به گزارش خبرگزاری مهر، کمیته ملی پاسخگویی مسلمانان با هدف تکمیل تلاشهای دولت و وزارت بهداشت در رفع چالشهای بیماری همه گیر Covid-۱۹ در این کشور تشکیل شد.
این تیم متشکل از دانشمندان اسلامی، ائمه و همچنین نمایندگان مساجد مختلف، سازمان های مسلمان و انجمن متخصصان پزشکی مسلمان کنیا (KAMPP) است.
کمیته پاسخگویی گروه های مختلفی را برای آمادگی و مدیریت اثرات این بیماری همه گیر ایجاد کرده است. این کمیته ها شامل تشییع، خاکسپاری و بسیج منابع، مراقبت در منزل و پشتیبانی روانی-اجتماعی است.
کمیته پاسخگویی، پس از مشورت با علمای مسلمان در سطح ملی و بین المللی و وزارت بهداشت، روش هایی را در رابطه با تشییع جسد جان باختگان یا قربانیان مشکوک به کرونا ویروس، انجام نماز و مراسم خاکسپاری و مراحل دفن تدوین کرده است، که بر پیشگیری تأکید می کند.
اهم این اقدامات این کمیته شامل موارد زیر است؛
*تیمی از داوطلبان در نایروبی، مومباسا، الدورورت، ناکورو و بونگوما شناسایی شده اند و آموزش های لازم در خصوص رسیدگی به پرونده های متوفیان Covid-۱۹ انجام داده اند. داوطلبان با وسایل محافظت شخصی مناسب، به تشییع اجساد مسلمانان کمک می کنند، تا اطمینان حاصل کنند که اجساد مسلمانان در کفن سفید پیچیده می شوند و قبل از انتقال به مناطق دفن، در کیسه ای ایمن قرار می گیرند.
* به اتفاق آرا موافقت شده است که مسلمانانی که در نتیجه COVID-۱۹ جان خود را از دست می دهند، برای جلوگیری از عفونت و شیوع بیماری در معرض روش های شستشوی آیینی (غسل) قرار نگیرند.
* در صورت فوت ناشی از Covid-۱۹ چه در بیمارستان و چه در خانه، تیمی از کمیته ملی پاسخ، برای ارائه کمک، در اختیار قرار می گیرد تا در مورد نحوه برخورد با اجساد، حمل و نقل و مراحل تدفین راهنمایی لازم را انجام دهند.
* تیمی از روانپزشکان و روانشناسان برای ارائه مشاوره و پشتیبانی روانی-اجتماعی به خانواده های متوفی تشکیل شده اند.
ما از مسلمانان در سراسر کشور می خواهیم که از دستورالعمل دولت پیروی کنند تا از گسترش Covid-۱۹ جلوگیری شود. غسل (شستشوی آیینی) نباید برای اجساد موارد تایید شده Covid-۱۹ انجام شود.
در حالی که ما به دلیل نگرانی هایی که در مورد گسترش Covid-۱۹ وجود دارد، از ممنوعیت توزیع مواد غذایی به دلیل آسیب پذیر بودن اعضای جامعه آگاهی داریم، اما از دولت می خواهیم که نسبت به تغذیه مسلمانان در ماه مبارک رمضان که کمتر از دو هفته به آن مانده، توجه ویژه داشته باشد و به آنها کمک نماید.
مسلمانان در حال حاضر ساختارهایی برای توزیع مواد غذایی دارند که معمولاً مواد غذایی مستقیماً به خانه های نیازمندان برده می شود. این توزیع توسط داوطلبانی انجام خواهد شد که پایبند به پروتکل هایی هستند که توسط وزارت بهداشت به منظور جلوگیری از گسترش Covid-۱۹ تنظیم شده است.
ما همچنین از این فرصت استفاده می کنیم و از پزشکان، پرستاران و سایر پزشکانی که در خط مقدم در تلاش برای نجات جان افراد مبتلا به COVID-۱۹ هستند، تشکر می کنیم. این افراد قهرمانان این کشور هستند و اقدامات فداکارانه آنها مانند نجات کل بشر است، همان طور که خداوند در قرآن می فرماید: "هرکس جان یک انسان را نجات دهد، گویی انسانیت را نجات داده است."(قرآن ۵:۳۲)
امضا کنندگان بیانیه؛
استاد محمد کرامه از طرف شورای عالی مسلمانان کنیا (SUPKEM)، کمیته مسجد جامیا، شورای ائمه و واعظان کنیا (CIPK)، مسجد پارکلندز و مدرسه حقیقت، مسجد الهدی-جنوبیB، بنیاد المومن، مسجد اهل سنت امتیاز، انجمن پزشکان مسلمان کنیا(KAMMP)، مرکز منابع خانواده، مسجد بلال-جنوبیc، مسجد مجتمع ایستلی،Masjid Salaam-Mugoya South C، جاده مسجد-ننگون آدم، جاده مسجد آل امین-جوجا، مسجد جاده پارک، مسجد نایروبی غربی، مسجد پنگانی، انجمن روانشناسان و مشاوران مسلمان (MPCA)، سازمان پنجابی اهل سنت، سازمان نسل صلح، بنیاد الخیر، مسجد رحما-هورلینگام، انجمن دانشجویان مسلمان منطقه نایروبی (NAMSA)
اقدامات سخت گیرانه برای مقابله با کرونا در کنیا
از ۲۷ام فروردین ماه چنانچه کنیایی ها در محیط ها و اماکن عمومی بدون ماسک دیده شوند، بازداشت خواهند شد. بازرس کل پلیس هیلاری متیامبای گفت: مهلت تذکر و بخشش برای هماهنگ شدن مردم با مقررات ارائه شده توسط رئیس جمهور کنیا، منقضی شده است و هرکسی که به نقض آنها بپردازد، در دادگاه محاکمه خواهد شد.
اخیرا موتقی کاگوه، وزیر بهداشت کابینه، لیستی از مجازات های سنگین علیه متخلفین را منتشر کرد. وی گفت: "کاربران اپراتورهای حمل و نقل عمومی یا خصوصی و حمل و نقل عمومی باید ماسک مناسبی داشته باشند که دهان و بینی را بپوشاند. آنها همچنین باید فاصله فیزیکی حداقل یک متر را حفظ کنند.
کسی که طبق این قوانین مرتکب تخلف شود، می تواند به جریمه ای شامل حداکثر ۲۰۰ دلار یا حبس برای مدت حداکثر شش ماه و یا هر دوی این مجازات ها، محکوم شود."
هم چنین این آیین نامه می گوید؛ کارمندان مشاغل دارای ترافیک انسانی مانند آرایشگاه ها، سالن ها، وسایل نقلیه عمومی و سوپر مارکت ها باید در همه زمان ها ماسک داشته باشند. ارزانترین ماسک یکبار مصرف حدود Sh۷۰ (نزدیک به یک دلار) قیمت دارد، در حالی که گران ترین و موثرترین نسخه N۹۵ که پرسنل پزشکی آن را ترجیح می دهند، بین Sh۲۰۰ و Sh۱،۵۰۰ (۲ دلار تا ۱۵ دلار) است. کنیایی ها از دولت های ملی و شهرستانی خواستند تا قبل از اجرای آیین نامه جدید، ماسک هایی را به صورت رایگان به آنها بدهند.
شورای بین الادیان کنیا و کمپین کمک به نیازمندان
شورای بین الادیان کنیا کمپینی با عنوان Ninajali (من اهمیت می دهم) راه اندازی کرده است. در این کمپین کمک های مردمی برای اهدا به نیازمندانی که به دلیل شیوع ویروس کرونا مشاغل روزانه و کارگری خود را از دست داده اند، جمع آوری می شود. مدیر اجرایی شورای بین الادیان گفت؛ "این کمپین به دنبال شناسایی، حمایت و تقویت از افراد آسیب پذیر با تهیه مستقیم غذا یا از طریق انتقال پول نقد برای آن ها خواهد بود." کمپین #Ninjali، که مورد حمایت هیئت های مذهبی، مدنی، بخش خصوصی و عموم افراد است، درصدد جمع آوری ۳۰۰ میلیون شلینیگ(معادل ۳ میلیون دلار) از کنیایی هایی است که متعهد به کاهش چالش های پیش بینی شده اقتصادی، ناشی از اختلال در امرار معاش به دلیل بیماری همه گیر کرونا هستند.
شعار این کمپین این است که هیچ کنیایی نباید به خاطر کرونا گرسنه بخوابد.
نظر شما