به گزارش مهر، دکتررسول زرگر ظهر امروز در حاشیه تودیع و معارفه مدیران شرکت آب زنجان گفت : از این تعداد سد در طی سال جاری 18سد با ظرفیت آبگیری5/2مترمکعب آب به بهر برداری خواهد رسید.
وی با عنوان این مطلب که قبل از انقلاب تنها 11سد در کشور وجود داشت یادآور شد : بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص از دهه 770 نهضت عظیمی در زمینه سد سازی در کشور به وجود آمده که در همین راستا در حال حاضر 182سد بلند و 320سد کوتاه در کشور وجود دارد.
زرگر اجرای 200پروژه فاضلاب شهری در200شهر کشور و اجرای 200پروژه آب شرب شهری را از برنامه های در دست اجرای وزارت نیرو عنوان کرد و گفت : برای اجرای این تعداد طرح آبی در کشور اعتباری معادل40 هزار میلیارد ریال و همچنین800 میلیون دلار ارزی اختصاص یافته است.
معاون وزیر نیرو مهم ترین معظل و چالش بخش آب کشور را کمبود اعتبار عنوان و تاکید کرد : در حال حاضر برای اجرای پروژه های سد سازی کشور جدا از بخش آب و فاضلاب دو هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته در حالی که ظرفیت اجرای این پروژه ها نیازمند اختصاص دو برابر این میزان یعنی حداقل چهار هزار میلیارد تومان است.
زرگر با تاکید بر این مطلب که دولت و مجلس همواره در تدوین بودجه کشور نگاه ویژه ای به بخش آب کشور داشته اند متذکر شد : با تمامی حمایت های دولت و مجلس خوشبختانه ظرفیت اجرایی کشور در زمینه ساخت سازه های آبی و همچنین بخش آب و فاضلاب بیشتر است.
وی تنها راه غلبه بر این مشکل را پیدا نمودن منابع دیگر غیر از بخش دولتی برای سرمایه گذاری در بخش آب کشور عنوان کرد.
این مقام مسئول از کمبود سیمان و همچنین تغییرات قیمت در بازار میلگرد و مصالح سدسازی و بخش آب به عنوان مشکل دوم یاد کرد و متذکر شد : در حال حاضر مشغول رایزنی با وزارت بازرگانی جهت رفع این معضل هستیم .
معاون وزیر نیرو در ادامه کشور ایران را پس ازکشور چین و ترکیه جز سه کشور برتر دنیا در زمینه تعداد سدهای ساخته شده معرفی و تاکید کرد : کشور ایران به لحاظ ساخت سازه های آبی و همچنین سدسازی دارای جایگاه خوبی در دنیا است.
زرگر یادآور شد : در حال حاضر به لحاظ علمی هیچ رتبه بندی قابل استنادی در جهان صورت نگرفته است ولی با توجه به عملکرد مطلوب کشور در زمینه حضور در اجلاس های بین الملی و ارائه مقالات و نظریات در زمینه سدسازی و آب می توان گفت که ایران جز هفت کشور برتر دنیا در زمینه مدیریت علمی آب در جهان است.
به گفته زرگر با توجه به توانمندی های علمی و اجرایی ایران در بخش سازهای آبی در حال حاضر ریاست آسیایی آبیاری زهکشی به ایران واگذارشده است.
معاون وزیر نیرو با عنوان این مطلب که کشور ایران به لحاظ مدیریت بخش آب جایگاه مطلوبی و ممتازی در جهان دارد افزود : در حال حاضر کشور ایران به لحاظ استقرار مدیریت علمی در بخش آب جز 24کشور جهان است که مدیریت یکپارچه را در بخش آب راه اندازی کرده است.
زرگری تاکید نمود : در حال حاضر کشور ایران در زمینه تکنولوژی سازه ای آبی و طراحی آن بالای 98درصد به خودکفایی رسیده و در برخی ابزار دقیق از تکنولوژی وارداتی استفاده می کنیم.
این مقام مسئول در وزارت نیرو در ادامه از اجرای پروژه های آبی توسط متخصصان ایرانی در 12کشور جهان خبر داد و متذکر شد : کشور ایران در حال حاضر در مناقصه های صنعت آب بسیاری از کشورها شرکت نموده که در همین راستا هم اکنون در کشورهای تاجیکستان ، مالی، نیجریه و همچنین کشورهای آسیای میانه اقدام به اجرای طرح های سدسازی و آبیاری زهکشی نموده است.
زرگر در ادامه از مطالعه 185 طرح سد سازی درحوزه رودخانه قزل اوزن خبر داد و گفت : حوزه قزل اوزن حوزه پیچیده ای است و با توجه به اینکه دراین حوزه 8 ستان کشور وجود دارند طرح های مختلفی در زمینه سدسازی و ساخت سازهای آبی وجود دارد.
وی گفت : در کلان این حوزه با محدویت منابع آبی روبه رو هستیم و با توجه به این امر امکان توسعه این حوزه و حجم بارش های که در این حوزه وجود دارد مجبور به محدود نمودن این طرح های مطالعاتی شدیم.
این مسئول سد مشمپا را جز آن دسته از طرح های حوزه قزل اوزن عنوان کرد که توجه ویژه ای برای اجرایی شدن آن وجودارد و مطالعات فاز اول آن به پایان رسیده است.
زرگری در ادامه از اجرای اولین طرح سدسازی کشور توسط بخش خصوصی کشور در زنجان خبرداد و افزود : اولین طرحی که توسط بخش خصوصی قرار است در کشور اجرا شود در استان زنجان خواهد بود .
همزمان با حضور معاون وزیر نیرو "جعفر فهیمی" به عنوان مدیرعامل شرکت آب استان زنجان معرفی و از خدمات مهدی موسوی در طی سه سال فعالیت در این شرکت قدردانی شد.
نظر شما