۲۱ خرداد ۱۳۸۶، ۱۶:۱۹

مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت در گفتگو با مهر :

مطالبات و خدمات متقابل دولت و حوزه‌‌های علمیه مشخص می‌شود / دولت در تقویت مراکز حوزوی از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد

مطالبات و خدمات متقابل دولت و حوزه‌‌های علمیه مشخص می‌شود / دولت در تقویت مراکز حوزوی از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد

دفتر مشاوره رئیس جمهور در امور روحانیت قصد دارد در آینده نزدیک از طریق رایزنی با علما و صاحبنظران حوزه مطالبات دولت از حوزه‌های علمیه و توقعات مراکز دینی از دولت را در راستای دستیابی به راهکارهای پاسخگویی به این خواسته ها به عنوان بستر تعامل مطلوب این دو نهاد، مشخص و مدون کند.

حجت الاسلام محمد ناصر سقای بی ریا مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت که با خبرنگار مهر گفتگو می کرد، متذکر شد: دولت از طریق این رایزنی از دیدگاه های مراجع تقلید و نیازمندی های اعضای کابینه از حوزه های علمیه آگاه می شود و این کار به ساماندهی و توسعه تعامل دولت و روحانیت منجر خواهد شد.

وی گفت: از وظایف اصلی دولت جمهوری اسلامی این است که بدون دخالت در امور داخلی حوزه های علمیه، از مراکز علوم اسلامی حمایت کرده و از ظرفیت های موجود در این مجموعه ها، در عرصه تحولات و در جهت تحقق اهداف و آرمان های انقلاب و پیشبرد امور نظام استفاده کند.

حجت الاسلام سقای بی ریا افزود: رئیس جمهور بارها تاکید کرده است دولت اسلامی نسبت به حوزه های علمیه وظایف و مسئولیت هایی بر عهده دارد که متاسفانه تاکنون مغفول مانده و چنانچه دولت های گذشته در نظام های دولتی و طرح های اداری و مدیریتی و اقتصادی و حقوقی کمتر از ظرفیت های حوزه علمیه استفاده کرده اند، دلیلی ندارد دولت نهم نیز روش آنها را ادامه دهد.

وی تصریح کرد: دولت بر اساس قانون اساسی وظیفه دارد شرایط تحصیلات عالیه را برای آحاد مردم فراهم کند و حوزه های عملیه در کنار دانشگاه ها از مراکز تحصیلی عالیه هستند و باید مورد توجه قرار گیرند ولی بررسی وضعیت و بودجه دانشگاه ها به عنوان محل تدریس علوم پایه و نهادهای حوزوی به عنوان مکان آموزش علوم دینی قابل مقایسه نیست.

"اگر بودجه دانشگاه ها و همه مراکز تبلیغی از جمله حوزه های علمیه به دقت مورد بررسی قرار گیرد، ثابت می شود نسبت به مراکز دینی نوعی غفلت صورت گرفته که دولت نهم به عنوان دولتی که دارای ماهیت اصولگرایی است، باید در راستای انجام وظایف قانونی خود، حمایت از حوزه های علمیه را با جدیت احیا و پیگیری نماید".

مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت در عین حال این نکته را یادآوری کرد که امام راحل (ره) همواره بر لزوم حفظ استقلال حوزه های علمیه از دولت ها تاکید داشتند و مقام معظم رهبری نیز در دیدار با طلاب در مشهد مقدس فرمودند "هماهنگی حوزه با دولت، نعمت است و باید قدر آن را دانست اما حوزه باید نقش نظارتی خود را حفظ کرده و در طول فعالیت دولت ها، عملکرد آنها را بی طرفانه و آگاهانه نقد کند".

حجت الاسلام سقای بی ریا متذکر شد: حمایت و پشتیبانی دولت از حوزه ها و استفاده از ظرفیت های موجود در این مراکز علوم اسلامی نیازمند ظرافت است و دولت نهم بارها بر لزوم هم اندیشی مسئولان اجرایی با علما، روحانیت و حوزه های علمیه برای دستیابی به راهکارهای مطلوب تعامل تاکید کرده است.

وی گفت که دفتر مشاوره رئیس جمهور در امور روحانیت، در راستای دستیابی به راه های تعامل مطلوب بین دولت و حوزه های علمیه و انجام وظایف مسئولان نسبت به نهادهای حوزوی و مراکز تبلیغی و خدمات متقابل حوزه به نظام مقدس جمهوری اسلامی رایزنی هایی را با مدیریت حوزه علمیه قم و برخی افراد صاحب نظر در این عرصه داشته است.

وی افزود: رایزنی های انجام شده سبب شد شورای عالی حوزه و مدیریت حوزه علمیه قم طرح های راهبردی خود را برای به دست آوردن راهکارهای دستیابی به نقطه تفاهم و تعامل بین دولت و روحانیت و همچنین حمایت مسئولان اجرایی از حوزه های علمیه و کمک حوزویان به دولت، ارائه نماید.

"این طرح ها که از سوی معاونت طرح و برنامه حوزه علمیه قم ارائه شده است، فعلا به عنوان یک پیش نویس محسوب می شود و نباید و نمی توان از آن به عنوان یک سند یا منشور یاد کرد و رایزنی های دفتر مشاوره رئیس جمهور در امور روحانیت با مدیران حوزه علمیه قم و صاحب نظران این عرصه ادامه دارد تا با توافق دو طرف، سندی راهبردی جهت همکاری و تعامل  تدوین شود".

مشاور دکتر احمدی نژاد در امور روحانیت با تاکید بر این که سند راهبردی تعامل دولت با حوزه های علمیه باید با تاکید بر نقاط مشترک تدوین شود تا به جای دولتی شدن حوزه ها، دولت از ماهیت حوزوی برخوردار شود، متذکر شد: گر چه در برخی مسائل مربوط به تعامل دولت با نهادهای حوزوی اختلاف نظر وجود دارد اما دولت نهم تلاش می کند در سایه منطق و همدلی و با محور قرار دادن آنچه استقلال حوزه های علمیه را حفظ می کند، با علما، روحانیت و مجموعه سازمان های دینی تعامل داشته باشد.

حجت الاسلام سقای بی ریا گفت که دولت نهم در طول 3 سال اخیر تلاش کرد از ظرفیت های مراکز دینی برای ساماندهی و بهبود کارکرد خود استفاده کند و از مسیر مثبت هم اندیشی با علما و حوزه های علمیه نیز به توفیقاتی نائل شده است.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر آثار تعامل دولت با علما و حوزه های علمیه در بخش آموزش و پرورش که از یک سال قبل آغاز شده، بسیار محسوس است، خاطر نشان کرد: وزارت آموزش و پرورش در قالب کمیته های ستاد همکاری آموزش و پرورش و حوزه، نیازهای فرهنگی و فکری را به شکل جدی پیگیری می کند.

مشاور دکتر احمدی نژاد در ادامه به ذکر نمونه هایی از امور مربوط به تعامل دولت با حوزه های علمیه که مورد توافق خرد جمعی بوده و استقلال حوزه های علمیه را حفظ و از سوی دیگر زمینه هم اندیشی و همکاری این مراکز با مجموعه نظام سیاسی را تقویت می کند، پرداخت.

حجت الاسلام محمد ناصر سقای بی ریا گفت: دولت می تواند همانطور که به دانشگاه های کشور بودجه تحقیقاتی اختصاص داده، بودجه ای را جهت امور تحقیقاتی مشخص شده توسط مسئولان اجرایی در اختیار حوزه های علمیه قرار دهد تا صاحب نظران این مراکز، با انجام پژوهش های ویژه مدل ها و طرح های اسلامی در عرصه های مختلف مدیریت ارائه دهد.

وی از "امکان ساخت و ساز مدارس دینی و ایجاد فضاهای مناسب برای همایش های بین المللی دینی" به عنوان دیگر اقدام دولت اسلامی در راستای تقویت حوزه های علمیه و حمایت از فرهنگی دینی یاد و خاطر نشان کرد "دولت می تواند بخشی از بودجه کل کشور را در این زمینه صرف کند". 

مشاور رئیس جمهور در امور روحانیون گفت: در دیدار دکتر احمدی نژاد با یکی از مراجع عظام تقلید، بر لزوم ایجاد تاسیسات فرهنگی متناسب با شان شهر مقدس قم به عنوان مرکز تشیع و حتی جهان اسلام تاکید شد و از دولت خواسته شد در این زمینه گام بردارد.

حجت الاسلام سقای بی ریا در خاتمه با تاکید بر این که دولت نهم استقلال حوزه های علمیه را پاس می دارد، اعلام کرد دولت در جهت حمایت و تقویت مراکز حوزوی کشور از هیچ کوششی فروگذار نخواهد بود.

کد خبر 499092

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha