به گزارش خبرنگار مهر، سعید صحبتی صبح سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: علیرغم اینکه روزهای گرم تابستان را سپری میکنیم شرایط شیوع کرونا در شهر و استان کرمان قرمز است.
وی با اشاره به اینکه کرمان در اوج بیماری کووید ۱۹ قرار دارد، افزود: ویروس کرونا بی رحمانه به جامعه ما حمله کرده و تلفات و قربانی میگیرد و در چنین شرایط فقط رعایت نکات بهداشتی توسط افراد جامعه میتواند به بهبود شرایط کمک کند.
صحبتی بی تفاوتی و سهل انگاری را اصلی ترین علت ماندگاری کرمان در وضعیت قرمز دانست و گفت: متأسفانه جامعه حساسیتهای روزهای ابتدایی آغاز اپیدمی را از دست داده است.
قدرت انتشار کرونا افزایش یافته است
وی گفت: در حالی مردم نسبت به این مساله بی تفاوت و سهل انگار شدهاند که طبق گفته منابع علمی قدرت انتشار ویروس کرونا افزایش یافته است و این سهل انگاریها باعث گستردهتر شدن شیوع بیماری شده است.
کارشناس ستاد استانی مقابله با کرونا در استان کرمان بیان کرد: البته در یک ماه اخیر شاهد افزایش رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک در سطح جامعه هستیم که تأثیرات مثبتی را هم به دنبال داشته است. از اواسط هفته گذشته موارد مرگ و مرگ و بستری مقداری افت داشته اما همچنان تا حد مورد انتظار فاصله زیادی داریم.
وی با بیان اینکه کرمان در شرایط استقرار اپیدمی قرار دارد به این معنی که انتظار داریم در هر خانواده یک فرد مبتلا به کرونا وجود داشته باشد، افزود: همه شهروندان باید در این زمینه آمادگی داشته باشند و بدانند که اگر روزی فردی مبتلا شد چه اقداماتی باید انجام دهند.
صحبتی با اشاره به اینکه بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا نیاز به بستری ندارند، گفت: بیمارستانها هم ظرفیت پذیرش این تعداد بیمار را ندارند.
نکاتی در خصوص نگهداری از بیمار کرونایی در منزل
کارشناس ستاد مقابله با کرونا در کرمان بیان کرد: حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد بیماران با یکسری مراقبتها در منزل بهبود پیدا میکنند اما شیوه مراقب و ایزوله بیماران مبتلا به کرونا در منزل بسیار حائز اهمیت است تا ضمن اینکه سلامت خود را به دست میآورند باعث بیماری دیگر افراد خانواده نشوند.
وی با اشاره به نکاتی که در خصوص نگهداری از بیمار کرونایی و شرایط قرنطینه خانگی رعایت شود، گفت: بخش عمده این نکات مربوط به مسائلی است که فرد بیمار باید رعایت کند و بخشی هم باید توسط مراقبان بیمار رعایت شود.
وی با اشاره به اینکه در زمینه بیماران مبتلا به کرونا با دو دسته مواجه هستیم، بیان کرد: یک دسته بیماران پرخطر هستند که سن بالای ۶۰ سال یا بیماری زمینهای دارند، همچنین بیماران با شرایط خاص مانند خانمهای باردار یا افراد دارای چاقی مفرط در این گروه قرار میگیرند.
صحبتی عمده بیماران نیازمند به بستری در بخشهای ویژه بیمارستان را مربوط به گروههای پرخطر دانست و افزود: حداقل تماس با افراد، استفاده از ماسک و شستشوی مرتب دستها و ضدعفونی کردن سطوح باید مدنظر قرار گیرد.
وی بیان کرد: توصیه میشود حتی المقدور یک اتاق مجزا دارای تهویه مناسب برای فرد بیمار در نظر گرفته شود، بهتر است این اتاق دارای حداقل یک در و پنجره باشد تا جریان هوا از یک طرف وارد و از طرف دیگر از اتاق بیمار خارج شود.
صحبتی با تاکید بر اینکه حضور فرد مبتلا به کرونا در فضاهای عمومی منزل باید به حداقل برسد، افزود: مراقبان بیمار باید سالم و و با حداقل تعداد باشند.
وی گفت: عیادت از بیماران مبتلا به کرونا ممنوع است و هیچکس نباید به صورت حضوری با فرد مبتلا ملاقات کند، برای این منظور میتوان از تماسهای تلفنی و تصویری بهره برد.
افراد مبتلا به کرونا از ماسک فیلتردار استفاده نکنند
صحبتی بیان کرد: فرد بیمار نباید از ماسک فیلتر دار استفاده کند چرا که این ماسکها ذرات تنفسی ناشی از عطسه و سرفه فرد بیمار را به فضای بیرون منتقل میکند و باعث انتشار بیماری میشود، افراد بیمار باید از ماسکهای جراحی استفاده کنند اما افراد سالمی که در تماس با بیماران کرونایی هستند، میتواند از ماسک فیلتر دار استفاده کنند.
وی با تاکید بر لزوم جداسازی و شستشوی ظروف و لباسهای فرد مبتلا گفت: مراقبان بیمار از تکاندن ملحفه، لباس و روتختی بیماران کرونایی پرهیز کنند و زبالهها را در سطل زباله درب دار انداخته و این زبالهها را به عنوان زباله آلوده معدوم کنند.
صحبتی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به کرونا از مایعات فراوان آب، دمنوش های گیاهی و آب میوههای طبیعی استفاده کنند، افزود: باید توجه داشت آب میوههای مصنوعی (به دلیل وجود شکر) و شیر برای بیماران مبتلا به کرونا مضر است و نباید در دوره بیماری استفاده شود.
نظر شما