حجت الاسلام والمسلمین اکبر قیامی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تسلیت سالروز شهادت امام محمدباقر (ع) عنوان کرد: نخستین شخصی که امام محمدباقر (ع) را سالها پیش از تولد آن معصوم به مردم شناساند حضرت محمد (ص) بود که این مسئله بالا بودن جایگاه شخصیتی و علمی آن امام همام را مشخص میکند.
وی افزود: آن امام معصوم در طول حیات خویش تنها به مسائل علمی نپرداخت بلکه در مسیر هدایت جامعه و مبارزه با دستگاه حکومتی اقدامات قابل ملاحظهای را انجام داد و هر گاه فرصت را مناسب میدید حکومت غاصبانه را نفی میکرد و با توجه به اینکه دانش ایشان از پایههای وحی الهام گرفته بود هیچکس در عصر ایشان از نظر علمی با امام محمدباقر (ع) قابل قیاس نبود.
مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی استان اردبیل با بیان اینکه در میان معصومین بیشترین احادیث و روایات منتسب به امام باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) است تصریح کرد: امام محمدباقر (ع) در زمینه موضوعات مختلف از جمله احکام، معارف و کلام، شیعه را جان تازه بخشیدند و امروز علم غنی مذهب تشیع را مدیون زحمات و آموزههای ایشان هستیم.
حجت الاسلام قیامی امام محمدباقر (ع) را یادگار کربلا عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه آن امام همام در سن ۴ سالگی در کاروان کربلا حضور داشتند لذا هرساله در روز عاشورا به اقامه عزا میپرداختند و در جهت تبیین اهداف قیام جد خود علیه ظلم و جور مطالب ارزشمندی را به شاگردان و پیروان خود بیان میکردند.
وی تصریح کرد: اواخر عمر بنی امیه و اوایل حکومت بنی عباس و وجود کشمکشهای سیاسی در جامعه شرایط تشکیل کلاس و گسترش علم را در زمام آن حضرت فراهم کرد لذا آن حضرت توانست قریب به ۵۰۰ شاگرد را تربیت کند و زمینه ساز تشکیل کلاسهای امام جعفر صادق (ع) و پایه ریزی فقه و علوم شیعی شدند.
مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی استان اردبیل تاکید کرد: جدیت امام باقر (ع) در علوم دینی و گسترش علوم مختلف در جامعه باید امروزه مورد توجه نخبگان و فرهیختگان قرار گیرد و در این برهه از زمان که فضای مناسبی برای ترویج مطالب دینی و آموزههای معصومین در کشور فراهم شده از هیچ اقدامی در جهت توسعه علوم اسلامی و دانشهای مورد نیاز جامعه دریغ نکنند.
حجت الاسلام قیامی با بیان ضرورت مجهز شدن جوانان به سلاح دانش، بیان کرد: در عصر کنونی و ظهور شبهههای مختلف از سوی دشمنان اهل بیت (ع) لازم است که جوانان به سلاح دانش مجهز شوند، چرا که دوری از علم باعث رخنه دشمن به بطن دین خواهد شد و با ایجاد شبهههای مختلف سعی در دلسرد کردن جوانان از آموزههای اهل بیت و علوم اسلامی خواهد کرد.
وی ادامه داد: باید در عصر امروز تلاشهای ائمه برای ترویج دین به جوانان تبیین شود تا روشن شود که ائمه معصومین تنها به عبادت بسنده نکرده اند و در زمینه تمامی علوم صاحب نظر بوده اند که این مطلب را از مناظرات ائمه (ع) مخصوصاً امام باقر (ع) و امام صادق (ع) میتوان به روشنی درک کرد.
مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی استان اردبیل بیان کرد: امام محمدباقر (ع) بر گسترش عدالت در جامعه تاکید داشتند و این مسئله نیز باید مد نظر تمامی کارکنان و افرادی باشد که با مردم در ارتباط هستند، لذا تبیین خصوصیات و عدالت محوری امام در جامعه باعث خواهد شد تا عموم جامعه در رعایت حقوق همدیگر و گسترش عدالت در جامعه تلاش کنند و این مسئله نباید در جامعه کم رنگ شود.
نظر شما