امید شکوری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس برآورد علمی صورت گرفته ، 10 درصد از جمعیت کشور مبتلا به دیابت و یا در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند که 70 درصد این افراد از بیماری خود اطلاع ندارند.
وی با عنوان این موضوع که هزینه درمانی بیماران دیابتی در طول سال بیش از 900 میلیارد تومان است، تصریح کرد: در صورتی که بتوانیم بیماران دیابتی را شناسایی کنیم، هزینه های درمانی کاهش خواهد یافت.
شکوری ادامه داد: وقتی یک بیمار دیابتی دچار حادثه و سانحه ای می شود، چون پزشک اورژانس درمانگاه یا بیمارستان متوجه بیماری او نیست، دارویی برای بیمار تزریق می کند که منجر به افزایش قند خون فرد شده و در نتیجه عوارض ناگواری به دنبال دارد و همین مسئله سبب می شود که هزینه های درمانی به طور ناخواسته افزایش یابد.
مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی کشور، تهیه پلاک شناسایی برای افراد یابتی را بهترین ملاک شناسایی در مواجهه با این قبیل افراد دانست و گفت: بر اساس برنامه ای که داریم، قرار است تمامی بیماران دیابتی، پلاک شناسایی دریافت کنند.
وی در عین حال، نبود بودجه خاص برای تامین هزینه های تهیه پلاک شناسایی بیماران دیابتی را، از جمله موانع پیش رو در اجرای این طرح دانست و گفت: تمامی هزینه های این طرح از محل کمک های مردمی صورت می گیرد و اغلب بیماران بی بضاعت خواهان دریافت رایگان این پلاک هستند.
نظر شما