به گزارش خبرگزاری مهر، این نشریه با سبک و سیاق ماهنامه "حافظ " و با همان گروه تحریریه به سردبیری پروفسور سید حسن امین منتشر می شود.
در شماره اول ، نخستین نوشتار سخن سردبیر است. بخش اول مجله، همچون ماهنامه ادبی حافظ مختص ایران شناسی و اولین مقاله نیز پژوهشی با عنوان " رویاهای اهورایی در شاهنامه " به قلم پروفسور امین است. به دنبال آن مقاله هایی درباره تعلیم و تربیت در ایران عصر قاجار، مولانا جلال الدین محمد بلخی و پاره های ایران شناسی به چشم می خورد.
دومین بخش مجله ، شامل زبان و ادبیات فارسی با مطلبی به مناسبت هشتصدمین سالگرد مولانا شروع می شود و سپس مقالاتی درباره سه شاعر بزرگ ایران با عناوین نقد اجتماعی پروین ، پیوند سیمین بهبهانی و شعر صور خیال در شعر فروغ فرخزاد آمده است.
در بخش های دیگر شماره اول پروین این عناوین به چشم می خورد : روان شناسی عشق ، دکتر واژه ای فارسی است ، علامه علی اکبر دهخدا و نمونه خط او ، سینمای ایران در سالی که گذشت ، زیست نامه طنز نویس عمران صلاحی ، اثری از شیمبورسکا ، نیروگاه برق اتمی ، خاطراتی از حذف فیزیکی مخالفان در عصر پهلوی ، ادبیات داستانی ، شعر ایران و شعر جهان .
دومین شماره پروین نیز با تاخیر در هفته دوم خرداد 86 به گیشه مطبوعات رسید.
ایران شناسی ، روز فردوسی ، نگاه پروین اعتصامی به مولوی ، تبدیل گاه شماری شمسی به گاه شماری شاهنشاهی ، خلیج فارس ، بخش زبان و ادبیات فارسی ، نگاهی به شعر بیدل دهلوی ، آیا شعر فرامدرن ایران با مسخ کافکا معاصر است؟ و تاریخچه احزاب سیاسی، بخش های مختلف شماره دوم را تشکیل داده است.
مجله پروین که به لحاظ نوع و محتوای مطالب ادامه ای بر نشریه حافظ تلقی می شود علاوه بر رویکرد ادبی، مباحث روان شناسی را هم در نوشتارهای خود گنجانده است.
نظر شما