به گزارش خبرنگار مهر، کیانوش جهانپور، بعد از ظهر جمعه در کنفرانس ویدئویی با خبرنگاران، اظهار کرد: شعار روز سلامت در دنیا امسال «حمایت همگانی از مدافعان سلامت» عنوان شده است که این مورد با بسیج همگانی مقابله با کرونا در کشور ما ان شاء الله محقق میشود.
وی افزود: حضور در آرامستان ها مشمول ترددهای غیرضروری است وقتی نماز جمعه و اعتکاف تعطیل میشود توقع تعطیلی حضور در آرامستان ها هم میرود و البته آرامستان هایی که سازمان مدیریتی دارند رعایت میکنند و اگر مورد تخلفی است مردم میتوانند اطلاع بدهند چراکه اینگونه تجمعات برای سلامت افراد ضرر دارد.
جهانپور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه رفع محدودیت تردد بین استانی میتواند برای بازگشت پیک بیماری خطرناک باشد یا خیر، گفت: برداشتن محدودیتهای تردد به این معنی نیست که میتوان به سفر رفت و هرگونه سفر چه درون شهری و چه برون شهری میتواند مجدد حجم بیماری را در کشور بالا ببرد. سفرهای غیر ضروری برای شیوع این بیماری آسیب زا است.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه اگر الزام قانونی نباشد نمیتوان جلوی سفرهای غیرضروری را گرفت، بیان کرد: خروج از خانهها هیچ زمان در کشور ما ممنوعیتی نداشت ولی مردم رعایت کردند، الان هم امیدواریم با برداشتن محدودیتها مردم هم رعایت کنند و از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند، الان از فاز ممنوعیت و محدودیت عبور کرده ایم و مجدد مانند اسفند ماه وارد فاز توصیهای شدیم.
وی ادامه داد: انجام تستهای زیاد PCR اتلاف منابع است و نیازی ندارد برای فردی که علائمی ندارد تست انجام شود، این تست ارزش بالایی ندارد چراکه میتواند یک ساعت بعد از تست به این بیماری مبتلا شود و جواب منفی تست PCR حتی میتواند یک اعتماد کاذب در بین افراد ایجاد کند.
جهانپور خاطرنشان کرد: حتی سی تی اسکن هم ارزش تشخیصی و حساسیتی که در قبل تر اعلام شد ندارد و باید حتماً فرد علائمی داشته باشد تا بتوان به جواب سی تی اسکن اعتنا کرد.
وی گفت: فاز مدیریت شده بیماری در کشور شکننده است و با هر کسی که بخواهد مدیریت بیماری را با مشکل مواجه کند، برخورد میشود.
جهانپور بیان کرد: تست PCR که در بیمارستانها از افراد گرفته میشود رایگان است این تست برای بیماران رایگان است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، در افراد مبتلا به ویروس ایدز شناسایی شده در کشور که تحت درمان هستند تقریباً میتوان گفت تا به الان گزارشی از مثبت بودن کووید ۱۹ نداشته ایم.
جهانپور گفت: اگر در هواپیماها فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمیشود مردم میتوانند به سامانه سجام اعلام کنند تا با آن شرکت هواپیمایی برخورد شود، چرا که در برخی از فرودگاهها قاضی هست و میتوان همان لحظه با افرادی که پروتکل را رعایت نکردند برخورد شود.
وی ادامه داد: اگر یک ماه پیش یک پنجم بیماران در آی سی یو بستری بودند الان حدوداً یک دوم بیماران بستری در بیمارستان به دلیل ابتلاء به کرونا در آی سی یو بستری هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: اگر دولت آذربایجان پذیرش داشته باشد ما مشکلی با رفتن افرادی که در این کشور کار ضروری دارند مانند دانشجویان نداریم و ما میتوانیم با پروتکل دولت آذربایجان دانشجویان را به آن کشور منتقل کنیم.
جهانپور بیان کرد: از هر ۱۱ مورد مرگ و میر در ایران یک مورد آن در اثر ابتلاء به کرونا جان خود را از دست میدهد که این عدد در زمان پیک بیماری از ۶ مرگ و میر در ایران یک مورد در اثر ابتلاء به کرونا بود که امیدواریم این روند حفظ شود.
وی ادامه داد: مشخص شدن این موضوع به پروتکل نیاز دارد. تا وقتی تک تک شرح حالها بررسی و تأیید نهایی نشود، ارائه آمار قطعی شهدای سلامت درست نیست و از ارائه آن هم خودداری میشود و پس از اینکه کمیته اسامی را تأیید کرده باشد، آمار این شهدا اعلام خواهد شد.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: برخی از این افراد مواجهه مستقیم با بیماران کووید ۱۹ نداشتند و شاید در فهرست نهایی اسامی این افراد وجود نداشته باشد. هرچه کمیته مشترک وزارت بهداشت و بنیاد شهید با محوریت اداره کل بازرسی وزارت بهداشت مشخص کند را اعلام میکنیم.
انجام سی تی اسکن ریه برای پذیرش بیماران در بیمارستانهای خصوصی
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره انجام سی تی اسکن ریه برای بیماران جهت پذیرش در بیمارستانهای خصوصی، گفت: بیمارستانهای خصوصی در مواردی که بیمار نیازمند بستری باشد شاید پروتکلهایی برای افراد داشته باشند. برخی از این پروتکلها میتواند انجام همزمان سی تی اسکن ریه و تست باشد.
وی ادامه داد: برخی از بیماران ممکن است مشکوک به کووید ۱۹ باشند و با توجه به اینکه این افراد به بخش منتقل میشوند و احتمال انتقال ویروس را خواهند داشت، نمیتوانیم در مورد افرادی که نیازمند بستری هستند اگر این کار برای آنها انجام شده، بگوییم کار درستی نیست. در شرایط اپیدمی این اقدام میتواند باعث جداسازی بیماران کووید ۱۹ از سایر بیماران شود. تعداد موارد مثبت هم قابل توجه بوده و این اقدام پیشگیرانه است و نمیتوانیم از آن ممانعت کنیم. هزینه این اقدام قاعدتاً توسط بیمار یا بیمه آنها پرداخت میشود.
نظر شما