۶ خرداد ۱۳۸۶، ۹:۱۶

۲۰۰‬هزار نفر ناقل بیماری هپاتیت B در کشور وجود دارد ؛ اعتبارات برای پیشگیری از بیماری هپاتیت کافی نیست

۲۰۰‬هزار نفر ناقل بیماری هپاتیت B در کشور وجود دارد ؛ اعتبارات برای پیشگیری از بیماری هپاتیت کافی نیست

خبرگزاری مهر - گروه استان ها : معاون بیماریهای واگیر مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت : بر اساس آخرین مطالعه طرح سلامت ملی حدود ‪ ۲۰۰‬هزار نفر ناقل بیماری هپاتیت B در کشور وجود داردکه این رقم 7/1درصد جمعیت ایران را تشکیل می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالرضا استقامتی در کارگاه کشوری نظام مراقبت هپاتیت ‬B در زنجان افزود : درحال حاضربیش ‌از دو میلیارد نفر در دنیا سابقه تماس با ویروس این بیماری را دارند و بین ۳۵۰تا ۴۰۰میلیون نفر نیز ناقل این بیماری هستند.

به گفته وی هم اکنون سالانه ۵۰۰ تا ۷۰۰هزار نفر بر اثر بیماری هپاتیت B ‬ درسطح جهان جان خود را از دست می‌دهند.

استقامتی باعنوان این مطلب که برای توزیع مطلوب امکانات و دارو کشورهای جهان در زمینه میزان ناقلین بیماری هپاتیت B‬ دسته‌بندی می‌شوند تصریح کرد : ناقلین بیماری هپاتیت B‬ در برخی ‌از کشورها مانند آفریقا، آسیای میانه و چین به طور متوسط هشت درصد است که‌ در برخی ‌از مناطق شمار آنها از ۲۵درصد نیز فراتر می‌رود.

وی ادامه داد : نحوه ‌انتقال بیماری هپاتیت B‬ در سنین و افراد مختلف متفاوت است و در کشورهایی ‌که میزان ناقلی بالاست احتمال انتقال ‌از مادر به کودک بیشتر است لذا باید در آموزش های مراقبتی به این امر توجه صورت کافی صورت گیرد همچنین در مهد کودک ها نیز تدابیری برای جلوگیری ازانتفال آن در بین کودکان انجام شود .

این مسئول واکسیناسیون، کنترل فرآورده‌های خونی و ارائه ‌آموزش‌های لازم درخصوص مسائل جنسی را ازمهمترین راه‌های اصلی جلوگیری از انتقال بیماری Bعنوان کرد.

وی با عنوان این مطلب که رقم ناقلین این بیماری در ایران با اجرای برنامه‌های پیشگیری و واکسیناسیون کاهش یافته است، یادآور شد : ایران با توجه به اقدامات پیشگیری صورت گرفته هم اکنون جز کشورهایی است که کمترین ناقل بیماری هپاتیت B‬را دارند.

استقامتی در ادامه با تاکید بر این مطلب که با توجه به گسترش جهانی هپاتیت ، واکسن این بیماری با قیمت مناسب در دنیا موجود است متذکر شد : واکسن هپاتیت B از سال گذشته در مرکز انستیتو پاستور ایران با حمایت دولت تولید می‌شود.

وی میزان اعتبار اختصاصی امسال برای نظام مراقبت این بیماری را 400 میلیون تومان عنوان کرد و ادامه داد : باتوجه به هزینه بالای کنترل بیماری بعنوان بحث اصلی، این ‌میزان اعتبار جوابگوی نیازها نمی‌شود.

معاون بیماریهای واگیر مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متذکر شد : درحال حاضر اعتبار اختصاص یافته به جلوگیری و مبارزه با بیماری ایدز در کشور پنج میلیارد تومان است که این امر در تضاد با بودجه اختصاصی به بیماری هپاتیت بوده و این امر اثبات می کند که بخش بیماری هپاتیت نباید از ایدز جدا می شد.

استقامتی در خصوص این بیماری گفت : علایم نوع حاد این بیماری را بی‌اشتهایی، تغییر رنگ و زردشدن ادرار، تغییر رنگ مدفوع، تهوع، استفراغ و زردی رنگ پوست است .

به گفته وی نوع مزمن این بیماری علامت واضحی ندارد و معمولا با بی‌اشتهایی، کاهش وزن و خمودگی همراه است ،همچنین برخی علائم این بیماری نیز به صورت برق‌آسا و ناگهانی با رفتن بیمار به ‌حالت کما و اختلال در سطح هوشیاری خود را نشان می‌دهد.

وی از تحت پوشش قراردادن بیش ‌از یک ‌میلیون و ۳۰۰هزار نفر متولد سال ۶۸ایران در مراحل اول و دوم اجرای طرح واکسیناسیون بیماری هپاتیت ‪‬خبر داد و گفت : بی‌توجهی به ‌این بیماری و عدم درمان کامل آن موجب نارسایی کبد شده و فعالیت این عضو بدن را مختل می‌سازد.

به گفته استقامتی استان زنجان به علت اجرای کامل طرح واکسناسیون هپاتیت در کشور عملکرد مطلوبی داشته و به همین خاطر وزیر بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی به صورت ویژه از دانشکاه علوم پزشکی زنجان تشکر نموده است.

کد خبر 492861

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha