۲۳ خرداد ۱۳۸۶، ۱۵:۲۱

مشاور رئیس فراکسیون اکثریت پارلمان عراق در گفتگو با مهر :

کشورهای عربی تعامل مثبتی با دولت منتخب عراق ندارند / تعیین جانشین برای رئیس مجلس اعلا شایعه ای بیش نیست / بازداشت دیپلماتهای ایرانی بر خلاف منافع ملی عراق است

کشورهای عربی تعامل مثبتی با دولت منتخب عراق ندارند / تعیین جانشین برای رئیس مجلس اعلا شایعه ای بیش نیست / بازداشت دیپلماتهای ایرانی بر خلاف منافع ملی عراق است

مشاور رئیس فراکسیون اکثریت پارلمان عراق با هشدار درباره توطئه برخی کشورهای منطقه علیه دولت منتخب عراق و انتقاد ازتعامل نادرست و منفی آنها در این زمینه، هرگونه ناامنی و بی ثباتی در عراق را دارای تاثیرات منفی بر ثبات و امنیت تمام کشورهای خاورمیانه دانست.

"سید محسن حکیم" در گفتگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری مهر درباره مشکلات و چالشهای پیش روی دولت نوری المالکی گفت : مهمترین چالش پیش روی دولت عراق، امنیت است، صدامی ها و تکفیری ها همچنان برای شکست تجربه دموکراتیک و روند سیاسی عراق و اراده ملت این کشور و برگرداندن عراق به دوران دیکتاتوری سابق تلاش می کنند.

وی خاطرنشان کرد: هدف این گروهها و افراد این است تا با افزایش اقدامات تروریستی علیه مردم بیگناه و شخصیتها و نیروهای عراقی، دولت نوری المالکی را ناکارامد و ناتوان نشان دهند و آن را با شکست و ناکامی روبرو کنند.

محسن حکیم دومین چالش عمده پیش روی دولت عراق را مسئله حضور نیروهای بیگانه دانست و گفت : با توجه به اینکه هنوز ساختارهای  امنیتی و نظامی عراق بازسازی نشده است، همچنان با ضف ساختارهای امنیتی و نظامی، آموزشی،  ناکارامدی مدیریت نظامی و امنیتی روبرو هستیم که نیازمند یک جدول زمانی برای بازسازی و ساماندهی ساختارهای امنیتی، نظامی و اطلاعاتی عراق است.

وی خاطر نشان کرد : چالش بعدی اینکه تمام زیرساختها و تاسیسات زیربنایی اقتصادی، خدماتی است؛ تمام شبکه های آبرسانی، بهداشتی، آموزشی، کشاورزی با توجه به حکومت دیکتاتوری سابق از بین رفته است و در حال حاضر به یک انقلاب فراگیر اقتصادی نیاز است تا ساختارهای فرسوده اقتصادی بازسازی شود.

مشاور رئیس فراکسیون اکثریت پارلمان عراق گفت : پنجمین چالش، مسئله فساد اداری و مالی گسترده در عراق است؛ ساختار اداری و مالی عراق کاملا فرسوده است.

طرح کشورهای عربی منطقه برای ایجاد بی ثباتی در عراق

محسن حکیم در ادامه گفتگو با مهر خاطر نشان کرد: چالش دیگر متاسفانه عدم تعامل درست و مناسب کشورهای عربی و برخی کشورهای منطقه با دولت منتخب مردمی عراق است؛ به جای اینکه این کشورها به عراق که عضو سازمان کنفرانس اسلامی و اتحادیه عرب است، کمک کنند، ولی متاسفانه این کشورها دست به توطئه هایی علیه دولت منتخب عراق می زنند که باید بدانند هرگونه بی ثباتی و ناامنی در عراق بر ثبات و امنیت منطقه ای تاثیر منفی خواهد گذاشت.

لازم به ذکر است، برخی منابع معتبر خبری در عراق و منطقه اخیرا جزئیات سندی را فاش کرده اند که به موجب آن برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری به دنبال ایجاد نا امنی و بی ثباتی در استانهای جنوبی عراق شامل بصره، ناصریه و عماره هستند . بنابر این گزارش ها هدف از این اقدام، کاهش نفوذ ایران و تضعیف موقعیت رهبران شیعه عراق و جلوگیری از تشکیل ایالت فدرال ذکر شده است.

حکیم گفت : همانگونه که اشاره کردم متاسفانه کشورهای عربی و برخی کشورهای منطقه نه تنها با دولت منتخب عراق تعامل مثبت نمی کنند، بلکه بعضا دست به توطئه چینی علیه آن می زنند .

مشاوررئیس فراکسیون ائتلاف عراق یکپارچه افزود : ما معتقدیم اگر با صدامی ها و تکفیری ها در عراق برخورد نشود شاهد  گسترش تروریسم در تمام منطقه خواهیم بود؛همانگونه که در مغرب الجزایر عربستان لبنان هستیم، لذا منطقی است که تمام کشورهای منطقه به ویژه کشورهای عربی از دولت قانونی مشروع و منتخب عراق در جهت ریشه کنی تروریسم از عراق حمایت کنند.

وی تصریح کرد : امنیت منطقه از امنیت عراق جدا ناپذیر است، امنیت عراق جزئی از امنیت منطقه است؛ در صورت ادامه ناامنی در عراق، شاهد ناامنی در تمام منطقه خواهیم بود.

محسن حکیم گفت : ما استراتژی نظریه مجلس اعلا را تحت عنوان " نظریه مشارکت استراتژیک منطقه ای"  چندین بار مطرح کردیم؛نظریه مشارکت استراتژیک منطقه ای مبتنی بر این است که امنیت و ثبات و فرهنگ و دین تفکیک ناپذیر است و ما باید در جهت  وحدت و همگرایی اسلامی و یکپارچگی اقتصادی و حفظ هویت فرهنگی اسلامی خود گام برداریم تا شاهد ناکامی طرحهای دشمنان خواهیم بود.

شایعه انتخاب جانشین سیدعبدالعزیز حکیم

مشاور رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق درباره شایعات برخی رسانه ها مبنی بر تعیین جانشین سید عبدالعزیز حکیم تصریح کرد : چنین شایعاتی، بی پایه و اساس است؛ آقای حکیم همچنان با قدرت به فعالیتهای خود در مجلس اعلا و فراکسیون ائتلاف عراق یکپارچه ادامه می دهد و همه چیز را با جدیت و دقت تحت نظر دارد هیچ خلایی در رهبری مجلس اعلا و ائتلاف عراق یکپارچه به وجود نیامده است و تمام سازمانهای و نهادهای تحت نظارت آقای حکیم به فعالیت خود ادامه می دهند.
 
ابراز تاسف از برخورد نادرست المشهدانی

محسن حکیم درباره اقدام نمایندگان پارلمان عراق در برکناری محمود المشهدانی از ریاست این مجلس به سبب بدرفتاری با یکی از نمایندگان گفت :  اینکه رئیس پارلمان و تیم محافظان تا این سطح از برخورد بد فرهنگی داشته باشند و اجازه دهند به نماینده ملت اهانت شود قطعا موضع منطقی و قاطع پارلمان عراق بهترین پاسخ به رفتار نابخردانه بوده است.

 سرنوشت دیپلماتهای ربوده شده ایرانی

حکیم درباره سرنوشت پنج دیپلمات ایرانی که از دی ماه سال گذشته به دست نظامیان آمریکایی ربوده شدند و همچنان در اسارت آمریکایی ها قرار دارند، به خبرنگار مهر گفت : ما این اقدام غیر قانونی را محکوم می کنیم و بازداشت دیپلماتهای ایرانی را در جهت منافع ملی عراق نمی دانیم.

وی درباره اینکه چه اقداماتی از سوی دولت و مقامهای عراقی برای آزادی این دیپلماتها انجام شده است، افزود : ما چه در سطح مجلس اعلای اسلامی عراق و چه دولت نوری المالکی مسئله دیپلماتهای ایرانی را به طور جدی پیگری می کنیم در صدر کارهای خود قرار دارد تمام تلاشهای خود را برای آزادی فوری این میهمانان عزیز ملت عراق  به کار گرفته ایم.

مشاور سید عبدالعزیز حکیم گفت :  نشانه هایی وجود دارد که انشاء الله طی هفته های آینده شاهد آزادی این عزیزان باشیم.

وی درباره این سوال که یک روزنامه آمریکایی گفته بود تا هفته های آینده، این دیپلماتها آزاد می شوند؟ گفت : ما هم امیدواریم که به زودی

بحث شکاف و دودستگی در ائتلاف عراق یکپارچه و توطئه ها بر ضد دولت مالکی

حکیم درباره شایعه بروز دودستگی در ائتلاف عراق یکپارچه و توطئه ها بر ضد دولت نوری المالکی خاطر نشان کرد: اخبار مربوط به چنین مسئله هیچ پایه و اساسی ندارد و درچارچوب جنگ روانی و تبلیغاتی منتشر می شود؛ مجلس اعلا با قدرت از دولت منتخب و قانونی نوری المالکی حمایت می کند و قطعا با تمام ابزارها و مکانیزم ها در این راستا اقدام خواهد کرد.

اتهامات علیه ایران

سید محسن حکیم درباره ادعاها و اتهامات مکرر اشغالگران عراق از جمله آمریکا و انگلیس علیه ایران مبنی بر دخالت در امور داخلی عراق و حمایت از گروههای مسلح به خبرنگار مهر گفت :  دولت و پارلمان عراق اتهامات وارده علیه ایران مبنی بر دخالت درعراق را رد می کنند؛ جمهوری اسلامی ایران همواره نقش مثبت و جدی تاثیرگذاری در جهت حمایت از توسعه سیاسی  و دولت منتخب عراق ایفا کرده است و همچنان به این نقش سازنده و مثبت خود ادامه می دهد.

وی افزود : سفر مقامهای عالی رتبه عراقی ازجمله رئیس جمهوری، نخست وزیری، رئیس مجلس اعلا و برهم صالح معاون نخست وزیر از عراق و وجود 50 پروتکل همکاری میان عراق و ایران، نشان دهنده عمق استراتژیک روابط دو کشور دوست و مسلمان است.

مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق

مشاور رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق درباره مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق و زمان آغاز دور بعدی مذاکرات گفت : هر دو طرف نتایج اولیه این مذاکرات را بررسی می کنند و امیدواریم در هفته های آینده شاهد دور دوم مذاکرات در جهت حمایت از عراق باشیم.

کد خبر 501043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha