به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد حاتمیان ظهر امروز یکشنبه در همایش استانی گام دوم تبلیغ و تجلیل از فعالان فرهنگ دینی که در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت جهادی را در تمامی بخشها و حوزهها به عنوان یکی از رویکردهای اصلی خود در دستور کار قرار داده است.
وی عنوان کرد: تبیین آموزههای وحیانی و سنن نبوی یکی از کارکردهای ارزشمندی است که انسانهای صالح در طول تاریخ اسلام برعهده داشتهاند و براساس آیات کریمه قرآن کریم که تبلیغ و تبیین معارف الهی را به جامعه امری ارزشمند معرفی میکند.
وی بیان کرد: انسانهایی که در مسیر تبلیغ معارف الهی گام بر میدارند و فقط توجهشان به خداست و از حاشیهپردازیها و جنجالهایی که احیاناً در مسیر حرکت مبلغان دین اتفاق میافتد، هراسی ندارند، از سوی خداوند تحسین شدهاند.
حجت الاسلام حاتمیان با اشاره به اینکه آنچه که در میزان تاثیرگذاری تبلیغ دین مهم و اثرگذار است شیوه و متد تبلیغ است، اعلام کرد: اگر خدایی نکرده انسان در مسیر تبلیغ دین از معیارهای عقلانی عبور کند قطعاً این تبلیغ او اثر مثبتی نخواهد داشت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان اضافه کرد: اکنون به عنوان جامعه تبلیغی مبلغان در اشکال متفاوت از جمله مبلغین، کانونهای فرهنگی، تشکلها و غیره همه فعالیت دارند و یک هدف را دنبال میکنند و همه در واقع مبین احکام شریعت و مبانی بنیادی دین هستند اما اگر دسترسی کامل و جامع با آموزههای وحیانی نداریم چون رسول اکرم (ص) امروز بین جامعه ما نیستند و ما به نوعی میراثدار بیانات و برداشتها و قرائتهای عالمان بزرگ هستیم که از متن و بطن قرآن کریم و سنت نبوی به جامعه عرضه میشود.
حجتالاسلام حاتمیان عنوان کرد: شناختن معارف برای جامعه هدف و مخاطب بسیار مهم است و سخن مخالف را نیز باید شنید تا بتوان درست تبلیغ کرد و فکر آنها را به سمت درست سوق داد.
وی با اشاره به اینکه برای گفتگو در تبلیغ دین و شنیدن صدا و نگرشها و اندیشههای مخالف ظرفیت فکری و ظرفیت بالای شنیدن اندیشههای مخالف باید ایجاد کنیم، اضافه کرد: امروزه در جامعه نیازمند شنیدن حرفها و اندیشههای مختلفی که زیر چتر اسلام شکل میگیرد، هستیم و فعالان فرهنگی زمانی میتوانند موفق باشند که این رویکرد را لحاظ کنند و باب گفتگو را باز کنند.
وی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی در حرکت جدید و گام دوم چند رویکرد را انتخاب کرده است که براساس این رویکردها، تبلیغ را از چهارچوب منبر و جماعت به متن جامعه کشانده و میخواهد در مسئله تبلیغ از تبلیغ اجتماعی هم بهره ببرد.
وی اهدای خون ماموستایان، تلاش فعالان قرآنی و هیئات مذهبی در ایام شیوع کرونا را یک حضور اجتماعی خواند و بیان کرد: حضور اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی و تشکلهای وابسته در جامعه رویکرد جدید سازمان تبلیغات اسلامی است و علاوه بر آن سازمان تبلیغات اسلامی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق نیز ورود خواهد کرد و از ظرفیت روحانیون و مبلغین و تشکلهای وابسته برای پیشگیری از آسیبها استفاده میکند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان فعالیت جهادی را رویکرد دیگر سازمان تبلیغات اسلامی خواند و یادآور شد: امروز جامعه ما صرفاً نیازمند تبلیغات و سخنرانی و موعظهها نیست گروههای جهادی، جوانهای پرانگیزه در میدان عمل باید حضور یابند که اخیراً شاهد بودیم جوانان هیئتی و تشکلهای دینی در شهرستانهای مختلف استان جهادی برای مقابله با کرونا تلاش کردند.
حجت الاسلام حاتمیان اضافه کرد: رویکرد سوم سازمان تبلیغات اسلامی ارتباط با تشکلهای مردم نهاد و استفاده از ظرفیت آنها و همافزایی و توانمندی و حمایت از آنهاست که در این راستا مدیریت تعاملی بین سازمان تبلیغات و تشکلهای مردمی ایجاد خواهد شد.
نظر شما