۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۵۰

در گفت‌وگو با مهر بررسی شد؛

سازه پل‌ها در طالقان قدیمی است/ لزوم مطالعات سیلاب در طراحی

سازه پل‌ها در طالقان قدیمی است/ لزوم مطالعات سیلاب در طراحی

کرج - مدیر دفتر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز با اشاره به اینکه سازه پل‌ها در طالقان قدیمی است، بر لزوم مطالعات سیلاب در طراحی پل‌ها تاکید کرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: اوایل اردیبهشت امسال بود که رودخانه «شاهرود» واقع در طالقان به دلیل شدت بارش‌های بهاری طغیان کرد و خرابی‌هایی نیز به بار آورد. به گفته بهنام جهانی فرماندار طالقان، پل روستای «جزن» به طور کامل و قسمتی از پل قدیمی ورودی شهرستان طالقان تخریب شد.

با توجه به نگرانی‌های ناشی از وقوع سیل که می‌تواند خسارت‌های زیادی به بار آورد با مسعود غیاثی مدیر دفتر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز، گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه می‌خوانید.

وی با اشاره به عوامل مهم در وقوع سیل که منجر به تخریب پل‌ها و به تبع مشکل در تردد می‌شود، گفت: برخی از پل‌ها در گذشته‌های دور احداث شده و سازه‌ای قدیمی دارند که در مواردی مسائل فنی در ساخت این پل‌ها رعایت نشده است.

اندازه پل طالقان متناسب با حجم آب عبوری نیست

مدیر دفتر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز بیان کرد: وقتی احداث پل‌ها اصولی نباشد و مطالعات سیلاب در طراحی این سازه‌ها لحاظ نشده باشد، طبیعی است که در اثر یک سیلاب تخریب شوند.

غیاثی با اشاره به تخریب بخشی از پل قدیمی ورودی شهرستان طالقان، گفت: هنگام طراحی یک پل باید به میزان سیلاب عبوری رودخانه‌ای که پل بر روی آن احداث شده است توجه شود، در خصوص پل‌های قدیمی طالقان باید گفت؛ اندازه آن متناسب با سیلاب رودخانه نبوده است.

وی با تاکید بر اینکه در محدوده‌های شهری باید مشخصات فنی پل‌های موجود کنترل شود، عنوان کرد: عرض پل قدیمی طالقان کم است و باید دهانه‌ای به آن اضافه شود تا سطح آب عبوری از این پل بیشتر شود، از طرفی ارتفاع آن نیز نسبت به پل جدیدی که در همان مسیر ایجاد شده حدود دو متر کمتر است و اینها اشکالات فنی و مهندسی است که باید رفع شود.

مدیر دفتر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز با اشاره به اقداماتی که توسط شرکت آب منطقه‌ای استان البرز در حال انجام است، افزود: مطالعات جامع درباره رودخانه‌های استان از جمله رودخانه کرج و شاهرود در حال انجام است که در آن سیلاب رودخانه در هر نقطه از آن مطالعه و استخراج می‌شود، سازه‌های احداث شده در مسیر این رودخانه‌ها نیز کنترل می‌شود.

بررسی وضعیت آبراه‌ها

غیاثی با این توضیح که بر اساس طرح مطالعاتی گزارش آماده شده است، گفت: به عنوان نمونه در اکثر روستاهای طالقان و یا روستاهای جاده چالوس وضعیت آبراه‌ها بررسی شده است و اشکالات موجود در این مورد به دهیاری‌ها ذکر شده است تا این نواقص را با تأمین اعتبار مرتفع کنند.

وی گفت: در بستر رودخانه‌ها فرسایش وجود دارد که با شناسایی این نقاط طرح‌هایی را برای اجرا تعیین کرده و به مسئولان مربوطه ابلاغ می‌کنیم.

مدیر دفتر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز با تاکید بر اینکه طبق این مطالعات جامع نقاطی از بستر رودخانه‌های استان البرز که احتمال وقوع سیل در آنجا وجود دارد شناسایی می‌شود، افزود: باید ایمنی بیشتر با احداث سازه‌های مرتفع‌تر از جمله دایک های حفاظتی در این نقاط پرخطر فراهم شود.

غیاثی با این توضیح که مسیر عبوری رودخانه تا جایی که ممکن است باید به صورت طبیعی باقی بماند، بیان کرد: اما در نقاطی مانند شهرها که از ۱۰۰ یا ۵۰ سال پیش شکل گرفته اند و رودخانه‌ها از دل این شهرها عبور می‌کند، تنها در آن نقاط برای مقاوم سازی بیشتر اقدامات سازه‌هایی مانند پل‌ها اجرایی می‌شود.

ریختن نخاله ساختمانی در بستر رودخانه‌های البرز

وی در خصوص مشکلاتی که طبق گزارش‌های جمع آوری شده توسط این شرکت در مسیر رودخانه‌های استان وجود دارد، گفت: این موارد مشتمل بر اشکالاتی در پل‌های احداث شده، ایراداتی در سازه‌های دیواری ساخته شده و یا ریختن زباله و نخاله ساختمانی در بستر رودخانه‌های البرز است که در این خصوص از دهیاری‌ها خواسته ایم به موارد مذکور در حوزه استحفاظی فعالیت خود رسیدگی کنند.

مدیر دفتر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز با اشاره به اینکه ایرادات موجود در بستر رودخانه‌ها به استانداری البرز ابلاغ شده تا آن موارد را برای رسیدگی و پیگیری به نهادهای مسئول اعلام کنند، افزود: باید تمامی اقدامات لازم انجام شود تا قبل از وقوع سیلاب‌های بعدی در زمستان ۹۹ این پاکسازی ها به درستی صورت گیرد زیرا به طور معمول سیلاب‌های قوی در فصل بهار و همچنین در فصل زمستان بروز می‌کند.

کد خبر 4920801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha