۹ تیر ۱۳۸۶، ۱۴:۲۵

10 تیر سالروز ابلاغ بند ج اصل 44 (12) / خاوری در گفتگو با مهر :

روند اجرای اصل 44 رضایت بخش نیست

روند اجرای اصل 44 رضایت بخش نیست

محمود رضا خاوری مدیرعامل سابق بانک سپه تشکیل شرکت سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها را یک گام بزرگ و رو به جلو به سمت خصوصی سازی عنوان کرد و گفت: البته مجموع عواملی باعث شده که روند اجرای اصل 44 به‌طور کامل رضایت بخش نباشد.

مدیرعامل سابق بانک سپه در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه انجام هر کاری نیاز به زمان دارد، تا بدین روش ساز و کارهای آن مشخص شود، افزود: در زمینه اجرای اصل 44 باید به درآمدهای حاصل از واگذاری در بازار سهام و همچنین سیاست‌های پولی و مالی که باید در بازارها فعال شوند توجه کرد.

محمود رضا خاوری توجه به راهکارهای تسهیل و تسریع در روند اجرای اصل 44 قانون اساسی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: اولین مبحث، مربوط به قیمت فروش اموال دولتی و سهام عرضه شده در رابطه با خصوصی سازی است، یعنی علاوه بر استفاده از ظرفیت های فکری، تخصصی و اجتماعی جامعه، باید بحث فروش اموال دولتی وخصوصی سازی متمایز باشد.

خاوری تفاوت بین عرضه سهام و فروش اموال دولتی را در نحوه برخورد و قیمت آنها دانست و افزود: شاید در بحث خصوصی سازی و عرضه سهام بتوان به امتیاز دهی هم فکر کرد ولی در فروش اموال دولتی، قیمت بالا مد نظر است، بنابراین با فروش به قیمت بالا برای سرمایه گذار جذابیتی نخواهد داشت و اگر خیلی امتیاز بدهیم، منتهی به رانت خواهد شد و در این مورد نقطه تعادلی عرضه سهام و دارایی های دولتی باید پیدا شود.

مدیرعامل سابق بانک سپه به ارائه تسهیلات به اقشار ضعیف جامعه در جهت سهامدار شدن اشاره کرد و بیان داشت: در زمان واگذاری سهام به مردم باید در بازار سرمایه ساز و کارهای پاسخگویی به نقد شوندگی قیمت سهام وجود داشته باشد و به عبارت دیگر، سهامدار هر زمان که نیاز داشت بتواند سهم خود را بفروشد.

وی به تشکیل شرکت سرمایه گذاری مشترک بانک‌ها به عنوان افزایش دهنده توان بانک‌ها و کارایی آنها اشاره کرد و گفت: زمانی که دولت به بانک‌ها بدهی دارد، بانک‌ها می توانند با تشکیل شرکت سرمایه گذاری مشترک به میزان طلب خود از سهام شرکت مشترک بهره مند شوند و بعد از تشکیل شرکت سهامی عام که سهامداران آن را بانک‌های کشور تشکیل می دهند، بانک‌ها بتوانند به تدریج و متناسب با ظرفیتهای بازار، سهام را واگذار نمایند.

خاوری تشکیل شرکت سرمایه گذاری مشترک بانک‌ها را یک گام بزرگ و رو به جلو به سمت خصوصی سازی عنوان کرد و یاد آور شد: در این حالت با روان شدن بازار به نسبت تقاضای بازار، سهام عرضه خواهد شد.

مدیر عامل سابق بانک سپه ورود بانک‌های خارجی و سرمایه گذاران را در عرصه فعالیت های بانکداری کشور حرکت مثبتی ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد: با رعایت ضوابط می توانیم اولا در سطح بین المللی به جذب تخصصی بانکی بپردازیم و همچنین توانمندی و مزایای بانکداری اسلامی را معرفی کنیم .

وی افزود: ورود سرمایه گذاران خارجی در عرصه فعالیت‌های بانکی کشور، اعتماد بین المللی را نیز به همراه خواهد داشت و از سویی دیگر بدون تشدید نقدینگی به تقاضاهای مفید در جامعه پاسخ داده می شود.

کد خبر 500623

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha