به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی در همایش بین المللی "جامعه ایمن" که امروز (دوشنبه) در محل سالن همایش های رازی برگزار شد، گفت: سالانه به علت جراحات ناشی از تصادفات 113 میلیون سال عمر از بین می رود و این از دست رفتن سالهای عمر، بیشتر در کشورهای فقیر اتفاق می افتد.
وی افزود: پس از 5 سال متوالی که شاهد افزایش 11 درصدی میزان حوادث جاده ای در کشور بودیم، سال گذشته در یک اتفاق نادر و بی نظیر و به رغم شماره گذاری یک میلیون وسیله نقلیه جدید، شاهد کاهش این رقم بودیم.
وزیر بهداشت، این امر را ناشی از هماهنگی بین نهادهای مسئول و تقسیم وظایف و عزم ملی، دانست و گفت: به این نتیجه نباید بسنده کرد، بلکه لازم است با فرهنگ سازی مناسب و افزایش مراقبت های جاده ای و بهبود وضعیت ترابری در کشور در این خصوص قدم های اساسی تری برداشته شود.
وی افزود: با کاهش چشمگیر بیماریهای واگیر و افزایش امید به زندگی از یک سو و میل روز افزون مردم به توسعه صنعتی و زندگی ماشینی، الگوی مرگ و میر به سمت جراحات ناشی از حوادث، متمایل شده است.
لنکرانی گفت: نمی توان از تحقق جامعه ایمن سخن گفت اما از نا امنی زنان و کودکان و سالخوردگان در کشورهای همسایه به سادگی گذشت، زیرا آنان در جامعه ای فوق العاده نا ایمن زندگی می کنند که صبح با خروج از منزل امیدی به بازگشت ندارند.
وی با اشاره به اینکه طی 10 روز گذشته 200 نفر در عراق به قتل رسیده اند، گفت: میزان تلفات در عراق در سالهای اشغال این کشور، بیش از کل تلفات جنگ تحمیلی علیه ایران است و جامعه جهانی نباید در قبال این حوادث غیر مسئولانه عمل کند.
وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت تحقق پژوهشهای بومی در خصوص جامعهایمن، افزود: نسخه هیچ کشوری صد درصد مناسب کشور دیگری نیست و هر کشوری باید با توجه به شرایط بومی خود دراین خصوص مدل سازی کند.
نظر شما