خبرگزاری مهر – گروه استانها: کرونا با سرعت هر چه تمامتر می تازد و متأسفانه با وجود تمامی هشدارهای صورت گرفته از سوی مراجع بهداشتی و درمانی، هنوز بخشی از مردم جامعه این خطر جدی را حس نکرده و به همین دلیل میزان توجه به مسائل بهداشتی از سوی آنها حداقلی است.
با ورود به ماه خرداد ماه روند رو به رشد بیماران مبتلا به ویروس کرونا در استان کردستان آغاز شده و با گذشت زمان این میزان شیوع بیشتر نیز شده تا جایی که امروز در تمامی بیمارستانهای سطح استان، بیماران مبتلا به کرونا بستری شده اند.
ادامه روند رو به رشد شیوه ویروس کرونا در حالی است که متأسفانه از سوی مسئولان تصمیم ساز و تصمیم گیر در استان کردستان نیز اقدامی عملی برای توقف این ویروس منحوس به چشم نمیخورد و هر چه زمان میگذرد شرایط و وضعیت استان کردستان بحرانیتر میشود.
با بحرانی شدن شرایط استان کردستان، در حال حاضر در سنندج سه بیمارستان اصلی به محل بستری بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده و در دیگر شهرستانهای استان کردستان نیز تمامی بیمارستان در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته اند.
در کنار روند رو به رشد شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در استان کردستان، میزان سفر مسئولان وزارت بهداشت به استان هم افزایش پیدا کرده و در کنار این مهم بعد از ۴۵ روز بی خبری، جلسات ستاد مقابله با کرونای کردستان هم به صورت روزانه و یا یک روز در میان برگزار میشود.
در مدت زمان کمتر از چهار روز اخیر ابتدا معاون درمان وزیر بهداشت راهی استان کردستان شد و از نزدیک وضعیت این استان را ارزیابی کرد و روز چهارشنبه ۲۸ خرداد ماه معاون کل وزیر بهداشت راهی سنندج شد تا دوباره جلسه ستاد استانی مقابله با کرونایی کردستان با حضور وی برگزار شود.
ابتلای ۱۲۰ نفر به ویروس کرونا در یک عروسی
بی تفاوتیهای مردم نسبت به کرونا در استان کردستان همچنان ادامه دارد و با وجود هشدارهای صورت گرفته از سوی مسئولان و مدیران کشوری و استانی، ولی باز هم برگزاری مراسمهای عزا و عروسی در منازل مسکونی مردم در جریان است و هستند افراد زیادی که در طول روز بدون استفاده از ماسک راهی کوچه و خیابان میشوند.
داستان زمانی نگران کننده تر میشود که معاون کل وزیر بهداشت روز چهارشنبه ۲۸ خرداد ماه در جریان سخنان خود در ستاد کرونای استان کردستان اعلام کرد که طی چند روز گذشته مراسم عروسی در یک کارواش در سنندج برگزار شد و متأسفانه تمامی حاضران در این مراسم به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
ایرج حریرچی با بیان اینکه کردستان از جمله سه استان با وضعیت قرمز و بحرانی ویروس کرونا در سطح کشور است، گفت: تنها راهکار برای جلوگیری از ادامه این وضعیت همکاری و مشارکت بهتر مردم و رعایت مسائل بهداشتی است.
برگزاری مراسمهای عروسی در استان کردستان در هفته دوم خرداد ماه به صورت آزاد در تالارها برگزار میشد و روزانه در همین شهر سنندج دهها ماشین گل آرایی شده در سطح شهر خودنمایی میکردند و همزمان با این مهم در همان یک هفته دهها مراسم عزا در بهشت محمدی سنندج و حتی منازل مسکونی افراد با حضور مردم زیادی برگزار میشد.
بسیج تمامی ظرفیتهای درمانی کردستان برای درمان بیماران کرونایی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت نگران کننده استان، اظهار کرد: متأسفانه با گذشت زمان بر شمار افراد مبتلا افزوده میشود و به همین دلیل ما نگرانی جدی داریم که در صورت ادامه این روند دیگر مراکز بهداشتی و درمانی ظرفیت پذیرش بیمار کرونایی را نداشته باشند.
فرزین رضاعی ادامه داد: در حال حاضر تمامی بیمارستانهای سطح استان کردستان از جمله سه بیمارستان بزرگ در شهر سنندج به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده و با ادامه این روند ما در روزهای آینده با مشکل نبود تخت مواجه خواهیم شد.
وی از افزایش شمار بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانهای استان خبر داد و افزود: تا ظهر روز چهارشنبه ۲۸ خرداد ماه ۵۴۴ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری شده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به خستگی کادر بهداشت و درمان در این استان اشاره کرد و افزود: متأسفانه وضعیت به شدت نگران کننده است و علیرغم اینکه تمامی پرسنل در اختیار دانشگاه علوم پزشکی در حال فعالیت هستند ولی ما همچنان با مشکلاتی مواجه هستیم.
در حالی که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نگران روزهای آینده در خصوص میزان شیوع ویروس کرونا در این استان هستند که همچنان خبری از ایجاد محدودیتهای جدید در این استان نیست و بخش زیادی از اقدامات مسئولان استانی معطوف به اعلام هشدار به مردم است.
لزوم اعمال محدودیتهای جدی در استان کردستان
نماینده مردم شهرستانهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: در کنار همکاری و مشارکت جدی تر مردم، نیاز است که ستاد استانی مبارزه با ویروس کرونای استان کردستان با اعمال محدودیتها و ایجاد شرایط قرنطینه از روند رو به رشد این ویروس جلوگیری کند.
بهزاد رحیمی ضمن انتقاد از اینکه همواره مردم به عنوان مقصر اصلی شیوع کرونا در استان کردستان معرفی میشوند، یادآور شد: مدیران و مسئولان باید با تمام توان در راستای خدمت به مردم تلاش و کوشش جدی داشته باشند.
وی یادآور شد: همچنین در کنار اعمال محدودیتهای جدی، باید ادارات و سازمانهای دولتی مسئول امر نظارت را به بهترین شکل ممکن مورد توجه قرار دهند و با هر گونه تخلفی در این بخش برخورد شود.
بی تفاوتیهای مسئولان استان کردستان در دهه ابتدای خرداد ماه و همچنین عدم اعمال نظارتهای درست بر وضعیت استان باعث شده است تا امروز وضعیت کرونا در کردستان به شرایط بحرانی برسد و متأسفانه این روزها بار دیگر این داستان در حال تکرار شدن است و خبری از یک اقدام عملی در میان نیست.
مسئولان و مدیران استان کردستان همچنان توپ کم کاریهای خود را در زمین مردم میاندازند و به همین دلیل نگرانیها در میان افکار عمومی برای روزهای آینده این استان به اوج خود رسیده است.
همزمان با این مهم از شهرهای مرزی استان کردستان از جمله شهرستانهای بانه و مریوان خبر میرسد که طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ۲۸ و ۲۹ خرداد ماه علیرغم ایجاد محدودیتهای مختلف ولی مسافران زیادی را به خود دیده است.
ورود مسافران در این شرایط به استان کردستان در کنار نبود نظارتهای کافی و مناسب از سوی مراجع مسئول و ذیصلاح از دیگر نگرانیهای جدی مردم در این روزها در استان کردستان است.
به نظر میرسد که در کنار توجه جدی تر مردم به مسائل بهداشتی، باید مدیران و مسئولان کشوری و حتی استان برنامهای مدون و بر اساس واقعیتهای کنونی را برای مقابله با ویروس کرونا را تدوین کنند تا هر چه سریعتر وضعیت استان کردستان به شرایط بهتر بازگردد.
نظر شما