۱۲ خرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۳۶

یک فوق تخصص فلوشیپ راینولوژی هشدار داد:

جراحی غیر علمی بینی منجر به خون دماغ های مکرر می شود

جراحی غیر علمی بینی منجر به خون دماغ های مکرر می شود

جراحی های غیر علمی بینی می تواند موجب سوراخ شدن تیغه داخلی و در نتیجه خون دماغ شدن مکرر افرادشود.

دکتر محسن نراقی در گفتگو با خبرنگار مهر، به خانواده ها هشدار داد که خون دماغ شدن خود و فرزندانشان را جدی بگیرند.

متخصص گوش گلو بینی و جراحی سر و گردن افزود: بسیاری از جراحان زیبایی بینی به دلیل برداشت بیش از حد بافت های درونی بینی بر تیغه ها و بخش های داخلی این ناحیه آسیب وارد می کنند که این امر خونریزی های پس از جراحی را به دنبال دارد.

این فوق تخصص فلوشیپ راینولوژی ادامه داد: خون دماغ، اختلال شایعی است که شاید درطول زندگی هرآدمی حداقل یک بار رخ دهد و چنانچه فرزندان پسر در سنین بلوغ دچار خونریزی بینی شدند حتما باید آنان را نزد پزشک متخصص ببرند.

وی خاطرنشان ساخت: خون دماغ می تواند علامتی از بیماریهای پیدا و پنهان درونی و بیرونی (ساده وحاد) باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: بینی از بافت های پرخون بدن است و تشخیص ودرمان خون دماغ شدن اقراد به دقت و مراقبت های ویژه ای نیاز دارد و در برخورد با این موضوع باید تمام موارد در نظر گرفته شود.

وی گفت: بینی به دلیل قابلیت خون رسانی به بخش های مختلف بدن با اندکی تحریک دچار خونریزی شدید می شود اما کمتر عفونت می کند.

فوق تخصص فلوشیپ راینولوژی تصریح کرد: ضربه های وارد بر صورت، دستکاری مدام بینی (در کودکان و بزرگسالان) و انحرافات داخلی تیغه بینی از عوامل موضعی خون دماغ شدن به شمار می رود.

نراقی با اشاره به اینکه اشکالات ساختمان داخلی بینی می تواند این امر را تشدید کند، افزود: در این حالت هوا با فشار از بینی عبور و مویرگهای داخلی بینی را پاره می کند.

جراح آندوسکوپیک؛ سوراخ شدن تیغه بینی، التهاب ها و عفونت های موضعی، سینوزیت چرکی خونی را از دیگر عوامل منجر به خون دماغ شدن افراد عنوان کرد.

وی گفت: در برخی از اوقات بافتهای داخل بینی رشد کرده و تومورهایی در این ناحیه به وجود می آورند که منجر به خون دماغ می شود.

نراقی افزود: افراد خوش شانسی که دارای فشار خون بالا هستند خون دماغ می شوند چرا که در غیر این صورت فشار خون ممکن است با پاره شدن مویرگی در مغز و سکته های مغزی آثار خود را نشان دهد.

وی تاکید کرد: گاهی اوقات اختلالات و سرطان های خونی در قالب خون دماغ بروز می کند و این امر ممکن است عوارضی از بیماریهای مزمن کبدی و کلیوی نیز باشد.

جراح گوش، حلق و بینی یادآور شد: مصرف مکرر داروهای ضد انعقادی نیز می تواند منجر به خونریزی شود.

نراقی در مورد خونریزی های موضعی بینی اظهار داشت: بالا نگاه داشتن سر در این حالت تاثیر خاصی برای کاهش خونریزی ندارد اما بهترین راه کاهش آن این است که افراد به مدت 5 دقیقه دو انگشت اشاره خود را به قسمت نرم بینی آرام فشار دهند و بدون پنبه و دستمال منتظر بند آمدن خون آن باشند.

وی افزود: خون دماغ شدن منحصر به فصل خاصی نیست اما در حالتی که بینی خشک باشد می توان از پمادهای چشمی برای مرطوب نگاه داشتن ان استفاده کرد و آزمایش خون در این گونه موارد به تشخیص پزشکان متخصص انجام می شود.

کد خبر 495928

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha