سیدجلال ساداتیان کاردار اسبق ایران در انگلیس در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران، اظهار داشت: بعد از انتخاب رافائل گروسی بهعنوان مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به نظر میرسد گرایشات وی به سمت آمریکا بیشتر شده است. وی همچنین در دو گزارش خود که در ماههای مارس و ژوئن منتشر شد مدعی عدم همکاری ایران با بازرسان آژانس شده است.
وی با اشاره به نقش رژیم صهیونیستی در ارائه اطلاعات به آژانس، ادامه داد: درخواست آژانس برای بازرسی از دو مکان مشکوک، مرتبط به اسنادی است که رژیم صهیونیست مدعی شده و بر اساس آن این موضوع مطرح شده که کشورمان در حال غنی سازی در این دو مکان است. باید بگویم که رژیم صهیونیستی به صورت مستقیم در این موضوع ورود نکرده و اسناد را به اروپاییها داده تا آنها علیه ایران استفاده کنند.
دیپلمات پیشین کشورمان گفت: آمریکاییها در مدت سه الی چهار ماه باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و همچنین فرصت باقی مانده به لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران، تلاش میکند تا با سناریوسازیهای متعدد دامی را برای ایران بچیند و برجام را از سوی کشورمان بر هم زند که در این مسیر باید مسئولان کشورمان هوشیار بوده و اسیر این بازی نشوند.
ساداتیان افزود: آمریکاییها در مدت اخیر فشار زیادی به اروپا وارد کردهاند تا بتوانند آنها را با خود همراه کنند که تصویب این قطعنامه در آژانس که اولین قطعنامه بعد از هشت سال و بعد از سال ۲۰۱۲ است، نمونه عینی این فشارها است. از همین رو بود که محمدجواد ظریف نیز در مسکو تاکید کرد که اروپاییها نتوانسته اند در مقابل آمریکا سیاست مستقلی از خود نشان دهند.
وی عنوان کرد: هدف آمریکا استفاده از مکانیسم ماشه است تا تمامی تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران و بهخصوص تحریمهای تسلیحاتی بازگردد؛ ولی باید اروپاییها را توجیه کرد که ادعای رژیم صهیونیستی در خصوص فعالیت هستهای ایران کذب بوده تا آمریکا و رژیم صهیونیستی در این قضیه نیز ناکام بمانند.
کارشناس مسائل بینالملل اضافه کرد: ایران باید این زمان را قدر بداند و اجازه ندهد که آمریکاییها به هدف خودشان برسند. این بدان معنی است که اولاً ایران نباید به این قطعنامه بی اعتنا بوده و همچنین باید تلاش کند تا موضوع پیش از ادامه نیابد.
ساداتیان یادآور شد: به نظر بنده ایران همچنان به همکاری با آژانس ادامه میدهد و تلاش خواهد کرد که بهانه را از دست آمریکا بگیرد و نگذارد که ایالات متحده به مقصود خود برسد. درست است که کشورهای چین و روسیه با قطعنامه آژانس مخالفت کردهاند؛ ولی باید بگویم که آنها نیز به ایران توصیه کردهاند که به همکاری خود ادامه دهد.
وی تصریح کرد: اراده آمریکا و اروپا بر این است که ایران را تحت فشار قرار دهند و بهتر است. در این مسیر ایران خواهد توانست راهی را بیابد که نظر آژانس را همراه کرده و موفق خواهد شد که اقدام عملی ارجاع پرونده کشورمان به شورای امنیت را به تعویق اندازد.
کاردار اسبق ایران در انگلیس خاطرنشان کرد: لابی صهیونیستها و عربستان و همچنین هیئت حاکمه آمریکا تمامی تلاش خود را میکنند تا پیش از ماه اکتبر (مهر) زمان پایان یافتن تحریم تسلیحاتی کشورمان و همچنین انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر، ایران را به گوشه رینگ انداخته و فشار را افزایش دهند که در این مسیر مسئولان نباید در دام آنها بیافتند.
نظر شما