خبرگزاری مهر، گروه استانها- اعظم محبی: با گذشت حدود ۶ ماه از شیوع کرونا در کشور و اجرای تصمیمات متعدد جهت مهار یا تثبیت کووید ۱۹، همچنان شاهد وضعیت قرمز بیماری کرونا در ۱۵ استان کشور هستیم، موضوعی که ادامه اجرای تمهیدات فردی و اجتماعی را ضروری میسازد.
یکی از اصلیترین رویکردهایی که در دوره شیوع این بیماری در کشور اجرایی شد، مبحث «مدیریت سفر» و به حداقل رساندن ترددهای غیرضروری در بین استانهای کشور است.
موضوعی که در تعطیلات نوروز، عید فطر و نیمه خرداد به شکل قابل قبولی از سوی برخی از هم وطنان اجرایی شد؛ هرچند که استانهای شمالی از تبعات برخی رفتارهای سهل انگارانه در امان نماندند و شاهد اوجگیری چندباره این بیماری بعد از تعطیلات بودند.
در پیش رو بودن تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی و تمایل و رغبت عزاداران سید و سالار شهیدان کربلا به حضور در اماکن مقدس و بقاع متبرکه مانند حرم علی بن موسی الرضا (ع) و یا مرقد حضرت معصومه (س) در قم دوباره موجب بروز دغدغه و نگرانی بین مسئولان و اهالی استانهای مهمانپذیر و استانهای معبر مانند گلستان شده است.
در همین راستا با توجه به استمرار وضعیت قرمز کرونا طی روزهای گذشته در گلستان و محل گذر بودن این استان برای عبور زائران امام هشتم (ع)، نگرانی مدیران بهداشت و سلامت استان را تشدید کرده و طی بیانات خود خواستار به حداقل رساندن یا لغو سفرهای غیرضرور هستند که یقیناً همراهی مردم قدرشناس ایران در اجرای این پروتکل، قدم مثبتی در زمینه مهار این بیماری خواهد بود.
۱۵ شهریور، زمان بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید تعیین شده و هرگونه، سهل انگاری در زمینه سفر در ایام پیش رو، تأثیر خود را بر تحصیل و آموزش دانش آموزان و غیرحضوری برگزار شدن کلاسهای درس خواهد گذاشت.
پرهیز از سفر اوج گیری کرونا را کنترل میکند
یک کارشناس بهداشت در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: اصلی ترین دغدغه درمانگران حوزه بیماریهای عفونی از جمله کرونا، قطع زنجیره عامل انتقال بیماری است.
مهسا زنگانه افزود: برای مقابله با هرگونه بیماری عفونی، مدیریت گستره مکانی شیوع ویروس از پارامترهای تأثیرگذار در کنترل و یا مهار بیماری قلمداد میشود.
وی ادامه داد: از اصلی ترین راههای انتقال، مسافرت افراد بیمار یا ناقل به شهرهای با شیوع کمتر است که طی ماههای گذشته هر زمان که به کنترل یا مدیریت سفر به طور جدی پرداخته شده، توانستیم جلوی پیک و اوجگیری بیماری کرونا بگیریم.
زنگانه بیان کرد: با توجه به طولانی شدن روند خدمات دهی کادر درمان از جمله پزشکان و پرستاران به بیماران کرونایی طی ۶ ماه گذشته و خستگی ناشی از استفاده مدام و مستمر از اقلام حفاظتی و پیشگیرانه مانند گان، ماسک و شیلد در گرمای تابستان باید بپذیریم که توان کادر درمانی تحلیل رفته و دیگر انگیزه و توان جسمی ابتدای این بیماری در آنها وجود ندارد.
وی گفت: به همین سبب همراهی و همگامی برای قطع زنجیره این ویروس ضرورتی انکارنشدنی بوده که از اصلی ترین عوامل موفقیت در این موضوع حذف سفرهای غیرضروری است زیرا تا هنگامی که واکسن این بیماری کشف نشود، رعایت پروتکلها و تمهیدات پیشگیرانه تنها راهحل محسوب میشود.
رعایت پروتکلها برای کاهش زحمات کادر درمان
زنگانه اضافه کرد: هرگونه بیتوجهی به محدود کردن سفرها در برهه زمانی حاضر که اکثر استانها در وضعیت قرمز یا هشدار قرار دارند، چالش بزرگی برای درمانگران به وجود خواهد آورد که از آن جمله میتوان به کمبود دارو و اقلام مورد نیاز بیماران، کمبود تختهای بیمارستانی اشاره کرد.
۸ شهرستان گلستان در وضعیت قرمز کرونا قرار داشته و مردم باید با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و پرهیز از ترددهای غیرضرور به کاهش بروز بیماری کمک کنند وی گفت: برای درک سختیها و زحمات وارده به درمانگران کافی است به تعداد شهدای حوزه سلامت برای مهار کرونا اشاره کرد، در این شرایط بر اساس اخلاق و شرع، رعایت پروتکلها برای کاهش زحمات کادر درمان ضروری است.
حسین مهقانی که اخیراً برادرش را به سبب ابتلاء به کرونا از دست داده، به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه مردم تا زمانی که خود یا یکی از نزدیکانشان به بیماری مبتلا نشوند، رنج و آلام آن را درک نمیکنند.
وی افزود: باید بپذیریم که این بیماری آسیبهای زیادی را در حوزههای مختلف به جامعه تحمیل کرده که از جمله آن بیکاری است لذا برای رهایی از این مشکلات باید در زمینه مهار کرونا کمک کرده و از هرگونه تردد غیرضروری پرهیز کنیم زیرا این عمل سبب اوج گیری مجدد بیماری میشود.
۸ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارد
طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در حال حاضر ۳۵۱ بیمار کرونایی در استان بستری هستند.
عبدالرضا فاضل به خبرنگار مهر گفت: از مجموع ۱۴ شهرستان استان، هشت شهرستان در وضعیت قرمز و ۶ شهرستان (گنبدکاووس، گالیکش، کلاله، ترکمن، آق قلا و گمیشان) هم در وضعیت زرد قرار دارند.
وی افزود: در مجموع، کل استان به دلیل تعداد بستریها در وضعیت قرمز قرار داشته و بندرگز و کردکوی بالاترین میزان بروز کرونا را نسبت به شهرستانهای دیگر شاهد هستند.
فاضل با بیان اینکه وضعیت بیماری در استان نوسان دارد، تأکید کرد: وضعیت زرد شهرستانها شکننده بوده و ممکن است با بستری چند بیمار شرایط تغییر کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان متذکر شد: مردم باید با رعایت مسائل بهداشتی و پرهیز از ترددهای غیرضرور با مسئولان همکاری کرده تا شاهد کاهش شیوع ویروس کرونا در استان باشیم.
به گلستان سفر نکنید
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان هم به خبرنگار مهر گفت: با توجه به ایام سوگواری امام حسین (ع) و در پیش بودن تعطیلات تاسوعا و عاشورا و همچنین محل گذر بودن استان، به دلیل قرمز بودن شرایط استان از نظر بیماری کووید ۱۹، شرایط سفر و توقف در گلستان فراهم نیست.
عبدالرضا چراغعلی افزود: گلستانیها مهمان نواز هستند اما با توجه به شکننده بودن شرایط کرونا، از هم وطنان میخواهیم که در تعطیلات پیش رو به گلستان سفر نکنند.
چراغعلی تصریح کرد: بخشی از تفرجگاههای پرتردد طبق مصوبه ستاد استانی کرونا، مسدود شده و پذیرای گردشگران نخواهد بود.
وی با بیان اینکه هیئات مذهبی استان هم با رعایت پروتکلهای بهداشتی مراسم عزاداری و سوگواری را برگزار میکنند، گفت: از عزادارانی که قصد سفر به زادگاه خود، طی این مدت را دارند، تقاضا میشود که از سفر اجتناب کرده و در صورت ضرورت با رعایت ضوابط و دستورالعملها در این اماکن حضور یابند.
طی ۶ ماه گذشته، کرونا پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی زیادی داشته و بار مالی سنگینی را به کشور تحمیل کرده است لذا برای گذر از این وضعیت و برگشت به حالت عادی باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت و از سفرهای غیرضروری اجتناب کرد.
نظر شما