به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الشرق، در این همایش علوم و اندیشه از دیدگاه تمدن و فرهنگ اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف و امور اسلامی مصر گفت: علم و دانش اساس و پایه تمدن اسلام است و دین اسلام طلب علم را
وی با اشاره به تأثیر وحی قرآنی در شکوفایی تمدن اسلامی یادآور شد: پنج آیه اول سوره "علق" که در وصف علم و قلم است، بیانگر اهمیت جایگاه علم و دانش در دین مبین اسلام است.
زقزوق گفت: علم و دانش وسیله ارتباطی بین نسلها و تمدنها است و هیچ تمدنی نمی تواند ادعا کند که از دستاوردهای علمی و اندیشه گذشتگان استفاده نکرده است.
وی تأکید کرد: ما مسلمانان باید به میراث علمی تمدن اسلامی و دستاوردهای علمی درخشان خود رجوع کنیم و با اعتماد به نفس، بار دیگر به قلههای اوج معرفت بشری دست یافته، جایگاه خود را احیاء کنیم .
در ادامه مراسم عبدالحمید مدکور رئیس بخش فلسفه اسلامی دانشکده دارالعلوم دانشگاه قاهره گفت: علوم اسلامی در نتیجه تلاش و فعالیت روش مند مسلمانان و برخورد صحیح با میراث انسانی شرق و غرب، رشد و گسترش یافت، زیرا دین اسلام همه علوم و ادیان را مورد احترام قرارداده و خواستار آزادی اندیشه و تعقل از بند جمود و تقلید بود.
مدیر مرکز بین المللی اندیشه اسلامی در پایان اظهار داشت: اسلام دینی است که خواستار وحدت بین همه ادیان و تمدنهای مختلف است و ما مسلمانان میتوانیم با رویکرد قرآنی در زندگی به تکامل و معرفت حقیقی دست یابیم .
نظر شما