم ماندند.
شریفی مقدم ادامه داد: در واقع این مصوبه حدود 11 سال بر زمین مانده بود و این مسئله بازگو کننده این واقعیت است که متولیان امر سلامت، اعتقادی به آموزش پرستاری نداشته اند.
معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری در عین حال به تلاشهای این سازمان در راستای آموزش پرستاران اشاره کرد و افزود: طی جلساتی که با معاونت آموزش دوره قبل وزارت بهداشت برگزار کردیم، سرانجام توانستیم دو ماه قبل، آیین نامه آموزش پرستاران را به سراسر کشور ابلاغ کنیم.
وی با انتقاد از نگاه هزینه ای متولیان امر سلامت به حوزه بهداشت و درمان، تصریح کرد: متاسفانه آموزش پرستاری در ایران مغفول مانده است.
شریفی مقدم به اعزام پزشکان به خارج از کشور برای کسب معلومات جدید پزشکی و کسب تجربه اشاره کرد و افزود: وقتی یک پزشک جراح برای گذراندن دوره جدید از یک نوع عمل جراحی به خارج از کشور اعزام می شود، پرستار مربوطه آن عمل نیز باید اعزام شود تا کسب تجربه نماید. در صورتی که مسئولان امر این مسئله را به دلیل بالا بودن هزینه ، نفی می کنند اما باید عنوان داشت که جان انسانها بسیار با ارزش تر از هزینه ای است که صرف اعزام و آموزش پرستاران می شود.
نظر شما