خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - سمیه خمارباقی: در چند روز آینده سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران برگزار خواهد شد. رهبری که در دیدگاه بسیاری از شخصیتهای جهانی شناخته شده است. کسی که ویژگیهای متفاوتی از دیگر رهبران جهان دارد و این نکته را میتوان در تفسیر مواضع و دیدگاههای ایشان در سخنان رهبران بزرگ جهان دید.
ایشان صاحب انقلاب و تفکری بودند که مرزهای جغرافیایی را درنوردید و به یک گفتمان ایدئولوژیک مهم تبدیل شد. انقلابی که در داخل مرزها نماند و هندسه آن اکنون در تمامی جهان رو به گسترش است. تمامی شخصیتها و نخبگان سیاسی جهان صرف نظر از مواضع متفاوت و حتی ضدیت با انقلاب اسلامی ایران اما نتوانستند نقش مهم و تأثیرگذار امام خمینی در تغییر روند تاریخ و معادله جهانی را نادیده بگیرند. به همین مناسبت گفتگویی را با «طراد حماده» وزیر کار سابق لبنان انجام دادیم که از نظر میگذرد:
«طراد حماده» در خصوص اندیشههای امام خمینی و تأثیر آن در دنیای امروز اظهار داشت: امام خمینی با پایهریزی اقدامات سیاسی (فعل و انفعالات سیاسی) بر اساس مفهوم «ولایت فقیه»، تحولی حقیقی و انقلابی عمیق را در تفکر سیاسیِ اسلامی و تشکیل یک حکومت اسلامی واقعی ایجاد کرد. ایشان انقلاب اسلامی علیه نظام پادشاهی وابسته به غرب یعنی آمریکا و اروپا را رهبری کرد و باعث از بین بردن نفوذ بیگانگان از کشور و تحقق حاکمیت، آزادی و استقلال ایران شد. تفکرات امام خمینی همچنین به بیداری اسلامی در سطح جهانی منجر شد.
وی با بیان این مطلب افزود: ایشان جمهوری اسلامی را بنا نهادند که یک حکومت اسلامی در تمامی ابعاد معنوی آن است. این حکومت اسلامی واقعی به مثابه الگویی برای دنیا بود و نقش اساسی در بیداری ملتهای اسلامی و تمامی ملتهای جهان علیه رژیمهای ظالم و مستبد داشت. همچنین به منزله دعوت به آزادی ملتها و حق آنها در تعیین سرنوشتشان بود. امام خمینی یک فیلسوف اسلامی و عارف و بنیانگذار نظام اسلامی واقعی پس از حکومت اسلامی پیامبر اسلام (ص) و حکومت علی (ع) بود و به یاری خدا فراهم کننده حاکمیت حق است.
امام خمینی با پایهریزی اقدامات سیاسی بر اساس مفهوم «ولایت فقیه»، تحولی حقیقی و انقلابی عمیق را در تفکر سیاسیِ اسلامی و تشکیل یک حکومت اسلامی واقعی ایجاد کرد وزیر کار سابق لبنان در خصوص اندیشه امام خمینی و نقش آن در شکستن تئوری وابستگی به شرق و غرب خاطرنشان کرد: انقلاب امام زمانی صورت گرفت که مناقشات بین المللی به خاطر ساختار دو قطبی جنگ سرد وجود داشت و این درگیریها در اوج خود قرار داشت و با غلبه نظام سرمایه داری بر نظام کمونیسم پایان یافت اما امام خمینی بر این باور بود که هر دو نظام از درون فروخواهد پاشید و اسباب این فروپاشی فراهم است. ایشان در نامه خود به میخائیل گورباچف این موضوع را شرح دادند. امام خمینی از اعتماد به استقلال و حاکمیت ملتها و مشارکت در اداره جهان و عدم وابستگی به شرق و غرب حمایت کرد و معتقد بود تنها یک نظام حق ندارد بر این دنیای متنوع حکمرانی کند و مشارکت، راه حل مناسبی است و اسلام خواهان همکاری و آشنایی میان ملتها است. این رویکرد سیاسی بین المللی، درستی خود را در اوایل هزاره سوم ثابت کرد.
طراد حماده درباره اسلام سیاسی نیز گفت: اسلام سیاسی از مشکلاتی رنج میبرد اما منطق و ذهن سیاسی و پایبندی به ولایت فقیه میتواند راه حلهایی برای آنها پیدا کند. نمونه ایران در رهبری ولی فقیه و آنچه که امام خمینی بنیانگذاری کرد و آیت الله خامنه ای آن را بنا نهاد میتواند نمونهای برای اسلام سیاسی باشد، اسلام سیاسی که ملتها را بیدار و دولتهای معاصر را بنا میکند.
نظر شما