به گزارش خبرنگار مهر، امیر ارجمند صبح دوشنبه در نشست به اعضای شورای اسلامی استان زنجان، با بیان اینکه وزارت میراث فرهنگی همواره به واسطه برخورداری از ظرفیت تشکلهای مردمی، پیگیر مباحث مختلف پیرامون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در همه شهرهای کشور بوده است، افزود: در همین راستا پیشنهاد شده بود که از ظرفیت شوراهای اسلامی شهر نیز که یک ظرفیت و نهاد مردمی است، در قالب یک تفاهمنامه استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه جرقه این تفاهمنامه به این واسطه که عمده مشکلات میراث فرهنگی و شهرداریها توسط یک نهاد و تشکل مردمی همانند شورای اسلامی شهر میتواند مرتفع شود، زده شد، تصریح کرد: لذا به واسطه این تفاهمنامه قادر خواهیم بود عمده مسائل مربوط به شهرها، بهویژه شهرهایی که دارای بافت و ابنیه تاریخی بوده و ضوابط سختگیرانهای در این شهرها اعمال میشود و نیز شهرهایی که مقصد گردشگری بوده و در حوزه صنایعدستی فعالیت دارند، شاهد رخ دادن اتفاقات خوب بین ادارات میراث فرهنگی این شهرها و شهرداریهای آن باشیم.
وی با بیان اینکه زنجان در بخش ابنیهها و محوطههای تاریخی، جزو استان غنی بوده و هر هشت شهرستان این استان آثار به مراتب فاخری دارند که حتی میتوان برخی از این آثار را در فهرست یونسکو به ثبت رساند، اظهار کرد: یکی از این آثار، بازار زنجان است که امروز مراحل تهیه پرونده ثبت جهانی خود را سپری میکند. همچنین مجموعه میراث تاریخی کتلهخور جزو آثاری است که میتوان در زمره آثار جهانی آن را مطرح کرد.
وجود ۱۳۸ اقامتگاه بوم گردی در استان زنجان
ارجمند با یادآوری اینکه از سال ۹۲ تا آذرماه پارسال، پروانه بهرهبرداری ۱۰۲ اقامتگاه بومگردی در استان زنجان صادر شده است، عنوان کرد: رویکرد میراث فرهنگی این است که به سراغ اقامتگاههای ارزانقیمت، از جمله اقامتگاههای بومگردی برود.
وی یادآور شد: طی هشت ماه گذشته، مراحل صدور مجوز اقامتگاههای بومگردی در استان با اقدامات صورت گرفته به مراتب تسهیلتر از گذشته شده و طی این مدت ۳۶ پروانه بهرهبرداری اقامتگاه بومگردی در استان زنجان صادر شده است و همین امر باعث شده تا تعداد پروانههای بهرهبرداری اقامتگاههای بومگردی استان به ۱۳۸ فقره افزایش پیدا کند که عمده این اقامتگاهها نیز در شهرستان خدابنده واقع شده است.
ارجمند با اشاره به اینکه در حال حاضر رتبه اول اقامتگاههای بومگردی استان زنجان در اختیار شهرستان خدابنده است، گفت: دلیل این امر نیز بالا بودن متقاضی برای اقامتگاههای بومگردی در خدابنده نسبت به سایر شهرستانهای استان است که تسهیل شدن مراحل کاری صدور پروانه بهرهبرداری در این زمینه از یک ماه به هفت روز کاری، یکی از دلایل روی دادن چنین اتفاقی بوده است.
تبدیل شدن سراهای زنجان به انبار کالا
وی با یادآوری اینکه شهرداری در زمینه ایجاد بازارچههای سنتی صنایعدستی در دل سراهای بازار زنجان که امروز اکثر آنها به انباری تبدیل شده است، میتواند کمکحال ادارهکل میراث فرهنگی استان باشد، تصریح کرد: گام اول در این زمینه برداشته شده و کار را به صورت مشارکتی بین مالک و میراث فرهنگی آغاز کردهایم که هم فضای پذیرایی و هم فضای صنایعدستی و هم موزه برای این بازارچهها پیشبینی شده است.
ارجمند با بیان اینکه این ادارهکل میتواند با استفاده از ظرفیتی که در شورای اسلامی وجود دارد، در هر کدام از شهرهای استان به ارتقای جایگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کمک کند، ادامه داد: در این راستا ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان از نظرات همه اعضای شورای اسلامی شهر در حوزههای مربوط به این بخش استقبال خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه امسال در تقویم جشنوارههای گردشگری ۲۴ مورد جشنواره پیشبینی شده بود که از این تعداد پنج مورد مربوط به شهرستان طارم بود، اظهار کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا، موفق به اجرای این جشنوارهها در استان نشدیم، این در حالی است که امسال علاوه بر جشنوارههای استانی و منطقهای، به دلیل شرایط خاص جامعه، موفق به برگزاری جشنوارههای ملی و بینالمللی نیز نشدیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با اشاره به موضوع کفسازی بازار زنجان، گفت: کفسازی بسیاری زشتی در راسته قیصریه بازار زنجان انجام شد. ادارهکل میراث فرهنگی به جد مخالف پیور سیمانی پیشساخته در یک اثر تاریخی ۲۵۰ ساله است، به همین خاطر بنا داریم این کفسازی را جمع کرده و تبدیل به سنگ کنیم.
وی تاکید کرد: مصالحی که در یک اثر تاریخی به کار برده میشود باید همخوان با آن اثر تاریخی باشد. به همین خاطر سایر راستهها را نیز به کمک مجموعه هیئت امنای بازار زنجان، ادارهکل میراث فرهنگی استان و شهرداری زنجان سنگفرش خواهیم کرد. با توجه به اعتبارات ادارهکل میراث فرهنگی استان و شهرداری زنجان، عملیات سنگفرش کردن راستهها به صورت مرحله به مرحله آغاز خواهد شد.
نظر شما