به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، مزیت مهم دیگر این فناوری صرفه جویی در مصرف انرژی برق است. فناوری مذکور مبتنی بر کدگذاری دادهها و ذخیره سازی آنها بر روی صفحات کشویی ساخته شده از فلزات دو بعدی است.
با توجه به افزایش روزافزون تولید دادههای دیجیتال در جهان، فناوریهای فعلی ذخیره سازی اطلاعات موجب اشغال فضای زیاد و مصرف انرژی برق قابل توجه میشوند.
از همین رو فناوریهای جدیدی باید جایگزین فناوریهای فعلی شوند و لذا محققان دانشگاههای استنفورد، برکلی و تگزاس با همکاری یکدیگر سیستمی مبتنی بر استفاده از فلزی به نام تنگستن دیتلورید را ابداع کردهاند که در قالب آن صفحاتی بسیار باریک که تنها به اندازه سه اتم ضخامت دارند، در کنار یکدیگر هم قرار میگیرند.
زمانی که مقدار اندکی الکتریسیته از میان این صفحات عبور میکند، هر یک از لایههای آنها مقداری به سمت بالا و پایین جابجا میشوند. این تغییر وضعیت و سازماندهی مجدد به گونهای صورت میگیرد که ذخیره سازی و کدگذاری دادهها را در قالب صفر و یک ممکن میکند.
برای خواندن دادههای ذخیره شده و دسترسی به آنها، از میدان مغناطیسی برای تشدید فعالیت الکترونها در لایههای مختلف فلزات مذکور استفاده میشود و از این طریق ذخیره سازی حجم زیادی از اطلاعات بر روی یک سطح فیزیکی کوچک ممکن میشود.
همچنین سرعت نگارش اطلاعات در حافظههای رایانهای از این طریق ۱۰۰ برابر بیشتر میشود. پژوهشگران امیدوارند تجاری سازی این فناوری در آینده نزدیک ممکن شود.
نظر شما