دکتر سعید حسن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: بعضی از والدین در ایام امتحانات به طور مدام از فرزندان خود می خواهند نمره های شان را تخمین بزنند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه تعلیم و تربیت افزود: این گوشزدها و یادآوری تنبیه و تشویق هایی که در پایان هر امتحانی در ذهن دانش آموزان تکرار می شود، تمرکز آنان را به هم می ریزد. بنابراین والدین نباید در این گونه موارد عجولانه عمل کنند.
حسن زاده تصریح کرد: تعداد زیادی از دانش آموزان و والدین از تفاوت های اضطراب طبیعی و غیر طبیعی شب های امتحان آگاهی درستی ندارند.
متخصص امور رفتاری دانش آموزان استثنائی، درباره استرس دانش آموزان قبل و بعد از امتحانات در طول سال تحصیلی گفت: دانش آموزان در بسیاری از موارد به دلیل تسلط نداشتن به موضوعات و درس نخواندن، دچار استرس می شوند.
وی خاطر نشان ساخت: اگر دانش آموزان برای یادگیری نادانسته های خودانگیزه ای نداشته باشند برای کسب موفقیت در امتحان تلاش نمی کنند پس استرسی که موجب هدایت افراد به درس خواندن درست شود، آسیب زا نیست.
عضو هیات علمی پژوهشگاه تعلیم و تربیت تاکید کرد: طی سالهای اخیر تعدادی از والدین و معلمان سعی کرده اند با کم اهمیت جلوه دادن امتحان، از میزان اضطراب فرزندان بکاهند و این در حالی است که این امر، دانش آموزان را به نوعی "بی خیالی" و بی فکری می رساند و نتیجه ای جز افت تحصیلی نخواهد داشت.
حسن زاده تصریح کرد: ایجاد محیط آرام برای درس خواندن، تغدیه مناسب و استحمام کوتاه مدت قبل از امتحان ضرروی است.
وی یادآور شد: بسیاری از افراد حتی در سنین بزرگسالی همواره قبل از امتحان نگران جا گذاشتن وسایلی مانند لوازم التحریر خود هستند بنابراین والدین باید این موضوع را جدی گرفته و شب قبل از امتحان وسایل مورد نیاز دانش آموزان را آماده کنند.
نظر شما