به گزارش خبرگزاری مهر، "پاتریک سیل" در مقاله ای در روزنامه گاردین تحت عنوان "عقب نشینی رخ نخواهد داد" می نویسد : از اظهار نظر مقام های آمریکایی چنین بر می آید که این کشور در پی برنامه ریزی برای حضور طولانی مدت درعراق است و در آینده نزدیک از این کشور خارج نخواهد شد.
سیل با اشاره به اظهارات وزیر دفاع آمریکا در 31 مه در جزیره هونولولو می گوید که آمریکا بر آن است تا از عراق نیز مانند کره جنوبی در زمان جنگ دو کره و ژاپن پس از جنگ جهانی دوم استفاده کند و برای مدتی طولانی در عراق بماند.
این تحلیلگر انگلیسی انگیزه این استراتژی را کنترل بر منابع انرژی می داند و عقیده دارد که اگر درعراق نفتی وجود نداشت آمریکا به این کشورحمله نمی کرد.
سیل می گوید که هدف دیگر آمریکا در حمله به عراق، برنامه ریزی برای تسلط بر تمامی منطقه نفت خیز خلیج فارس و فراتر از آن تسلط بر حوزه گسترده ای از آسیای میانه تا شرق آفریقا است.
او در ادامه مطلب خود می نویسد : "جسیکا متیو" رئیس بنیاد کارنگی اوایل سال 2004 نوشت که پایگاههای دائمی آمریکا در عراق نشان از حضور طولانی مدت در این کشور دارد.
سیل می گوید : ساخت پایگاههای نظامی آمریکا درعراق به سرعت و با هزینه ای سالیانه یک میلیارد دلار درجریان است و واشنگتن بلافاصله پس ازحمله به عراق ، ساخت بزرگترین سفارت آمریکا در جهان را در بغداد آغاز کرد که درکنار آن در کرانه رود دجله، یک هزار واحد مسکونی برای کارکنان این سفارت ساخت.
همچنین وی می گوید : ساختن 110 پایگاه نظامی در مناطق مختلف عراق از جمله در فرودگاه بغداد، استان الانبار و در جنوب بغداد نشان از آن دارد که واشنگتن به این زودی از عراق خارج نخواهد شد.
نظر شما