به گزارش خبرگزاری مهر، ایوانف در گفتگو با ریانووستی در رابطه با رفتار سازمان همکاریهای شانگهای با کشورهای درخواست کننده برای عضویت گفت : این سازمان یک سازمان منطقه ای نیست و تمایل بسیاری برای عضویت در آن وجود دارد و باید با توسعه این روند برخوردی محتاطانه داشت.
سازمان همکاری شانگهای، سازمانی بین دولتی است که از شش کشور قزاقستان، قرقیزستان، چین، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل شده است. این سازمان در سال ۲۰۰١ و به منظور ارتقاء همکاری مؤثر و خنثی کردن اختلافات مرزی بین کشورهای عضو، تشکیل شد.
همچنین هند، ایران، پاکستان، و مغولستان به عنوان ناظر در سازمان حضور دارند و تمایل خود را برای عضویت در سازمان اعلام کرده اند.
ایوانف در ادامه با اشاره به توسعه سازمان، افزود : نباید این روند به صورت تصنعی تشدید شود و نیازمند به گذر از مراحلی معین است. در شرایط فعلی، اعضا نه تنها وظیفه گسترش، بلکه ایجاد شرایطی برای افزایش کارآیی سازمان را هم برعهده دارند.
در رابطه با عضویت کامل در سازمان همکاری های شانگهای باید گفت که درخواست های دریافتی با دقت بررسی خواهند شد. درهر ساختار بین المللی، قوانین و شرایط معینی برای توسعه و پذیرش اعضای جدید وجود دارند که هم خود سازمان و هم کشورهای متقاضی باید بدان ها پاسخگو باشند.
وی همچنین گفت : قرار است که سومین نشست دبیران شوراهای امنیت این سازمان در ماه مه در بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شود که در آن مسائلی از جمله تعمیق همکاریهای امنیتی آتی کشورهای عضو در سازمان، واکنش مشترک نسبت به اوضاعی که صلح، ثبات و امنیت را در منطقه آسیا مورد تهدید قرار می دهد و همکاری در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر بررسی شود.
دبیر شورای امنیت روسیه در خصوص چالش ها، اعضا و همچنین و تغییرات آتی این سازمان، افزود : هر کشوری به طور جدا با تهدیداتی رو به رو است و اما تهدیدات و چالش هایی مشترکی همچون تروریسم، جنایات سازمان یافته و مواد مخدر، تجارت انسان، قاچاق سلاح، بیماری های عفونی و سایر موارد نیز وجود دارد که مشکلات فراملی بوده و حل آنها به تنهایی، بسیار دشوار و گاهی نیز غیر ممکن است.
ایوانف همچنین در رابطه با جایگاه این سازمان و اینکه آیا آن رقیبی برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو می باشد یا خیر، تصریح کرد: من به آنانی که چنین عقیده ای دارند، توصیه می کنم که با دقت بیشتری اسناد اساسی تصویب شده در سازمان، از جمله منشور و نیز تصمیم های شورای سران کشورها و سایر ارگان های مدیریتی سازمان را مطالعه کنند.
وی افزود: تمامی این اسناد در مطبوعات و رسانه ها منتشر شده اند و فعالیت های سازمان شفاف است. اگر به این مطالعات کمی دانش جغرافیایی نیز افزود، آنگاه چنین قضاوتی که سازمان همکاری های شانگهای تقریباً وزنه مقابل ناتو است، حتی عجیب هم به نظر می رسد.
وی همچنین افزود : مسئله تبدیل شدن سازمان به اتحادیه نظامی هیچ گاه مطرح نشده و از سوی هیچ کس نیز مطرح نخواهد شد.
به گفته وی ، رزمایش های مشترک ستادهای فرماندهی سازمان همکاری های شانگهای برای تمرین عملیات ضد تروریستی هستند. مانور "ماموریت صلح-2007" نیز قرار است در ماه جولای سال جاری در استان چلابینسک روسیه برگزار شوند.
نظر شما