به گزارش خبرگزاری مهر، ران لوین فیزیکدان اهل آریزونا با توجه به تصاویری که کاوشگرهای دوقلوی ناسا از سال 2004 تا کنون به زمین ارسال کرده اند، کشف کرده است که در گذشته در این سیاره آب بوده است اما در زمان کنونی امکان بدست آوردن شواهدی در خصوص وجود گودال های آب تقریبا غیر ممکن است.
ران لوین پسر گلبر لوین دانشمند مسئول بررسی "ویکینگ" روبات ناسا است. این روبات در سال 1976 از سیاره مریخ خارج شد.
بر اساس گزارش پایگاه خبری ناسا، این فیزیکدان در بررسی های خود نشان داده است که سیاره سرخ هم در سطح نزدیک قطب ها و هم در اعماق دارای یخ است.
همچنین بدون تردید جریان های رودخانه ای کوتاهی نیز در این سیاره وجود دارند و در سالهای اخیر چند گودال تولید شده اند که بطور ناگهانی آب از آنها خارج شده است اما این آب ها پس از رسیدن به سطح مریخ به دلیل شرایط فشاربسیار ضعیف اتمسفر موجود در این سیاره به سرعت تبخیر شده اند.
بنابراین گزارش، در حال حاضر فشار اتمسفر مریخ 1/6 میلی بار است که این میزان در زمین در حدود 1000 میلی بار است.
در این حال در سطح مریخ آب تنها می تواند در دمای بین 0 تا 10 درجه سانتی گراد وجود داشته باشد بطوری که وقتی آب به 10 درجه رسید به سرعت به جوش می آید و به صورت بخار وارد اتمسفر می شود.
این محقق در این خصوص توضیح داد: "با استفاده از تصاویر سه بعدی ارسالی از این کاوشگرها امکان مشاهده صخره های ماسه ای وجود دارد. این تصاویرنشان می دهد که در این منطقه کمتر از دوسال قبل آب وجود داشته است." هنوز تمام دانشمندان ناسا این فرضیه را نپذیرفته اند.
نظر شما