به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام علی اکبر رشاد، رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بازدید از بخشهای مختلف مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان اظهار داشت : در حوزهها باید در رشتههای مختلف از جمله کلام اسلامی به صورت تخصصی برنامهریزی شود.
وی برنامهریزی و اهتمام به رشته تخصصی تربیتی آموزشی در حوزههای علمیه خواهران را یک ضرورت برشمرد و گفت: نقش ذاتی مردها در خانه مدیریت و نقش خانمها تربیت فرزندان است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در گذشتههای نه چندان دور در حوزههای علمیه 60 رشته تخصصی وجود داشت و امروز نیز باید این امر با برنامهریزی احیاء شود.
حجتالاسلام صادقی رشاد ضمن تأکید بر تقویت رشتههای مختلف علمی در حوزه تصریح کرد: باید تدبیری بیندیشیم تا رشتههای مختلف علمی را در حوزه تقویت نماییم تا طلاب پژوهشی تربیت شوند نه آموزشی محض.
عضو هیئت کرسیهای نظریهپردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی از روند برنامههای کرسی مناظره حوزه علمیه خراسان مطلع و تعامل بیشتر بین مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان و این هیئت را خواستار شد.
وی در ادامه برگزاری کرسیهای مناظره را در حوزهها عامل پیشرفت علمی و پژوهشی دانست و چنین گفت: در کرسیهای مناظره باید ابتدا نظریهپردازی نمود و سپس موضوع را مورد نقد قرار داد؛ اینگونه مناظره آثار بسیار مطلوبی بر آن مترتب میگردد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، اخلاق، عقاید و احکام را بر اساس تقسیمات سنتی علم برشمرد و گفت: اخلاق یک ضلع از دین است لذا باید در علم اخلاق مجتهد داشته باشیم کما اینکه در فقه مجتهد داریم.
در این بازدید مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان حجتالاسلام فرجام گزارشی از فعالیتهای مرکز را ارائه نمود و پیگیر نتیجه تصویب آییننامه احراز شناسایی شرایط نخبگان و استعدادهای برتر بنیاد ملی نخبگان که آییننامه پیشنهادی توسط مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان تنظیم و ارایه گردیده بود شد.
ریاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این رابطه اظهار داشت: موضوع آییننامه به تصویب رسیده آماده همکاری با این مرکز هستیم.
نظر شما