به گزارش خبرنگار مهر، سردار سرتیپ پاسدار محمد رویانیان در یک نشست خبری با نمایندگان رسانه های جمعی با بیان اینکه حمل و نقل کنونی ایران در مرحله گذر قرار دارد واز چند مشکل رنج می برد گفت : برای داشتن جاده های ایمن باید مشکلات حمل و نقل را به سرعت برطرف کنیم .
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور ، بر توجه جدی به بحث کمبود ظرفیت راه ، مشکل ایمنی ، نبود علائم ، کمبود روشنایی در جاده ها تاکید کرد و گفت: از 5 نفر از آیات عظام و مراجع تقلید در ارتباط با تخلف های راهنمایی و رانندگی استفتاء هایی را انجام داده ایم که از جمله آنها می توان به وجوب شرعی رعایت مقررات و قوانین راهنمایی و رانندگی اشاره کرد .
رویانیان یاد آور شد: اگر فردی که برای شرکت در مراسم مذهبی سوار بر موتورسیکلت است در حال رفتن آگاه باشد که رفتارش علاوه بر جرم ، گناه نیزمحسوب می شود به طور حتم از کلاه ایمنی استفاده خواهد کرد.
وی تصریح کرد: از دیگر چالش های ما نبود خودروهای ایمن و دارای امکانات لازم است ، برای نمونه ترمز ای بی اس می تواند امنیت رانندگی را دو برابر افزایش دهد ، قدرت کنترل را برای راننده دو برابر بالاتر ببرد و شدت تصادف را تا 50 درصد کاهش دهد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی جمهوری اسلامی ایران به معضل حمل و نقل و ترافیک کشور اشاره کرد و گفت:متاسفانه مدیریت ترافیک و متولی این مسئله در کشور واحد و تعریف شده نیست.
رویانیان با بیان اینکه ، پلیس ما حرفه ای نیست گفت : باید ابزار کافی برای کنترل قوانین و همچنین بازدارندگی از ارتکاب جرایم در اختیار نیروی انتظامی قرار گیرد.
وی در ادامه تصریح کرد: در برابر این چالش ها دولت ، مجلس و نظام جمهوری اسلامی ایران تمهیدهایی را اندیشیده است که البته این راهبردها باید اجرایی شود.
رئیس پلیس راهور متذکر شد: از نیازهای جامعه ایمن و حمل و نقل سالم آگاه هستیم و نیازی به کشورهای اروپایی در این زمینه نداریم بنابراین تنها باید گام اجرایی را برداریم .
رویانیان در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون توقف خودروها پس از ارتکاب سه تخلف شاخص در تهران گفت: در صورتی که خودروها در تهران یکی از سه تخلف مشخص شده در قانون را مرتکب شوند از 24 ساعت تا یک هفته توسط مامور راهنمایی ورانندگی با قفل کردن چرخ و یا نگه داشتن آن در پارکینگ خودرو متوقف می شوند.
وی ، سرعت غیر مجاز ، توقف در پیاده رو ، انحراف به چپ ، عبور از محل ممنوع ، حمل بار و مسافر با وسیله غیر مجاز ، تخلیه نخاله و فضولات در پیاده رو و استفاده از لاستیک میخ دار در غیر فصل زمستان را از جمله این تخلف ها برشمرد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تصریح کرد : آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضاییه نیز در دستورالعمل شماره 3 مندرج در روزنامه رسمی مورخ 15/9/85 به قضات سراسر کشور دستور داد در مورد تخلفاتی ( راهنمایی ورانندگی ) که منجر به جرح و فوت می شوند به جای جریمه نقدی وزندان از مجازات های تتمینی استفاده شود که از جمله آنها محرومیت از رانندگی است .
وی ادامه داد: در تابستان سال 85 که خودروها یک میلیون کمتر از امسال و موتورسیکلت ها 900 هزار کمتر از میزان کنونی بودند 8 هزار و 800 نفر در تصادفات کشته شدند. که اگر قرار باشد این روند با همین آهنگ رشد داشته باشد باید در پایان تابستان 86 منتظر 9 هزار و 500 نفر کشته باشیم .
وی با بیان اینکه برای کاهش تلفات و مجروحان جاده ای کشور باید به مردم و مسوولان کشور هشدار و تذکر داد، در ارتباط با طرح تابستانی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی گفت: این طرح در سه مرحله 5 تا 20 تیرماه ، 10تا 25 مردادماه و 10تا 31 شهریورماه به مرحله اجرا در می آید.
رویانیان در ارتباط با علت مرحله بندی و مقطعی کردن اقدام های ویژه پلیس راهنمایی و رانندگی در تابستان جاری گفت: پلیس نمی تواند 90 روز پیاپی مانند نوروز تمام نیروهای خود را در همه گلوگاه های جاده ای کشور نگه دارد. لذا در دو مرحله پانزده روزه و یک مرحله 21 روزه به شدت با متخلفان برخورد می کند.
رویانیان توضیح داد: دستور داده ایم که پلیس حق اغماض نسبت به تخلفات حادثه ساز به ویژه سرعت غیر مجاز را ندارد و هرگز به خودرویی که سرنشینانش کمربند ایمنی را نبسته باشند اجازه حرکت در جاده های کشور را نخواهیم داد.
وی با بیان اینکه بصورت رندمی از تمامی راننده هایی که مرتکب تخلف سنگین در طول تابستان می شوند تست اعتیاد گرفته می شود ، گفت: به رانندگان هشدار می دهیم که اگر نمی توانند خانواده خویش را با رعایت مقررات سالم به مقصد برسانند رانندگی نکنند و این کار را کنار بگذارند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در ادامه یاد آور شد: در محورها و جاده های مهم همچون، تهران ، تبریز - تهران ، قم - تهران ، مشهد - تهران ، اصفهان و غیره هیچ اتوبوسی بدون دارا بودن دستگاه جی پی اس ( ردیابی جهانی ) اجازه حرکت و رفت و آمد را نخواهد داشت.
رویانیان، از سازمانها و شرکتهایی که در طول تابستان قصد برگزاری برنامه های رفاهی و سفر برای کارکنان و یا خانواده های کارمندان خویش را دارند هشدار داد، که از اتوبوس های غیر استاندارد و یا راننده های غیر مجاز استفاده نکنند.
وی در ارتباط با ویژگی های طرح تابستانی پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: این طرح دارای دو مرحله 15 روزه و یک مرحله 21 روزه است که در سومین بخش از آن که شهریورماه اجرا می شود مردم به شدت شاهد حضور پلیس در جاده ها همانند نوروز خواهند بود.
وی تصریح کرد: در سومین مرحله از طرح تابستانی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا ،تمام ایستگاه های راهنمایی و رانندگی در جاده ها فعال می شود واتوبوس ها در تمامی پاسگاه ها به شدت و با دقت کنترل خواهند شد.
رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی، در ارتباط با برخی از تخلف های انجام شده توسط خودروهای شرکت واحد در سطح شهر تهران نیز گفت: به شهرداری اعلام کرده ایم که تمام اتوبوس های خویش را باید پلاک کنند و قطعا این مسئله در نیمه اول سال جاری محقق خواهد شد.
رویانیان، در پاسخ به پرسش دیگری مبنی علت عدم برخورد پلیس راهنمایی ورانندگی با افراد و سازمانهای دولتی و غیر دولتی که مبادرت به اشغال غیر قانونی فضاهای شهری با عنوان پارکینگ اختصاصی می کنند گفت: متاسفانه بسیاری از معابر تهران در اشغال سازمانهای دولتی است، اما تا پایان تابستان تمام آنها را به استثنای مکانهای امنیتی جمع خواهیم کرد.
وی خاطر نشان کرد: باید قبول کنیم که سازمان های دولتی موظف به رعایت بیشتر قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی هستند.
نظر شما