به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام یعقوب دیلمقامی به عنوان مدیر کل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی هدف از تشکیل ستاد هماهنگی و نظارت بر عزاداریها را ارسال پیام عاشورا به گوش انسانهای آزاده دانست و گفت: این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است و ما از نظر شرعی و اداری وظیفه داریم آن را پیگری کنیم.
وی افزود: این امر بر ما واجب شرعی است که تا حد توان از روح و جان انقلاب اسلام دفاع کرده و مانع رسوخ انحراف در این فرهنگ غنی عاشورایی باشیم. تقارن این جلسه با روز میلاد حضرت زینب(س) نیز مسئولیت ما را به عنوان برگزار کننده سنگین تر می کند.
از سوی دیگر وی تأکید مقام معظم رهبری بر این فعالیت را یادآور شد و گفت: شرکت هدفمندانه ، بحث و پیگیری های این جلسه اهمیت آن را دو چندان جلوه می دهد.
حجت الاسلام دیلمقامی گفت: اخیرا مسئله نمادهای عاشورایی بار دیگر مورد تأکید قرار گرفته که به زودی در این ستاد مورد تصویب قرار می گیرد که به صورت مصوبه با ارائه نقش اعضا، فرآیند کار برای آنها ارسال خواهد شد تا اجرای آن فعالانه تر از اکنون صورت گیرد.
وی با یادآوری آنچه در جلسه پیش گذشت گفت: با توجه به اینکه در جلسه سوم این ستاد تعیین اعضای کمیته های پنجگانه دشوار بود، سازمان تبلیغات اسلامی رؤسای این کمیته ها را منصوب کرده و از اعضای تشکیل دهنده این کمیته ها خواست که در جلسات خود شرکت کنند، در حالی که تنها کمیته تحقیقات و پژوهشی جلسه خود را برگزار کرده و سایر کمیته ها تاکنون فعالیتی نداشته اند.
کمیته انتظامی نظارت و ارزیابی به ریاست فرماندهی ناجا؛ کمیته فرهنگی و هنری به ریاست معاونت مطبوعات وزارت ارشاد اسلامی؛ کمیته تحقیقات و پژوهشی به ریاست معاونت سیاسی و فرهنگی وزرات اطلاعات؛ کمیته پشتیبانی و ایمنی معاونت توسعه و بازرگانی داخلی و وزرات بازرگانی؛ کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی به ریاست مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما در ستاد هماهنگی و نظارت برعزاداری های سازمان تبلیغات اسلامی تشکیل شده است.
به طور کلی این کمیته 5 وظیفه برای خود تعریف کرده است. بررسی جلسات ستاد مرکزی با اعضای ستاد در سایر ارگانها؛ برگزاری جلسات ستاد مرکز با اعضای سیار ارگانها؛ تشکیل کمیته های پنجگانه؛ تعیین رؤسای کمیته ها و برگزاری جلسات کمیته ها از جمله وظایف این ستاد محسوب می شوند.
بر اساس آنچه در جلسه اول این ستاد با حضور معاونت امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اعضای تشکیل دهنده کمیته های پنجگانه تعریف مشخصی دارند .
کمیته نظارتی و ارزیابی نخستین کمیته است که اعضای آن را معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (اماکن) وزارت اطلاعات، وزارت بهداشت، مرکز تحقیقات صدا و سیما تشکیل می دهند.
کمیته فرهنگ و هنری از کمیته های حائز اهمیت و فلسفه وجودی این ستاد است که با حضور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، سازمان تبلیغات، آموزش و پرورش، صدا و سیما، مرکز تحقیقات صدا و سیما، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ، بسیج، امور مساجد، نهاد ولی فقیه در امور دانشگاه ها، جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی دانشگاه ها، وزارت بهداشت تشکیل جلسه می دهد.
کمیته تحقیقاتی و پژوهشی این ستاد با حضور معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی دانشگاه ها، وزارت بهداشت، دفتر تشکیل می شود.
کمیته پشتیبانی و انتظامی این ستاد دربرگیرنده وزارت بازرگانی، نیروی انتظامی، بسیح، سازمن تبلیغات، وزارت کشور، شورای هیأتهای مذهبی کشور، وزارت بهداشت، آتش نشانی، شهرداری، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و اورژانس است.
کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی متشکل از سازمان تبلیغات، صدا و سیما، امور مساجد نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خبرگزاری ها و مطبوعات است.
همچنین سازمان تبلیغات اسلامی اعلام کرده است که با اجرای این طرح به نحو چشمگیری استفاده از شمایل منتسب به ائمه اطهار کاهش یافته است؛ بین 35 دستگاه و نهاد دولتی مؤثر در امر فرهنگ مذهبی و عاشورایی تعامل و هماهنگی به وجود آمده است؛ یک ستاد مرکزی و 146 ستاد اصلی استانی و شهرستانی در سطح کشور تشکیل شده و باز خورد این طرح مورد تقدیر نهادهای عالی فرهنگی چون شورای عالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.
در پایان این جلسه پس از رایزنی نمایندگان کمیته ها و اعضای تشکیل دهنده آن قرار شد که هفته بعد جلسه ای با حضور کمیته های پنجگانه منصوب شده و پس از رایزنی های لازم و تعیین 5 نفر از رؤسا، کمیته های پنجگانه در ارتباط با اعضا قرار گیرند و همچنین مسئولین کمیته ها برای شرکت در جلسه مرکزی ستاد اعضای ثابت خود را معرفی کنند تا همواره از مسائل مطرح شده در جلسات پیشین اطلاع داشته باشند.
نظر شما