۱ خرداد ۱۳۸۶، ۱۸:۵۷

رایس هفته آینده به برلین، وین و مادرید سفر می کند

رایس هفته آینده به برلین، وین و مادرید سفر می کند

"کاندولیزا رایس" وزیر امور خارجه آمریکا هفته آینده سفر دوره ای خود به اروپا را آغاز می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "شون مک کورمک" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران اظهار داشت : رایس هفته آینده به ترتیب از کشورهای آلمان، اتریش و اسپانیا دیدار خواهد کرد.

وی افزود : رایس روز ‪ ۳۰‬ماه مه در نشست وزیران گروه هشت در شهر پوتسدام در نزدیکی برلین حضور خواهد یافت.

وزیران امور خارجه گروه هشت قرار است که تدارکات اجلاس سران کشورهای عضو گروه هشت را که در روزهای شش تا هشت ژوئن در هیلیگندام در آلمان برگزار خواهد شد، فراهم کنند.

کشورهای آمریکا، ژاپن، آلمان، فرانسه، انگلستان، ایتالیا، کانادا و روسیه اعضای گروه هشت هستند.

رایس همچنین روز ‪ ۳۱‬ماه مه در وین در میزگرد زنان بر سر قدرت که به بحث درباره مسئله صلح در خاورمیانه اختصاص دارد، حضور خواهد یافت. وی سپس روز اول ماه ژوئن برای انجام مذاکرات دوجانبه به مادرید خواهد رفت.

یکی از مهمترین مسائل مورد بحث در نشست آتی سران هشت کشور صنعتی جهان موضوع "گرمایش جهانی" خواهد بود.

در این زمینه، "یاسوهیسا شیوزاکی" دبیر و سخنگوی دولت ژاپن در گفتگو با خبرنگاران، گفت : کشورهای گروه هشت در حال حاضر سرگرم بحث و تبادل نظر درباره این موضوع هستند که آیا در جریان این نشست سهمیه های انتشار گازهای گلخانه ای  تعیین کنند یا خیر؟

براساس پروتکل کیوتو که در سال ‪ ۱۹۹۷‬میلادی در شهر تاریخی کیوتو ژاپن به تصویب رسید، کشورهای توسعه یافته ازجمله ژاپن ملزم شدند که میزان خروج گازهای گلخانه ‌ای را در این کشورها که مبنای آن سال ‪ ۱۹۹۰‬تعیین شده بود، تا میزان ‪ ۵/۲‬درصد تا سال ‪ ۲۰۱۲‬میلادی کاهش دهند.

منتقدان به پیمان کیوتو، به دلیل آن که کشورهای آمریکا، چین و هند به این پیمان نپیوستند، این پیمان را بی نتیجه می دانند.

مسئله کلیدی دستور کار نشست آتی سران گروه هشت "فقر در آفریقا " و مساله "گرمایش جهانی" است و سران این کشورها در این نشست تعهد خواهند کرد که از آفریقا حمایت کنند.

در راستای کمک به آفریقا، آلمان که ریاست فعلی گروه هشت را به عهده دارد، طرح عملیاتی را تدوین و ارائه کرده است که براساس آن، گروه هشت چین را متقاعد می کند که تا قبل از اطلاع از نحوه هزینه کرد و بازپرداخت وام هایی که در اختیار آفریقا می گذارد، از دادن وام بدون بهره به آفریقا خودداری کند.

مفاد این طرح حاکی از نگرانی برلین از این مسئله است که این گشاده دستی و سخاوت پکن در نهایت موجب تضعیف پیشرفت های سالهای اخیر در زمینه اقدامات بین المللی در رابطه با نحوه پرداخت وام خواهد شد.

کد خبر 490693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha