۴ خرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۵۸

جنگهای دینی توجه به مبانی مدارا را دامن زدند

دکتر عظیم نانجی طی سخنرانی در مؤسسه‌ سلطنتی ادبی و علمی باث ضمن ارائه نمونه‌ هایی از مدارا و نابردباری از سنت‌های مختلف دینی در تاریخ و در جهان امروز گفت: جنگهای میان پروتستان‌ها و کاتولیک‌ها باعث توجه اذهان به مبانی نابردباری شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر عظیم نانجی، رییس مؤسسه‌ مطالعات اسماعیلی، برای گروه روابط جهانی مؤسسه‌ سلطنتی ادبی و علمی باث (BRLSI) سخنرانی ای با عنوان "مبارزه با نابردباری دینی: دیدگاهی از بسترهای اسلامی" ایراد کرد.

وی نمونه‌هایی از مدارا و نابردباری را از سنت‌های مختلف دینی در تاریخ و در جهان امروز نقل کرد.

نانجی در آغاز سخنانش از ارتباط معماری کلیسای باث با سنت رومی سخن گفت که این متأثر از ویژگی‌هایی است که در اسپانیای مسلمان شکل گرفته است.

وی سرنوشت این ساختمان را در زمان هنری هشتم بیان کرد و اشاره کرد: درگیری‌های آن روزگار میان پروتستان‌ها و کاتولیک‌ها در بریتانیا در نهایتً درسی برای توجه به نا بردباری بوده است.

نانجی افزود: جنبه‌های خاصی از آن تجربه و درس‌های انباشته شده ‌ای که از آن بر آمده است برای بسیاری از سنتهای دینی که دوران گذار خود را طی می ‌کنند،‌ درس ‌آموز است.

این پژوهشگر در سخنرانی خود به برخی از منابع تاریخی، جغرافیایی و ادبی اشاره کرد از جمله به تأثیر معماری اندلسی، اثر برده‌‌داری و شکاف‌های نژادی، به ویژه در آمریکا، مدارای دینی یک امپراتور مسیحی در حبشه در زمان حضرت محمد، جذب و انتقال دانش در تاریخ مسلمانان قرون وسطا، قانون مدیه که توسط حضرت محمد پایه‌گذاری شد.

وی اهداف و فعالیت‌ های مؤسسه‌ سلطنتی ادبی و علمی باث را با اخوان الصفاء مقایسه کرد و گفت : این‌ها نمونه‌هایی هستند از این‌ که چگونه می ‌توانیم از این رخدادها عبور کنیم. ما از بستر تجربه‌ های معمول خود می ‌توانیم الفاظ و زبانی را پرورش دهیم که به ما اجازه می‌دهند پل بسازیم به جای این‌ که بگذاریم دیوارها سر بلند کنند.

کد خبر 491853

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha