خبرگزاری مهر - گروه استانها: با توجه به برگزاری امتحانات حضوری پایه نهم و دوازدهم برخی از دانشآموزان از عدم رعایت موارد بهداشتی گلایهمند و تعداد قابل توجهی از آنها از رعایت پروتکلهای بهداشتی مدارس خبر دادهاند.
یکی از دانشآموزان پایه دوازدهم، در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نحوه برگزاری امتحانات با بیان اینکه فاصله نیمکتها حدود یکونیم متر است و تهویه و گردش هوا به خوبی صورت میگیرد، گفت: همچنین مواد ضدعفونی کننده در مدرسه موجود است و هنگام ورود به جلسه امتحان دستهایمان را ضدعفونی میکنیم.
وی با اشاره به اینکه تاکید زیادی در استفاده از ماسک وجود دارد و حدود ۹۰ درصد از ماسک استفاده میکنند، ادامه داد: البته برخی افراد در مدرسه به خوبی فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند.
تنها کادر مدرسه از مواد ضد عفونی استفاده میکنند
دانش آموز دیگری از پایه نهم در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: امتحانات در سالن و با رعایت فاصله برگزار میشود. مواد ضدعفونی در مدرسه موجود است ولی تنها کادر مدرسه از آن استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه دانشآموزان ملزم به استفاده از ماسک و دستکش هستند، اظهار کرد: تعداد اندکی از مراقبان ماسک دارند و دانشآموزان نیز رعایت نمیکنند.
مادر یکی از دانشآموزان پایه نهم در گفتگو با خبرنگار مهر ابراز کرد: استفاده از ماسک و دستکش الزامی است و دانشآموزان و کارکنان مدارس نیز رعایت میکنند. همچنین فاصله اجتماعی به خوبی رعایت میشود.
دانش آموز دیگری نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه موارد بهداشتی هنگام امتحان بهخوبی رعایت میشود، گفت: امتحانات در کلاس و با فاصله یکمتر در حال برگزاری است. مواد ضدعفونی در مدرسه موجود است و علاوه بر ضدعفونی دستها، کفشهایمان را نیز ضدعفونی میکنند.
کارکنان مسائل بهداشتی را رعایت نمیکنند
وی تصریح کرد: برای استفاده از ماسک توسط دانشآموزان تاکید زیادی وجود دارد اما خود کارکنان مدرسه بهخوبی این مورد را رعایت نمیکنند.
در ادامه صفدر سلطانی، معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سخن که برخی از دانشآموزان از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در امتحانات خبر دادهاند، گفت: همه حوزهها باید مجهز به مواد ضدعفونی باشند و رعایت نکردن این مورد، تخلف آشکار است. اگر دانشآموزان با عدم رعایت موارد بهداشتی مواجه بودند با شماره دفتر سلامت ۳۲۲۳۵۶۴۷ تماس و اطلاعرسانی کنند.
برای استفاده از ماسک توسط دانشآموزان تاکید زیادی وجود دارد اما خود کارکنان مدرسه بهخوبی این مورد را رعایت نمیکنند
وی افزود: هر آموزشگاهی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکند، ضمن تذکر باید بلافاصله موارد را برطرف کند. ما در حوزه سلامت از مدیران، همکاران، دانشآموزان و اولیای آنها چشمپوشی نمیکنیم و باید موارد بهداشتی را رعایت کنند.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش استان خراسان رضوی تصریح کرد: شاید در ضدعفونی کاهلی صورت گرفته باشد اما تاکنون گزارش یا مشاهدهای در خصوص عدم استفاده ماسک دانشآموز یا کارکنان نداشتهایم. همچنین با هماهنگی دیگر ارگانها از جمله سپاه امامرضا، دانشگاه علوم پزشکی و دادستانی، ماسک به تعداد زیاد تهیه و به حوزهها داده شد تا اگر دانشآموزی فراموش کرد ماسک همراه خود داشته باشد یا تمکن مالی تهیه آن را نداشت در اختیارش قرار گیرد.
سلطانی اضافه کرد: باتوجه به ضرورت برگزاری امتحانات پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری، طی هماهنگیهای به وجود آمده از سمت ستاد ملی کرونا قرار به برگزاری امتحانات حضوری شد. وزارت بهداشت نیز دستورالعمل مراقبت و کنترل بیماری را آماده و به آموزش و پرورش ابلاغ کرد. البته مسئولیت اجرای آن در ابتدا با مدیر مدرسه و نظارت بر آن به عهده مراکز آموزش و پرورش استانها است.
وی ادامه داد: هماکنون امتحانات با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال برگزاری است. با توجه به اینکه دانش آموزان مدتی مدرسه نبودند، حضور آنها مخاطرات سلامتی و بار روانی برای خانوادهها داشت. لذا مقدمهای برای حضور آنان صورت گرفت. بنابراین، ضمن ابلاغ پروتکلهای بهداشتی وزارت بهداشت، برای تمام دستاندرکاران حوزه امتحانات دورههای آموزشی و آزمون برگزار شد تا در وهله اول با پروتکلهای بهداشتی آشنایی پیدا کنند. در نتیجه، کلیه برگزار کنندگان آزمون، دوره آموزشی را به صورت مجازی سپری و نمره قبولی کسب کردند.
امسال آزمونها با تراکم کمتری برگزار میشوند
سلطانی با بیان اینکه تهیه لوازم و رعایت موارد بهداشتی به مدارس ابلاغ شد تا حوزههای برگزاری امتحان آمادگی پیدا کنند، گفت: امسال آزمونها با تراکم کمتری برگزار میشود. در سنوات گذشته آزمونها حدود ۱۵ روز طول میکشید اما فاصله امتحانات امسال بهدلیل رعایت فاصله اجتماعی یک ماه است. رشتههای ریاضی فیزیک و تجربی در یک روز و رشتههای علوم انسانی و علوم معارف اسلامی در روز دیگر همان درس را آزمون میدهند.
تعداد حوزههای امتحانی نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است
وی افزود: رعایت این موارد نیازمند فضای مناسب و مراقبان متفاوت است. از همینرو؛ تعداد مراقبان امتحان افزایش یافت و مکانهایی که سالهای گذشته برای برگزاری آزمون ممنوعیت داشتند، مانند سالنهای ورزشی، امسال اجازه برگزاری آزمون دارند. زیرا دارای سقف بلند و گردش هوای بهتری هستند. البته با توجه به ضرورت حفظ سلامتی دانشآموزان و همکاران تعداد حوزههای امتحانی نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش استان خراسان رضوی عنوان کرد: برای غربالگری دانشآموزان، مراقبان سلامت و کارشناس بهداشت در تمام حوزهها مستقر هستند. این مهم ابتدا با خوداظهاری و شرکت خود دانشآموز در سامانه salamat.gov.ir و تحویل کد پیگیری به حوزه امتحانی بود. در مرحله دوم با مصاحبه و تبسنجی دانشآموزان، طبق تشخیص کارشناس مربوطه از ورود دانشآموزانی که دارای مشکل باشند به حوزه امتحانی ممانعت به عمل خواهد آمد که باید در مکان جدا از بقیه امتحان دهند. البته تاکنون با چنین موردی مواجه نبودهایم.
استفاده از ماسک برای دانشآموزان و مراقبان و ضدعفونی کردنمدارس، میز و صندلیها الزامی است
وی اظهار کرد: پروتکلهای ابلاغی شامل رعایت فاصله اجتماعی، تهویه مطلوب فضا، اطلاع رسانی موارد بهداشتی، غیر مجاز بودن استفاده از خوراکیها جز نوشیدنی آنهم به صورت اختصاصی، الزامی بودن استفاده از ماسک برای دانشآموزان و مراقبان و ضدعفونی کردنمدارس، میز و صندلیها میشود.
تاکنون هزار بازدید از مراکز مختلف امتحانی صورت گرفته است
سلطانی ادامه داد: تیمهای نظارتی تا امروز هزار بازدید از مراکز مختلف داشتند که رضایت بخش بوده است. البته نظارت روز به روز بیشتر میشود و از دانشآموزان و اولیای آنها خواهش میکنیم موارد را رعایت کنند. یکی از الزامات عدم تجمع دانشآموزان قبل و بعد از امتحانات است.
به رغم تمامی این نظارتها و موارد بهداشتی، اگر در روزهایی که امتحانات برگزار میشود، پروتکلهای بهداشتی از سوی کارکنان و دانش آموزان مورد توجه قرار نگیرد، در پایان امتحانات شاهد افزایش تعداد متبلایان به کرونا خواهیم بود؛ آن هم در روزهایی که ویروس کرونا جهش دیگری داشته و شاهد افزایش مبتلایان هستیم.
نظر شما