۱۹ خرداد ۱۳۸۶، ۸:۴۶

از سوی انتشارات حکمت منتشر شد :

وجود و نظریه شناخت

وجود و نظریه شناخت

"وجود و نظریه شناخت" تالیف والتر ترنس استیس با ترجمه عزیزالله افشار از سوی انتشارات حکمت در 564 صفحه و شمارگان 1000 نسخه منتشر شد.

خبرگزاری مهر گروه دین و اندیشه : کتاب وجود و نظریه شناخت یکی از مهمترین کتابهای استیس، فیلسوف تجربه باور انگلیسی است و در آن تقریر دقیقی از موضع او در باب روش فلسفی آمده است.

استیس به دقت و به تفصیل مراحلی را که ما با طی آن مراحل به تلقی فعلیمان از جهان واقعی دست یافته ایم بررسی می کند. او با بررسی داده های تجربی و اولیه ذهن هر فرد آغاز می کند و نشان می دهد که بدون جعل ساختهای گوناگون و متنوع گذر از موضع اصالت من و رسیدن به تلقی های فعلی ما از جهان ممکن نبوده است.

بخش های مهمی از این کتاب به معرفی این ساختها و نقش آنها در شکل گیری تلقی ما از جهان اختصاص دارد. استیس در ادامه سیر خود انواع معارف بشری را در منطق ریاضیات و علوم پیشرفته امروزین بررسی می کند و سهم داده های تجربی و ساختهای انسانی را در هر کدام از آنها توضیح می دهد و سعی می کند مرز میان معرفتهای پیشینی و غیر پیشینی را در معارف بشری مشخص کند.

استیس در مقدمه کتاب چنین می نویسد: عنوان این کتاب به ظاهر دو حوزه شناخت شناسی و مابعد الطبیعه را در بر می گیرد حال آنکه بیشتر مربوط به شناخت شناسی است. اما نظریه شناختی که این کتاب به دفاع از آن پرداخته است راجع به ماهیت وجود نیز لوازمی دارد. اینکه این لوازم به مابعدالطبیعه تعلق دارد یا نه، به چگونگی تعریف مابعدالطبیعه بستگی دارد که خود مسئله غامضی است.

کتاب حاضر از شانزده فصل تشکیل شده که عناوین این فصول عبارتند از : دانش به مثابه یک ارزش، بازگشت به دکارت، داده ها، مفاهیم داده ها، دنیای ذهن منفرد، ساخت جهان بیرونی، واقعیت ساخت و فرضیه، کشف اذهان دیگر، زمان و مکان، مفاهیم اشیاء، دانش ریاضی، شناخت مقوله ای، شناخت منطقی، معرفت علمی، معرفت تاریخی.

کد خبر 497792

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha