به گزارش خبرنگار مهر، سید ابوالفضل ولیئی ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران به میزبانی اداره کل منابع طبیعی سمنان ضمن بیان اینکه طی سال گذشته دو هزار و ۳۵۷ هکتار کپه کاری و بذرپاشی در استان انجامشده است، ابراز داشت: این اقدام در راستای تقویت پوشش گیاهی و مدیریت مراتع صورت گرفته است.
وی ضمن بیان اینکه تلاش شد تا در بذرپاشی و کپه کاری از گونههای سازگار با اقلیم استان سمنان استفاده شود، افزود: کشت گونههای بومی حفاظت خاک در مقابل فرسایش را به دنبال دارد و ضمن آن منجر به احیای منابع طبیعی مناطق حساس استان سمنان میشود.
رئیس اداره مرتع منابع طبیعی استان سمنان بابیان اینکه تقویت ظرفیت مراتع و افزایش تولید علوفه از دیگر مزایای کپه کاری و بذرپاشی به شمار میرود، ابراز داشت: با توجه به اینکه عرصه مراتع بهعنوان یکی از مهمترین منابع اقتصادی برای تأمین معیشت جمعیت قابلتوجهی از کشاورزان و دامداران به شمار میرود لذا این اقدام بسیار حائز اهمیت است.
ولیئی بابیان اینکه تلاش شد تا از جوامع بومی محلی برای این اقدام استفاده شود، در ادامه تصریح کرد: مراتع کوهستانی به علت فشار چرای دام در درازمدت ازنظر کمی و کیفی تحلیل رفته و گیاهان خوشخوراک آن با گونههای نامرغوب جایگزین میشود لذا کشت گونههای بومی میتواند باعث تقویت پوشش گیاهی، تثبیت خاک، افزایش ذخیره آبی خاک و غیره شود.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات لازم در راستای تقویت مشارکت بهرهبرداران مراتع توزیع ۶۶ دستگاه آبشخور فلزی بهمنظور تأمین شرایط بهداشتی آب شرب دام است که طی یک سال گذشته تهیه و در اختیار بهرهبرداران قرار گرفت.
نظر شما