۵ خرداد ۱۳۸۶، ۸:۰۶

مواضع رهبری در قبال مذاکره با آمریکا "فصل‌الخطاب" است / می‌خواهیم به اشغالگران تفهیم مسئولیت کنیم

مواضع رهبری در قبال مذاکره با آمریکا "فصل‌الخطاب" است / می‌خواهیم به اشغالگران تفهیم مسئولیت کنیم

عماد افروغ عضو ارشد فراکسیون اصولگرایان مستقل در مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه که از فرمایشات مقام معظم رهبری مستفاد می‌شود نوعی "تفهیم مسئولیت‌های یک رژیم اشغالگر" است و شخصا معتقدم این تفهیم به گفتگویی که معمولا شبهه مذاکره دارد، نیاز نیست، ابزارش می تواند "بیانیه" باشد.

دکتر عماد افروغ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر به تحلیل پیامدها و ابعاد گوناگون موضوع گفتگوی آتی ایران و آمریکا پرداخت.

وی گفت: ابتدا خوب است که اشاره کنیم که بنده بطور کلی  با لفظ مذاکره مخالفم، یعنی  کلمه "مذاکره" را نباید در مورد رویداد آتی بین ایران و آمریکا بکار برد؛ برای اینکه هیچ تغییری در رابطه ایران و آمریکا ایجاد نشده، رابطه مبتنی بر رابطه "گرگ- میش" است و حتی گرگ هم گرگ تر شده است.

وی افزود: بعد از فروپاشی بلوک شرق و استقرار نظم نوین بین المللی که آمریکا دنبال می کند و سیاست های خصمانه و تهاجمی آمریکا علیه جمهوری اسلامی به هیچ وجه کاهش نیافته است و همچنان در دستور کار آمریکایی ها است.

افروغ با اشاره به اینکه گفتگوهای آتی ایران و آمریکا حتی در مورد سرنوشت عراق هم نیست، اظهار داشت: بنابراین نباید عنوان "مذاکره" را به کار برد، ظاهرا آنچه که از فرمایشات مقام معظم رهبری مستفاد می شود ، نوعی" تفهیم مسئولیت های یک رژیم اشغالگر" است، شخصا فکر می کنم این تفهیم نیاز به گفتگویی که معمولا شبهه مذاکره دارد، ندارد، ابزارش الزاما گفتگو نیست، ابزارش می تواند "بیانیه" باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به هرحال چون این حالت، شبهه مذاکره را چه در مورد عراق و چه در مورد ایران تقویت می کند، بهتر است که شکل دیگری را برایش تعریف کنیم و با اشاره به اینکه  بیانات مقام معظم رهبری، چندان صحیح نیست که ما بگوییم الا و لابد فقط باید رفت و بطور مستقیم و رویاروی، با آمریکایی ها مواجهه و گفتگو کرد.

وی  گفت: سئوالات و ابهامات زیادی  در این مورد وجود دارد، حتی اگر موضع مقام معظم رهبری صریح هم باشد، جا برای یکسری پرسش های و تحلیل های مفهومی با عنایت به فصل الخطاب بودن مقام معظم رهبری، باز است.

افروغ ادامه داد: اینطور نیست که چون مقام معظم رهبری موضعی را گرفتند، دیگر هیچ تحلیل و سخنی وجود نداشته باشد، اما چون رهبری برای ما فصل الخطاب هستند، غالب این پرسش ها و تحلیل ها باید شکل خاصی داشته باشد، یعنی به جای اینکه این تحلیل ها را در روزنامه ها و محافل عمومی پخش شود، بهتر است در قالب های تخصصی تر، خصوصی تری و محدودتر مطرح شود.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: جایگاه ولایت مطلقه فقیه را یک جایگاه " عملی" می دانم نه "اندیشه ای" ، یعنی قرار نیست که همه اندیشه ها تعطیل شود، اما به رغم اینکه ما تحلیل هایی داشته باشیم، اما اگر اثبات شود که ایشان "موضعی صریح" داشته باشند، به هرحال ما باید سکوت کنیم و بپذیریم، اما بنده شک دارم که موضع گیری اخیر ایشان، از این جنس باشد.

کد خبر 492222

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha