۳۰ مرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۱۶

مدیرکل دفتر دبستانی و پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش:

۱۴ میلیون دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی ثبت نام کرده اند

 ۱۴ میلیون دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی ثبت نام کرده اند

قزوین- مدیرکل دفتر دبستانی و پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: تاکنون بیش از ۱۴ میلیون دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی ثبت نام خود را در مدارس انجام داده اند.

سید محمد حسین حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص دغدغه‌های پیش رو در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید در شرایط کرونا اظهار داشت: ویروس کرونا موجب شده بسیاری از برنامه‌ها تغییر کرده و در کنار آسیب‌ها و زیان‌هایی که به اقتصاد و آموزش کشور وارد کرده فرصت‌هایی را نیز ایجاد کرده که اگر از آن استفاده کنیم بخشی از مشکلات حل می‌شود.

وی افزود: با تعطیل شدن کلاس‌های حضوری امروز مهمترین دغدغه ما حفظ سلامت دانش آموزان در همه مقاطع تحصیلی به ویژه در دوره پیش دبستانی و دبستان است لذا همه امکانات خود را به کار بسته ایم تا این مهم محقق شود.

حسینی بیان کرد: مهمترین چالش ما در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، ثبت نام دانش آموزان است که تاکنون ۳۰۰ هزار دانش آموز در کشور هنوز ثبت نام نکرده اند و باید این کار به موقع صورت گیرد.

وی گفت: در ثبت نام پایه پیش دبستانی دغدغه‌هایی داریم و سلامت کودکان در اولویت است البته خانواده‌ها هم در ثبت نام فرزندان خود نگرانی‌هایی دارند که منطقی است و اگر در اثر بیماری، سلامت کودکان در خطر باشد بقیه موارد اولویت ندارد لذا باید به والدین اطمینان دهیم که کودکان در شرایط سالم و امن وارد فضای آموزشی بهداشتی می‌شوند و ما مراقب آنها هستیم و بسیار امیدوار هستیم تا وضعیت سفید شود تا بتوانیم در آموزش متمرکز شویم.

حسینی بیان کرد: برای همه شرایط زرد، سفید و قرمز برنامه ریزی شده که در شرایط سفید با کلاس حضوری، در وضعیت زرد به صورت ترکیبی شامل کلاس حضوری محدود و فضای مجازی و در شرایط قرمز از فضای مجازی استفاده خواهیم کرد.

وی گفت: در شرایط قرمز از طریق شبکه شاد اقدام خواهد شد که امسال «شبکه شاد» نسبت به سال قبل از پیشرفت چشمگیری برخوردار شده و تلاش می‌کنیم تا سیستم «کاربر پسند» و به نفع دانش آموزان باشد و در این میان از والدین هم انتظار داریم مانند یک دستیار معلم در مدیریت فرآیندهای آموزش، یادگیری کودکان بویژه در فعالیت‌های مربوط به هماهنگی چشم و دست و قلم به دست گرفتن به ما کمک کنند.

مدیرکل دفتر دبستانی و پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در وضعیت زرد تلاش می‌کنیم تا فاصله اجتماعی رعایت شود و همه دانش آموزان بتوانند وارد کلاس شوند و در صورتی که امکان حضور نبود، شورای مدرسه و دبیران می‌توانند کلاس را به دو بخش تقسیم کرده و دانش آموزان یک روز در میان در مدارس حاضر شوند و تحصیل مدیریت شود تا آموزش‌ها با کمک والدین امسال بخوبی شروع شده و با موفقیت به پایان برسد.

تأمین تجهیزات شبکه شاد

وی در خصوص ضرورت تأمین اینترنت پر سرعت هم گفت: در مورد اینترنت پرسرعت باید بخش فناوری پاسخ دهد اما همه تلاش وزارت آموزش و پرورش این است که چالش‌های ما در این بخش در نیمه اول سال برطرف شود.

حسینی بیان کرد: برای آموزش معلمان در مقطع ابتدایی برنامه‌های ویژه ای طراحی شده و در حال اجراست و در شبکه آموزش سیما هم برای توانمندی معلمان در فضای مجازی برنامه ریزی شده و در شبکه شاد، آموزش را جدی گرفته ایم برای این که معلمان بتوانند خوب تدریس کنند.

وی اظهار داشت: در این راستا توجه به محتوای تولیدی در فضای مجازی اهمیت مضاعف دارد به همین دلیل در دوره ابتدایی استان‌های کشور به شش قطب تعریف شده اند تا از اردیبهشت ماه محتوای تولیدی داشته باشند و ما برای همه دروس محتوای الکترونیک پیش بینی کرده ایم.

حسینی افزود: در این قسمت مشکل خاصی نداریم و محتوای تولید شده بسیار خوب است که بارگذاری و بازآرایی می‌شود تا از حالت خشک خارج شده و کاربر پسند شود و محتوایی پویا داشته باشد.

وی بیان کرد: معلمان باید کلاس درس فضای مجازی را مانند کلاس درس واقعی بدانند و بتوانند یک جلسه تدریس را مدیریت کرده و ارتباط مناسبی با دانش آموز برقرار کنند.

حسینی تصریح کرد: همچنین ارزشیابی مستمر، ارائه درست محتوای آموزشی، مدیریت تکالیف دانش آموزان و توجه به مسائل عاطفی و روانی کودکان از مهمترین مسائلی است که باید رعایت شود تا نگرانی کودکان کاهش یابد.

وی در خصوص مناطق محروم هم گفت: البته امیدواریم این مناطق عاری از ویروس کرونا باشد تا کلاس‌ها را حضوری برگزار کنیم اما اگر وضعیت سفید نبود با تأمین امکانات آموزشی برای تحصیل دانش آموزان اقدام خواهیم کرد.

ثبت نام بیش از ۱۴ میلیون دانش آموز در مدارس

وی در خصوص تعداد ثبت نام شدگان هم گفت: در پیش دبستانی ۹۶ هزار و۷۱۱ نفر، در مقطع ابتدایی ۸ میلیون و ۹۹۶ هزار و ۴۹۲ نفر، در مقطع اول متوسطه ۳ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۹۸۵ نفر، در متوسطه دوم تعداد ۲ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۳۴۱ نفر، در پایه اول یک میلیون و ۳۵۳ هزار و ۹۳۸ نفر، در پایاه هفتم یک میلیون و ۷۳ هزار و ۷۶ نفر و در پایه دهم نیز ۷۱۹ هزار و ۵۶۶ نفر ثبت نام کرده اند که در مجموع بیش از ۱۴ میلیون نفر در مقاطع مختلف در مدارس ثبت نام کرده اند.
 

نیازمند کمک دستگاه‌ها و مؤسسات برای تأمین نیازهای آموزشی هستیم

مدیرکل دفتر دبستانی و پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص ضرورت تأمین وسایل کمک آموزشی هم اظهار داشت: از مدیران استان‌ها انتظار داریم برای تأمین نیازهای آموزشی در فضای مجازی از همه ظرفیت‌ها مانند خیرین و مؤسسات استانی هم استفاده کنند زیرا در این شرایط مسئولیت اجتماعی استان‌ها سنگین‌تر شده و اگر مشارکت همگانی نباشد نمی‌توانیم نیازها را پاسخ دهیم و برای این که بچه‌ها وسایل آموزشی داشته باشند باید سازمان‌های
حمایتی وارد کار شوند و کمک کنند.

افت تحصیلی نگران کننده نیست

وی بیان کرد: به هر حال شرایط تفاوت کرده و پیامدها و مشکلاتی هم داریم اما افت تحصیلی زیاد نیست و در کنار دستاوردهای دیگری که در عرصه مجازی داشته ایم در این زمینه نگرانی نداریم.

حسینی یادآور شد: به هر حال در نظام آموزشی یک سری دروس رسمی مانند ریاضی داریم و یک سری برنامه غیر رسمی هم داریم که به یادگیری مهارتی به صورت حضوری نیاز دارد و رشد کودکان با آموزش حضوری است اما در شرایط اضطرار مجبوریم با این وضعیت هم کار کنیم.

وی اضافه کرد: افت تحصیلی به معنای یادگیری محتوای پیش بینی شده می‌تواند رخ دهد ولی اتفاقات و یادگیری جدیدی هم رخ داده که مهم‌تر است.

حسینی گفت: امروز دانش آموزان سواد رسانه‌ای بهتری پیدا کرده اند و ورود اجباری کودکان به فضای مجازی شرایط را تغییر داده و اگر در گذشته در زندگی واقعی کودکان ۳ تا ۵ ساله تلفن همراه وجود داشت ولی در مدارس ورودش ممنوع بود اما امروز گوشی به رسمت شناخته شده و بچه‌ها می‌توانند در این عرصه نیز توانمندی خود را نشان دهند.

وی اظهار داشت: همچنین امروز معلمان می‌توانند با گوشی خود فیلم تولید کرده و ارتباط تصویری با دانش آموز برقرار کنند و روش یادگیری جدیدی ایجاد شده که ارزشمند است و افت تحصیلی را جبران می‌کند.

حسینی در مورد مشکلات شبکه شاد هم گفت: در مورد شبکه شاد چالش‌های زیادی در عرصه بارگذاری و دریافت اطلاعات و برقراری ارتباط داریم اما در یک ماه این شبکه راه اندازی شده که بالای ۱۰ میلیون نفر در آن حضور دارند و در میان پیام رسان های قوی مانند واتساپ و تلگرام که در یک بازه زمانی تا یک میلیون کاربر داشتند امروز ما در یک ماه کاری کردیم که ۱۲ میلیون کاربر روی شبکه آمدند که کار بزرگی شد البته نقص هم دارد که باید برطرف شود.

وی اضافه کرد: متخصصان فنی در تلاش هستند تا شبکه شاد جدید نسبت به شبکه قبلی تغییرات جدی داشته باشد و به شبکه ای ایمن و جامع تبدیل شود که به سایر پیام رسان ها نیازی نباشد و در حال حاضر ما در این شبکه امنیت لازم را ایجاد کرده ایم و می‌دانیم دانش آموز وارد فضایی می‌شود که امنیت لازم را دارد و این کار یک موفقیت بزرگ است.

مدیرکل دفتر دبستانی و پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: امروز در دنیای پویایی زندگی می‌کنیم که نسبت به آینده ناقص است و افراد باید تلاش کنند تا عقب نمانند و ما نیز درصددیم به روز باشیم لذا در شبکه شاد به روز کردن و استفاده از قابلیت‌های جدید در دستور کار قرار دارد.

وی در خصوص همراهی معلمان با تحصیل در فضای مجازی گفت: معلم در گذشته یک کلاس لازم داشت تا تدریس کند اما امروز این نقشه عوض شده و شرح اقدامات تغییر کرده و معلم ما وظیفه دارد آموزش و یادگیری را در بازه زمانی تعریف شده جلو ببرد و اگر وضعیت سفید بود در کلاس درس و اگر زرد بود به صورت ترکیب کلاس درس و فضای مجازی و اگر قرمز بود در فضای مجازی تدریس کند و را کسی نمی‌توان از آن منع کرد.

حسینی تصریح کرد: اگر معلمی از موبایل و اینترنت خود استفاده کرد همکاری و حمایت می‌کنیم و از آنجا که آموزش از طریق شبکه شاد قابل نظارت است همه فیلم‌ها پیام و فعالیت‌ها کنترل و ارزیابی می‌شود.

وی افزود: در این نظارت دنبال مچ گیری نیستیم و با نگاه مثبت می‌خواهیم معلمان توانمند را شناسایی و آنها را حمایت کنیم و اگر معلمی نپذیرفت اینترنت و گوشی خود را در اختیار بگذارد حق دارد و ما باید کلاس را آماده کنیم تا از کلاس درس آموزش را در فضای مجازی انجام دهد.

حسینی اظهار داشت: به هر حال آموزش و یادگیری فضای معلمان به صورت ویژه آغاز شده و تاکید ما این است که معلمان فضای مجازی را مانند کلاس درس بدانند و بتوانند از آن برای تدریس استفاده کنند.

کد خبر 5003365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha