۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۰:۲۹

سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی به 4/1 می‌رسد / بالغ بر هزار میلیارد تومان به بودجه‌های پژوهشی افزوده شد

سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی به 4/1 می‌رسد / بالغ بر هزار میلیارد تومان به بودجه‌های پژوهشی افزوده شد

معاون پشتیابی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از افزایش سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی به 4/1 درصد خبر داد و گفت : بر اساس بند "و" تبصره 9 که به تازگی به تصویب رسیده است علاوه بر دستگاههای اجرایی، شرکتهای دولتی نیز موظف به اختصاص یک درصد از درآمد خود به پژوهش شده اند. همچنین بر این اساس شرکت ها مختار هستند تا 4 در صد از اعتبارات خود را به پژوهش اختصاص دهند.

سید فرهنگ فصیحی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پیش از این تنها دستگاه های اجرایی مکلف به تخصیص یک درصد و مختار به تخصیص تا چهار درصد از اعتبارات خود به پژوهش بودند.

معاون پشتیبانی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با احتساب اختصاص یک درصد اعتبارات شرکت ها به پژوهش بودجه پژوهشی کشور از این بخش در حدود یک هزار و 200 میلیارد بر آورد شده است.

وی اضافه کرد: همچنین سهم بودجه های پژوهشی از یک درصد اعتبارات دستگاه های اجرایی معادل 350 میلیارد پیش بینی شده است که با افزوده شدن اعتبارات شرکت ها مبلغ کلی بودجه های پژوهشی معادل 2 هزار و 800 میلیارد تومان در سال جاری خواهد بود.

فصیحی گفت: در صورتی که این آیین نامه جدید به طور جدی اجرا شود، سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی در سال جاری به 4/1 درصد می رسد.

وی در خصوص برنامه اولویت گذاری علمی پژوهش در کشور اظهار داشت: دستگاههای مختلف در حال حاضر به صورت موردی و ناهماهنگ اقدام به اولویت بندی فعالیت های پژوهشی خود می کنند که با تدوین روش علمی اولویت بندی توسط مرکز سیاست های علمی کشور و ارائه جمع بندی نهایی آن در جلسه آینده شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری این روش مورد استفاده قرار می گیرد.

معاون شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این روش در مرحله اول شامل نوعی افکارسنجی از متخصصین و خبرگان است، در مراحل بعدی اولویت بندی برنامه های پژوهشی از طریق طرح آینده نگاری علم و فناوری کشور صورت می گیرد.

دکتر منصور کبگانیان - معاون پژوهشی وزارت علوم

دکتر منصور کبگانیان- معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز در گفتگو با مهر با اشاره به وضعیت بودجه های پژوهشی در سال جاری افزود: به وسیله آیین نامه ای که در معاونت پژوهشی نهایی شده است و بر اساس آن یک تا 4 درصد بودجه های سرکت ها و دستگاه های اجرایی به پژوهش اختصاص می یابد، بودجه های پژوهشی در سال جاری بیش از 2 برابر می شود.

وی اظهار داشت: برای اجرایی کردن آیین نامه بند واو تبصره 9 تمام دستگاه ها به همراه سازمان مدیریت و برنامه ریزی توجیه شده اند و این موضوع در هیات دولت نیز تصویب می شود.

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم در پاسخ به مهر گفت: به وسیله این آیین نامه یک هزار و 400 میلیارد تومان به بودجه های پژوهشی افزوده می شود. در صورتی که این آیین نامه به خوبی اجرا شود و دستگاه ها حداقل یک درصد از اعتبارات خود را به پژوهش اختصاص دهند، از مرز یک درصد تولید ناخالص ملی عبور می کنیم.

کد خبر 489066

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha