۱۷ خرداد ۱۳۸۶، ۹:۴۹

شب گذشته نمایان شد؛

اختلاف رهبران گروه هشت درباره تغییرات جوی

اختلاف رهبران گروه هشت درباره تغییرات جوی

رئیس جمهوری آمریکا و دیگر رهبران جهان در نشست شب گذشته خود درباره چگونگی مبارزه با تغییرات جوی دیدگاههای متناقضی را رد و بدل کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، بر خلاف آمریکا، چین و دیگر کشورهای در حال توسعه قرار است با کاهش اجباری انتشار گازهای گلخانه ای موافقت کنند. "جرج بوش" ابراز امیدواری کرده که نتیجه نشست گروه ( هشت کشور بزرگ صنعتی جهان) توافق بر سر یک استراتژی مشترک باشد.

" آنجلا مرکل" صدر اعظم آلمان و میزبان این نشست گفته است که می خواهد اقدام در زمینه تغییرات جوی محور مذاکرات این نشست باشد. وی خواستار کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به میزان 50 درصد و تا سال 2050 و نگاه داشتن افزایش درجه حرارت تا 3.6 درجه فارنهایت شده است.

بوش هم به عنوان جایگزین پیشنهاد داده که یک سری دیدارها بین 15 کشور اصلی تولید کننده گازهای گلخانه ای با هدف رسیدن به اجماع در زمینه اهداف غیرالزام آور برای کاهش آلودگی هوا انجام شود. دانشمندان می گویند که این گازها علت گرمای کنونی هوا هستند.

بوش در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا می تواند با اهداف مرکل موافقت کند ، گفت:" نه، من درباره چیزی صحبت کردم که هدف من است. به خاطر داشته باشید . من گفتم که هدف من نشستن با ( رهبران) کشورها در اینجا و گفتگو درباره راهی به سوی جلو است."

در اولین روز نشست ، آمریکا و روسیه مشاجرات لفظی خود را تا دیدار امروز بین بوش و " ولادیمیر پوتین" کاهش دادند.

بوش گفت که هدف از پیشنهادش برای گرمای هوای جهان، تضعیف فرایند اقدام جهانی در این مسئله ، آنگونه که بسیاری از فعالان محیط زیست گمان می کنند، نیست.

بوش ومرکل یک نهار کاری را صرف کردند و پس از آن دو رهبر بر نکات مورد توافق خود تاکید کردند.

بوش با مشارکت آمریکا در پروتکل کیوتو در سال 1997 مخالفت کرده است. این پروتکل مسئولیتهای الزام آوری را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تعیین می کند. اما بوش گفت که هدف طرح جدید وی تکمیل فرایند سازمان ملل متحد برای شکل دهی اهداف پس ازانقضای این پروتکل در سال 2012 است. تحت توافقنامه کیوتو چین و هند از کاهش اجباری انتشار گازهای گلخانه ای مستثنی می شوند.

رئیس جمهوری آمریکا درباره طرح خود اظهار داشت :" این ( طرح) در چارچوب سازمان ملل متحد است و ما را قادر می کند تا چین و هند را روی میز بیاوریم و درباره اینکه چطور همگی با هم می توانیم رو به جلو حرکت کنیم، گفتگو کنیم."

گروه شش در سال 1975 میلادی با حضور کشورهای آلمان ، ایتالیا ، فرانسه ، ژاپن ، انگلیس وآمریکا تاسیس شد . در سال 1976 میلادی نیز کانادا به عضویت این گروه در آمد و در سال 1998 نیز روسیه به این جمع پیوست که در نهایت این گروه موسوم به گروه هشت شد .

محور نشست امسال گروه هشت علاوه بر موضوع آب و هوا، به سپر مسئله سپر موشکی آمریکا اختصاص خواهد داشت .

این در حالی است که از چند روز گذشته تا کنون شهرهای مختلف آلمان در اعتراض به سیاست جهانی سازی دست به اعتراضات گسترده زده اند که در نهایت منجر به دستگیری تعدادی از مردم توسط نیروهای پلیس شده است؛ این اعتراضات همچنان ادامه دارد .

از سوی دیگر منابع امنیتی آلمان خاطر نشان کرده اند که هیچ نگرانی برای هر چه بهتر برگزار شدن این نشست در دوره ریاست برلین بر اتحادیه اروپا و گروه هشت وجود ندارد .

کد خبر 497990

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha