۲۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۸:۵۰

مدیر کل ارشاد استان مرکزی اعلام داد؛

برگزاری دومین جشنواره رسانه‌های استان مرکزی در سال ۹۹

برگزاری دومین جشنواره رسانه‌های استان مرکزی در سال ۹۹

اراک- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری استان مرکزی تا پایان سال ۹۹ برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عباس دانشی در نشست خبری با اصحاب رسانه در اراک، ضمن تبریک فرا رسیدن هفته دولت اظهار کرد: برای شناخت شهیدان رجایی و باهنر و تأثیرات اقدامات آنها در روند انقلاب اسلامی تلاش کافی نشده است.

وی ادامه داد: برای شهیدان باهنر و رهایی اثر بلند سینمایی و فاخر مستند ساخته نشده است. کتاب‌های فاخر بسیاری در چاپ نخست متوقف شده و به نشر بیشتر راه پیدا نکرده است که باید در این حوزه بیش از گذشته تلاش کرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: با توجه به شیوع کرونا در چند ماه اخیر در عرصه فرهنگ و هنر با یک رکود موجه بودیم و اگر این بیماری نبود به طور قطع می‌بایست همانند سال ۹۸ در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ جهش و رشد در حوزه فرهنگی و هنری اتفاق می‌افتاد که متأسفانه به این مهم به دلیل وجود این بیماری و محدودیت منابع دست پیدا نکردیم.

دانشی توجه به کمیت و کیفیت بخش‌های فرهنگی و هنری را مهم برشمرد افزود: در سال‌های گذشته به بخش‌های فرهنگی و هنری توجه چندانی نشده است به طوری که شاهد تعطیل شدن جشنواره‌ها بودیم و احیای آنها را در دستور کار قرار دادیم.

وی بیان کرد: در حوزه فعالیت‌های قرآن و عترت در سال ۹۲، ۴۶۷ باب کانون فرهنگی در استان وجود داشته که در سال ۹۸ به ۵۷۸ کانون فرهنگی افزایش یافته است و از رشد ۲۴ درصدی حکایت دارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: تعداد کتابخانه‌های کانون‌های فرهنگی مساجد استان از ۴۲ باب کتابخانه در سال ۹۲ به ۱۴۹ باب در سال ۹۸ افزایش یافته است و شاهد رشد ۲۵۵ درصدی بودیم.

عباسی تعداد برنامه‌های قرآنی این اداره کل در سال ۹۲ را ۸۹۰ مورد عنوان کرد و گفت: این برنامه‌ها در سال ۹۸ به یک هزار و ۴۵۵ مورد رسیده است و رشد ۶۳ درصدی را نشان می‌دهد.

وی در خصوص فعالیت‌های سینمایی اداره کل ارشاد استان و تولید فیلم کوتاه گفت: در سال ۹۲ نزدیک به ۹ فیلم تولیدی و در سال ۹۸ به ۵۸ فیلم رسیده که نشان از رشد پنج برابری در حوزه فیلم کوتاه است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: آموزش‌های سینمایی این اداره کل از ۳۰۰ ساعت در سال ۹۲ به ۳۸۰ ساعت در سال ۹۸ رسیده است که حاکی از رشد نامطلوب در این حوزه است و باید در این موضوع بیشتر برنامه‌ریزی کرد.

دانشی در حوزه فعالیت‌های انجام شده در حوزه نمایش و تئاتر در استان، اظهار کرد: از ۲۴ عنوان در این حوزه در سال ۹۲ به ۱۹۸ عنوان در سال ۹۸ دست پیدا کردیم که ۷ برابر رشد داشته است. بر اساس پیشبینی‌های انجام شده قرار بود ۴۰۰ عنوان نمایش در سال گذشته به ثبت برسد و برای تحقق این مهم بلک باکس جدیدی که مطالبه اهالی تئاتر بود در مجتمع فرهنگی و هنری آئینه اراک راه اندازی شد.

به گفته وی به علت شیوع کرونا اجرای صحنه‌ای حوزه تئاتر در استان وجود ندارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در خصوص صدور مجوزهای فرهنگی عنوان کرد: از ۳۱۳ مجوز فرهنگی و هنری در سال ۹۲ به ۷۸۴ مجوز در سال ۹۷ دست پیدا کردیم که رشد ۱۵۰ درصدی داشته است و در صدد بودیم که سال ۹۸ رشد ۵۰۰ درصدی مجوزها را شاهد باشیم که این مهم متوقف شد.

دانشی با اشاره به رشد ۴ برابر میزان خرید کتاب در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۲ گفت: در سال ۹۸ با کاهش بودجه خرید کتاب مواجه بودیم که کاهش حمایت از مؤلفان و نویسندگان استان را به همراه داشت.

به گفته وی سرانه فضاهای فرهنگی استان تا سال ۹۲، ۱۷ هزار و ۸۰۲ متر مربع بوده یعنی به ازای هر یک هزار نفر ۱۲ متر مربع بوده است و تا سال ۱۴۰۰ باید به ۳۸ هزار و۱۲ متر مربع افزایش پیدا می‌کند یعنی سرانه فرهنگی به ازای هر هزار نفر ۲۵ هزار متر مربع است و با این اوصاف ۱۰۸ متر رشد فضاهای فرهنگی را شاهد بودیم البته انتظار می‌رفت در سال ۹۹ با افتتاح کتابخانه مرکزی این رقم به بیش از ۴۰ هزار متر مربع افزایش پیدا کند که این امر با این شرایط تحقق پیدا نخواهد کرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی عنوان کرد: تالار فرهنگی، مجتمع‌های فرهنگی هنری خنداب، محلات، و کمیجان افتتاح و به بهره برداری می‌رسد و سرانه فضای فرهنگی را برای مردم استان افزایش خواهد داد. یک سالن از دو سالن بزرگ تالار مرکزی به بهره برداری می‌رسد.

وی با اشاره به کمبود قابل توجه سینما در استان مرکزی گفت: از مجموع سینماهای استان، ۵ سینما در شرایط عادی فعال، ۲ سینما تعطیل و ۲ سینما نیمه تعطیل است.

دانشی افزود: استان مرکزی در حوزه سینما از سرانه میانگین کشوری عقب است و امیدواریم بخش غیر دولتی و شهرداری‌ها به موضوع احداث سال‌های کوچک سینما در نقاط مختلف شهری بپردازند تا کمبود موجود را جبران کنند.

حمایت از احداث سینما توسط بخش خصوصی

وی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از احداث سالن‌های سینما با تسهیلات بانکی و کمک بلاعوض حمایت خواهد کرد مانند پردیس سینمایی ساوه که متعهد شدیم پس از احداث هزینه تجهیزات سه سالن سینمایی در پردیس سینمایی شهرستان ساوه را تأمین و پرداخت کنیم. در مجموع ۱۵ میلیارد ریال هزینه اجرای این پروژه است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: در سایر شهرستان‌ها اگر شهرداری‌ها برای احداث سالن سینما اقدام کنند، اداره کل فرهنگ و سازمان سینمایی کشور از آن حمایت خواهد کرد.

دانشی افزود: با همکاری شورای شهر و شهردار اراک سالن بلک باکس در پارک شهر ایجاد می‌شود و اداره کل فرهنگ و ارشاد در تجهیز آن همکاری خواهد کرد تا در سال ۹۹ و حداکثر در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد.
وی عنوان کرد: در تالار مرکزی اراک باکس تئاتر پیش بینی شده است و با رایزنی با بخش عمران وزارت فرهنگ ایجاد این باکس در تالار مرکزی به تصویب رسید و با تغییر کاربری پیش بینی شده باکس تئاتر در کنار دو سالن بزرگ ایجاد خواهد شد بنابراین ظرف ۲ سال آینده در استان از لحاظ نمایشی به سطح قابل توجهی دست خواهیم یافت.

تأسیس انجمن مد و لباس

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی به فعالیت‌های شاخص حوزه مد و لباس از جمله تأسیس انجمن مد لباس برای نخستین بار و برگزاری ۲ نمایشگاه در این حوزه اشاره کرد.

دانشی گفت: آماده امضای تفاهم نامه با طراحان و تولید کنندگان مد و لباس به ویژه طراحی لباس حوزه عفاف و حجاب در استان هستیم چرا که با رشد صنعت تولید لباس در استان در صورت همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه‌های صنفی و اتاق بازرگانی اراک می‌توان به سطح مناسبی از تولید لباس در استان دست پیدا کنیم.

برگزاری جشنواره مطبوعات پس از وقفه دو ساله

وی عنوان کرد: جشنواره مطبوعات مورد بی مهری قرار گرفته به طوری که تاکنون یک جشنواره برگزار شده است و با وجود تلاش‌های فراوان برای برگزاری این نمایشگاه در سال‌های ۹۷ و ۹۸ این مهم انجام نشده است و در این راستا امسال دومین جشنواره مطبوعات استان برگزار می‌شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره کتاب سال گفت: امیدواریم در سال ۹۹ نمایشگاه کتاب استان را پس از پایان شیوع کرونا داشته باشیم.

دانشی افزود: در نظر داشتیم دومین نمایشگاه کتاب با ظرفیت دو برابری و اولین جشنواره کودک در استان برگزار شود که امیدواریم در نیمه دوم سال با پایان محدودیت‌های کرونا برگزار شود.

وی افزایش شمار هنرمندان بیمه شده از ۳۶۸ نفر در سال ۹۲ به یک هزار و ۵۶۵ نفر در سال ۹۸ را از دیگر اقدامات صورت گرفته در ۷ سال گذشته برشمرد.

خسارت کرونا به حوزه فرهنگ و هنر

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در خصوص خسارت‌های وارده به حوزه فرهنگ و هنر به واسطه شیوع کرونا، تصریح کرد: متأسفانه خسارت‌های وارده کرونا به حوزه فرهنگ و هنر بسیار سنگین است؛ چراکه حوزه فرهنگ و هنر برنامه‌ای مخاطب محور هستند و کرونا هم به این موضوع آسیب جدی وارد کرد به طوری که می‌توان گفت میزان خسارت‌های کرونا به فرهنگ و هنر تا پایان فروردین بیش از ۱۰ میلیارد تومان برآورد شده که با توجه به تعطیلی کسب و کارهای فرهنگی این رقم به شدت رو به افزایش است.

وی گفت: با شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت در برگزاری مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) در ماه محرم و صفر، تکیه ارک همراه با برنامه‌های متنوع فرهنگی برای عزاداری راه‌اندازی شده و برای عموم مردم نیز قابل دسترسی است. همچنین حسینیه فرهنگ با حضور هنرمندان استان مرکزی در فضای تالار آئینه اراک در دهه نخست ماه محرم برپا می‌شود و هنرمندان می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند.

به گزارش مهر، در این مراسم از پوستر دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری استان مرکزی نیز رونمایی شد.

کد خبر 5003123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha