به گزارش خبرنگار مهر، ذوالفقار مهدی زاده عصر دوشنبه در نشستی خبری که به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب و برق با حضور مدیران سه مجموعه آبفای استان، شرکت توزیع نیروی برق و همچنین شرکت آب منطقهای برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۸۰ درصد آب شرب استان از چاهها تأمین میشود و ۵۲۰ حلقه چاه در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه تنها ۲۰ درصد آب شرب مورد نیاز استان از آبهای سطحی و سدها تأمین میشود، ادامه داد: در یک دهه گذشته عمق چاهها از ۱۵۰ متر میانگین به عدد ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر رسیده است و آبی که برداشت میشود نیز به مراتب حجم کمتر و کیفیت نازلتری دارد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان البرز با بیان اینکه منابع آبی استان رو به کاهش است و در حین حال ظرفیتهای جدیدی برای برداشت آب نداریم، افزود: رشد جمعیت در البرز وجود دارد به گونهای که بر اساس فروش انشعابات آب سالانه صد هزار نفر به جمعیت استان افزوده میشود و این مهم سرانه مصرف آب را بالا میبرد.
مهدی زاده با بیان اینکه سرانه مصرف آب شرب به ازای هر نفر در البرز ۲۱۰ لیتر در هر شبانه روز است، گفت: این در حالی است که استاندارد تدوین شده برای این مهم به ازای هر نفر ۱۵۰ لیتر و سرانه مصرف کشوری آن نیز ۱۹۰ لیتر در طول شبانه روز است.
وی اشاره کرد: اختلاف حدود ۲۰ تا ۳۰ لیتر که میان سرانه مصرف آب توسط هر نفر در طول شبانه روز در البرز و سطح کشور وجود دارد، ناشی از مصرف آب شرب برای آبیاری باغچهها، باغ ویلاها یا پر کردن آب استخر ویلاها است که خیلی از آنها درونشهری نیز هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز با بیان اینکه تقاضا و مصرف در بحث منابع آبی اهمیت بالایی دارد، گفت: بر اساس سیاستهای وزارت نیرو نه از اواخر سال گذشته آبفای شهری رو روستایی یکپارچه سازی شده است.
مهدی زاده بیان کرد: در فرودین و اردیبهشت ماه سال جاری تا رقم حدود ۱۲ درصد افزایش مصرف آب را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته ایم، در حال حاضر نیز حدود ۷ تا ۸ درصد مصرف را در این قیاس با سال گذشته داریم.
به گفته وی در فرودین و اردیبهشت ماه امسال هنوز کولرهای آبی نیز روشن نشده بود و بالا رفتن بخشی از مصرف آب به دلیل افزایش شستشوها و ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا بوده است.
نظر شما