۱ خرداد ۱۳۸۶، ۸:۳۹

گزارش مهر از فعالیت دوباره تلویزیون در عرصه ساخت آثار سینمایی

گزارش مهر از فعالیت دوباره تلویزیون در عرصه ساخت آثار سینمایی

در حالی که سال گذشته اعلام شد تلویزیون از ورود به عرصه ساخت فیلم‌های سینمایی خودداری می‌کند، اما فعالیت رسانه ملی در این عرصه به شکلی دیگر ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، شبکه های مختلف تلویزیونی طی چند سال اخیر علاوه بر فعالیت در زمینه ساخت فیلم تعدادی اثر را به طور مشخص برای عرضه در سینما تولید می کردند که برخی از این آثار امکان نمایش عمومی یا شرکت در جشنواره را به دست می آوردند. اما تلویزیون با اعلام انصراف از ساخت فیلم سینمایی این قاعده را تغییر داد.

در حال حاضر تعدادی از کارگردان های باسابقه و حتی صاحب سبک سینمای ایران که البته به ندرت با تلویزیون همکاری داشته اند، برای ساخت فیلم تلویزیونی که احتمال و امکان سینمایی شدن را داشته باشد، به صورت گسترده و جدی فعالیت می کنند. این موضوع به اندازه ای گسترش یافته که گاه صاحبنامان سینما را نیز در میان فیلمسازان تلویزیونی می بینیم.

آرش معیریان در حال حاضر فیلم "آخرین آواز سندباد" را برای شبکه یک سیما آماده می کند. این فیلم که بر اساس فیلمنامه ای از فرهاد توحیدی ساخته می شود، داستان زندگی شهید محمد قصیر جوان مبارز فلسطینی است. البته تمام بازیگران فیلم از میان بازیگران لبنانی و عرب انتخاب شده‌اند.

مهرداد خوشبخت "وقت اضافه" را برای تلویزیون می سازد که مضمونی اجتماعی دارد و داستان پیرمردی ثروتمند به نام حاج علی اکبر است که سال ها قبل همسرش را از دست داده و مورد بی‌مهری خانواده‌اش قرار گرفته است. ملاقات زنی فقیر به رابطه احساسی میان این دو نفر منجر می شود.

"گزارش یک اعدام" فیلمی به کارگردانی ابراهیم شیبانی است که اکنون فیلم سینمایی "صحنه جرم ورود ممنوع" را بر پرده سینماها دارد. داستان فیلم درباره زنی جوان است که به اتهام قتل همسرش به زندان می‌افتد و در آنجا با زنی آشنا می‌شود که او را تشویق به فرار می‌کند. زن جوان از زندان می‌گریزد و پس از دو سال موفق می‌شود بیگناهی خود را ثابت کند. او پس از تبرئه شدن قصد آغاز زندگی جدیدی با وکیلش را دارد که اتفاقات جدیدی به وجود می آید.

فیلم "دوست داشتن را هجی کن" به کارگردانی ابراهیم فروزش که اکنون مراحل بازنویسی نهایی را پشت سر می‌گذارد، اثری اجتماعی است که در جنوب و شمال کشور فیلمبرداری خواهد شد و از داستانی اجتماعی برخوردار است. این فیلم با توجه به سبک خاص کارگردان اثر ساخته خواهد شد.

ابراهیم حاتمی کیا که یکبار ساخت سریال "خاک سرخ" را با تلویزیون تجربه کرده بود، اکنون برای ساخت یک مستند برای شبکه سه سیما فعالیت می کند. این مستند به مسایل سیاسی می پردازد و تصویری که از سوی برخی سینماگران غربی درباره فرهنگ و تمدن ایرانی ارایه شده است. این اثر مستند در مرحله بازبینی لوکیشن قرار دارد.

ایرج کریمی که سال گذشته "نسل جادویی" را در جشنواره فیلم فجر داشت، امسال برای ساخت فیلم "روابط" فعالیت می کند. این فیلم درباره روانپزشکی است که همیشه آرزو داشته داستان‌نویس خوبی شود، اما در هنگام نگارش داستان شخصیت خودش با شخصیت داستانی که خلق می‌کند، درگیری هایی پیدا می کند. محمدرضا فروتن و شاهرخ فروتنیان نقش های اصلی فیلم را بازی می کنند.

عباس رافعی که سال قبل "آفتاب بر همه یکسان می تابد" را به جشنواره فجر برده بود، برای ساخت فیلم جدیدی با عنوان "تولدی دیگر" همکاری می کند که داستان مردی است پس از سوار شدن به کشتی و دور شدن از ساحل ناگهان متوجه گم شدن همسرش می شود. تلاش برای پیدا کردن همسر راهی برای یافتن حقایقی می شود که زندگی آدم های قصه را تحت تاثیر قرار می دهد.

فیلم "بازگشت" که به کارگردانی عبدالله باکیده و به سفارش صدا و سیمای شبکه خوزستان برای شبکه یک ساخته می شود، درباره زندگی جوانی است که در دوران جنگ از سر سفره عقد فرار می کند و داخل میدان مین می‌رود، اما یک بسیجی او را نجات می‌دهد. او در ادامه با یک پیرزن آشنا می‌شود که برای نجات برادرش وارد ایران شده است. علی قربان‌زاده، لیلا بلوکات و رسول بهارانگیز بازیگران اصلی این فیلم هستند.

رضا ایرانمنش نیز فیلم "فراموشی" را ساخته که داستان آن روایت مردی کارخانه‌دار به نام بهرام خالصی است که از سوی کارمندانش مورد سوء قصد قرار می‌گیرد. آنها بعد از کتک زدن او، کیف و اوراق شناسایی‌اش را به سرقت می‌برند.جلیل فرجاد، محمد مختاری، اسماعیل سلطانیان، سیما مطلبی، رضا بنفشه‌خواه، سیروس میمنت و یوسف برزین نقش های اصلی فیلم را ایفا می کنند.

فیلم "پروژه اسکن" به کارگردانی کامران قدکچیان که اکنون در اختیار شبکه سه سیما قرار دارد، داستان تعدادی از بازرسان کل کشور را روایت می کند که درگیر یک پروژه اختلاس دولتی هستند. در این بین اتفاقاتی به وجود می آید که تحقیق بازرسان را با مسایل و مشکلاتی مواجه می سازد. جهانبخش سلطانی، امیرحسین صدیق، جلیل فرجاد، اردلان شجاع کاوه و سمیرا سیاح در این فیلم بازی می کنند.

بیشتر این فیلم ها در انتظار تصمیم گیری نهایی مدیران تلویزیون هستند تا برای تبدیل شدن به یک نسخه سینمایی آماده شوند. این اقدام مدیران شبکه ها را می توان کاری هوشمندانه و دقیق دانست. به این خاطر که آنها راه را برای حضور سایر فیلمسازان سینمایی نیز باز می کنند و به این وسیله در زمینه افزایش سطح کیفی فیلم های تلویزیونی گام موثری برمی دارند.

باید به خاطر داشت زمانی که مدیران تلویزیون تصمیم به تولید فیلم برای پخش از رسانه ملی گرفتند، بسیاری از اهالی سینما فعالیت برای ساخت این نوع پروژه ها را ناپسند می دانستند و اگر به گونه ای در ساخت یکی از این آثار حضور داشتند، از بیان آن خودداری می کردند. در حالی که اکنون پس از گذشت چند سال فیلمسازانی که به دلایل مختلف امکان تولید یک اثر سینمایی را از دست داده اند، با آسودگی بیشتری در تلویزیون به فعالیت خود ادامه می دهند.

کد خبر 490217

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha