به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا میرکریمی روز 19 مهرماه سال 85 با حفظ سمت ریاست هیئت مدیره به اتفاق آراء اعضاء هیئت مدیره خانه سینما به عنوان مدیر عامل این نهاد صنفی منصوب شد. علی معلم، نائب رئیس و سخنگوی خانه سینما، همان زمان اعلام کرد هیئت مدیره جامعه اصناف سینمای ایران میرکریمی را تا پایان سال 1385 به عنوان مدیر عامل خانه سینما برگزید تا برنامههای خانه به صورت مستمر پیگیری شود و بدیهی است پس از پایان دوره یادشده هیئت مدیره در خصوص انتخاب مدیر عامل جدید یا تداوم شرایط کنونی تصمیمگیری خواهد کرد.
بر این اساس میشد نتیجه گرفت که با پایان یافتن سال 85 مهلت فعالیت میرکریمی در مدیر عاملی خانه سینما نیز خود بخود به پایان میرسید و هیئت مدیره خانه سینما باید برای ادامه فعالیت وی در این سمت یا انتخاب یک مدیر عامل جدید تصمیمگیری میکرد. اما با گذشت دو ماه از سال 86 خبری از هیچکدام از این دو گزینه نشد و معلوم نبود سکوت هیئت مدیره نشانه "رضایت" از مدیر عاملی "رضا" است یا اعضاء محترم فکری دیگر در سر دارند.
تا اینکه سرانجام صبر رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل "سابق" خانه سینما سر آمد و او در گفتگو با یکی از خبرگزاریها اعلام کرد از سمتی که "نداشته" استعفا کرده است. اگر این استعفا مربوط به پیش از پایان سال 85 میبود، میشد به نوعی آن را توجیه کرد. ولی وقتی مدت خدمت کسی در یک سمت پایان یافته، استعفا دیگر چه صیغهای است و چه جایی در این میان دارد؟
اما رسانهای شدن هر جریان به ظاهر کوچک پیامدهایی دارد که در این مورد خاص هم آن پیامدها احتمالا طبق پیش بینی دوستان به حقیقت پیوست و از گوشه و کنار حرکتهایی در دفاع از عملکرد "مدیر عامل سابق" آغاز شد. اوج این حرکت مصاحبه جانانه یکی دیگر از اعضاء هیئت مدیره خانه سینما در حمایت جانانهتر از میرکریمی بود.
کامران ملکی در بخشی از این مصاحبه گفته بود: "... وی (منظور میرکریمی) از ابتدای سال جاری مرتبا این مسئله را (منظور پایان یافتن موعد مسئولیت) در جلسات هیئت مدیره متذکر میشد و مخصوصا در جلسات اخیر و به ویژه در جلسه هفته گذشته، صراحتا استعفا خود را به هیئت مدیره خانه سینما اعلام کرد. اما با توجه به فعالیتهای "درخشان" ایشان در این سمت و نتایج "چشمگیر" به دست آمده در طول مدیر عاملی وی و نیمه تمام بودن تعدادی از پروژههایی که توسط ایشان طراحی شده و مراحل نهایی اجرایی را میگذرانند و "تقریبا" خانه سینما را به رونق و شکوفایی کمنظیری خواهند رساند، هیئت مدیره خانه سینما به اتفاق آرا صلاح نمیبینند فعلا برای انتخاب مدیر عامل جدید تصمیم بگیرند و ... از ایشان درخواست کردیم به ما فرصت بدهند."
جالب اینکه در همین روزها آقای مدیر عامل سابق مستعفی در مصاحبهای دیگر نام جانشین خود را هم اعلام کرد تا همه در مقابل عمل انجامشده قرار بگیرند. نائب رئیس خانه سینما هم که این روزها در کن حضور دارد، از همانجا اعلام کرد بحث انتخاب جانشین برای مدیر عامل فعلا مطرح نیست. اما حرفهای علی معلم یک نکته دیگر هم داشت؛ اینکه "هنوز هیچ بحثی در مورد استعفا یا جانشینی کسی به جای آقای میرکریمی مطرح نشده است. هرگونه تصمیمی در این مورد، منوط به مطرح شدن این موضوع در جلسه هیئت مدیره است و نتیجه آن هم توسط هیئت مدیره به صورت رسمی مطرح خواهد شد."
پس بالاخره بحث استعفا میرکریمی مرتبا در جلسات هیئت مدیره خانه سینما مطرح شده یا هنوز هیچ بحثی در مورد استعفا یا جانشینی کسی به جای وی مطرح نشده است؟ یکی لطفا توضیح بدهد و ماجرا را روشن کند. سینمادوستان حرف کدامیک از دوستان عضو هیئت مدیره خانه سینما را باید باور کنند؟
شاید میشد این موضوع یعنی استعفاء میرکریمی از مدیر عاملی خانه سینما را بدون جار و جنجالهای رسانهای و در همان جلسات هیئت مدیره حل و فصل کرد. اما همه میدانیم که سینمای ایران با هیجان زنده است و باید به هوش دوستانی که این هیجان را برای چند روز هم که شده به جان این سینما تزریق کردند، آفرین گفت.
ضمنا ما بیصبرانه منتظر کنفرانس خبری مدیر عامل سابق خانه سینما و دوستان وی برای تشریح "فعالیتهای درخشان ایشان در این سمت و نتایج "چشمگیر" به دست آمده در طول مدیر عاملی وی" و همچنین "پروژههایی که توسط ایشان طراحی شده و مراحل نهایی اجرایی را میگذرانند و تقریبا خانه سینما را به رونق و شکوفایی کمنظیری خواهند رساند" هستیم.
غرض از این نوشته زیر سئوال بردن شخصیت یا فعالیتهای اعضاء محترم هیئت مدیره خانه سینما و به ویژه سیدرضا میرکریمی در مدت حضور در رأس این نهاد صنفی نیست. همه نیک میدانند پس از یک دوره جنجال که در نهایت به دخالت وزارت ارشاد هم کشیده شد، خانه سینما مدتی است به لطف درایت دوستان با آرامش به فعالیت خود ادامه می دهد. اما یک نکته را هم نباید فراموش کرد و آن اینکه نگذاریم نکات به ظاهر کوچک به حیثیت یک نهاد بزرگ و محترم خدشه وارد کند.
نظر شما