به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه نیویورک تایمز در شماره امروز خود به تحلیل رویارویی جدید آمریکا و روسیه درباره طرح سیستم سپر موشکی آمریکا و پیشنهاد جدید پوتین به بوش در این باره پرداخت و با بیان این مطلب نوشت: "ولادیمیر پوتین" با این پیشنهاد بار دیگر اثبات کرد که بازیگر ماهری است و با خواندن دست جرج بوش، پیشنهاد کرد که او سیستم دفاع موشکی خود را در ایستگاه راداری آذربایجان، یا ترکیه و حتی عراق مستقر کند.
به نوشته این روزنامه، جلسه آشتی کنان این دو رئیس جمهور نباید سبب پاک شدن تهدیدهای قبلی مسکو شود ؛ روسیه تهدید کرده بود که در صورت استقرار سیستم موشکی آمریکا در لهستان و جمهوری چک، موشکهای خود را علیه اروپای غربی نشانه خواهد گرفت.
نیویورک تایمز در ادامه تحلیل خود نوشت :"محاسبات پوتین درست به نظر نمیرسد، زیرا ۱۰موشک ساده رهگیر، هیچ تهدیدی علیه هزاران سلاح پیچیده موجود در زرادخانه هستهای روسیه تلقی نمیشود، بنابراین اگر شما مظنون هستید که پوتین سعی کرده توجهها را از گناههای متعدد خود ( نقض آزادیهای مدنی و تهدید همسایگان خود ) دورکند، کاملا درست حدس زدهاید ؛ در عین حال، ژست پوتین یادآوری مهمی است که نشان میدهد هنوز مسائل مربوط به جنگ سرد در جهان حاکم است.
بر اساس این گزارش، نزدیک به دو دهه پس از فرو ریختن دیوار برلین، آمریکا و روسیه در مجموع نزدیک به ۲۵هزار سلاح هسته ای در اختیار دارند که شش هزار مورد از آنها را تسلیحات دور برد تشکیل می دهد، این تسلیحات هسته ای در محل های مناسب مستقر شده و برای شلیک آماده است.
بر اساس توافقات انجام شده، قرار است که دو طرف تا سال ۲۰۱۲تعداد تسلیحات استقرار یافته خود را به حدود دو هزار موشک کاهش دهند، ولی بر اساس شرایط معاهده مسکو که در سال ۲۰۰۲به امضا رسید، هیچ محدودیتی درباره تسلیحاتی که کشورها می توانند در انبارهای خود نگاه دارند، وجود ندارد.
جرج بوش هیچگاه خواستار یک توافقنامه لازمالاجرا نبوده و در حقیقت محدودیت های معاهده مسکو در همان روزی که وارد عمل میشود، باطل میشوند.
بر همین اساس، از سال ۲۰۰۲تاکنون نیز به خاطر سیاست های خاص بوش، هیچ مذاکرات جدی درباره کاهش بیشتر تسلیحات برگزار نشده است.
به نوشته این روزنامه، رئیس جمهوری آمریکا و دستیارانش، هر کسی را که خواستار توافقنامههای جدید با روس ها باشد، مورد تمسخر قرار خواهند داد.
نیویورک تایمز افزود: خطرات مربوط به شلیک تصادفی یک موشک و یا ربودن چنین زرادخانه های بسیار بزرگی، همانند یک کابوس است.
کارشناسان نظامی ابراز عقیده می کنند : "اگر بوش همزمان با مقابله با انگیزه های هسته ای ایران و کره شمالی، جلوی خلع سلاح هسته ای آمریکا و روسیه را نمی گرفت و این خلع سلاح را تسریع میکرد، از اعتبار بیشتری برخوردار میشد".
نیویورک تایمز در پایان تحلیل خود نوشته است: بوش، پوتین را دعوت کرده تا ماه آینده در منزل خانوادگی او حضور یابد و ما امیدواریم که در این زمان بوش پدر نیز حضور داشته باشد، زیرا شاید او بتواند پسر خود را متقاعد کند تا کار ناتمام از بین بردن هزاران سلاح هسته ای را بار دیگر در راس برنامه کاری خود قرار دهد.
نظر شما