دکتر تولایی رئیس پژوهشکده فناوری های نوین دانشگاه بقیه الله اعظم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر گفت : مقوله ایمنی زیستی مسیر خوبی را طی نمی کند و اکنون به صحنه ای برای مواجه و برخوردی های سازمانی تبدیل شده است.
وی افزود : نکته قابل تامل این است که هیچ یک از مسئولین محیط زیست به صراحت با مقوله بیوتکنولوژی مخالفت نمی کند و از طرف دیگر هیچ یک از متخصصان زیست فناوری نیز مخالفتی با این مقوله ندارد، پس به ظاهر هر دو طرف صحبت های خوبی در این زمینه دارند، اما در عمل فرآیندی برای آسودگی خیال ایمنی جامعه صورت نمی گیرد.
تولایی ضمن وارد آوردن اشکالات تخصصی به این پیش نویس افزود : بهتر بود با گفتمانی مثبت، متخصصان بیوتکنولوژی را دور هم جمع می آوردیم اما متاسفانه به جای این فرآیند، تعصب سازمانی دخالت کرده است. حال آنکه بحث بیوتکنولوژی یک منفعت ملی است.
رئیس پژوهشکده فناوری های نوین دانشگاه بقیه الله اعظم گفت : آیا ما دانشی که در سه دهه گذشته موجب رشد و ترقی کشورهای توسعه یافته شده است را مخل جامعه می بینیم یا اینکه نگرانی های داخلی را مد نظر می گیریم؟! برخی موارد این پیش نویس الزاماتی را برای محققان کشور ایجاد می کند که در هیچ جای دیگر دنیا دیده نمی شوند.
وی خاطرنشان کرد: اگر نیروهای دخیل در این فرآیند کمی خوش سلیقگی به خرج دهند، همه چیز حل می شود و نیازی نیز به دخالت مقامات بالاتر نظیر ریاست جمهوری نبود.
نظر شما