به گزارش خبرگزاری مهر، معاون سلامت و اصلاح و تربیت سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با تاکید بر اینکه ، افزایش جمعیت کیفری و تراکم در زندان های کشور، یکی از مهمترین دغدغه های مسئولان قضایی و متولیان زندانبانی است گفت: افزایش جمعیت کیفری همواره موجب به چالش کشیدن استانداردهای بین المللی در مورد زندان شده و اثرات سویی بر اصلاح و تربیت مددجویان دارد.
دکتر پرویز افشار، با تاکید بر اینکه استفاده افراطی از مجازات حبس، اثرات نامطلوبی بر خانواده زندانی ها دارد گفت: در مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام ، کاهش جمعیت کیفری کشور به عنوان یکی از وظایف قوه قضاییه و سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مورد تاکید قرار گرفته است.
ناظر علمی همایش بین المللی کاهش استفاده از مجازات زندان تصریح کرد: در شرایط حاضر تعداد عناوین مجرمانه و حبس زا که به چند صد عنوان بالغ می شود باعث افزایش جمعیت زندانی ها شده به صورتی که هم اکنون از نظر عددی، ایران مقام دهم جمعیت زندانی ها را در دنیا داراست.
افشار افزود: بنا به دستور رئیس قوه قضاییه، ستاد سیاست گذاری کاهش استفاده از مجازات زندان تشکیل و تاکنون 70 فعالیت را در برنامه های استراتژیک خود گنجانده است و یکی از این برنامه ها که از اهمیت به سزایی نیز برخوردار است برگزاری اولین همایش بین المللی کاهش استفاده از مجازات زندان است که متخصصان ، کارشناسان و استادان دانشگاهی داخلی و خارجی در آن حضور خواهند داشت.
معاون سلامت و اصلاح و تربیت سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، با اشاره به اینکه پس از دو مرحله فراخوان مقاله برای این همایش، بیش از 150 مقاله داخلی و 23 مقاله خارجی به دبیرخانه این همایش رسیده است افزود: نخستین همایش بین المللی کاهش استفاده از مجازات زندان در 23 و 24 خرداد و در پنج میزگردی با عنوان ، حقوق جزا و جرم شناسی ،علوم بهداشتی و تربیتی، نظام زندان بانی، فقه و علوم اسلامی ، علوم اجتماعی و اقتصادی در مورد زندان برگزار خواهد شد.
شایان ذکر است ، همایش بین المللی کاهش استفاده از مجازات زندان به منظور بررسی تازه ترین راهکارهای کاهش جمعیت کیفری در کشور و مجازات های جایگزین زندان، 23 و 24 خرداد ماه در تهران برگزار می شود.
نظر شما