خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه : بر اساس روایات معتبر و متواتر، در آخرالزمان مردی از خاندان نبوت و از نسل رسول خدا(ص) ظهور خواهد کرد، با ویژگی هایی خاص که در روایات از آنها اسم برده شده است . بیشتر مسلمانان با هر عقیده و در هر فرقه ای به این باور اعتقاد دارند اما در دنیای اسلام شیعه و سنی در موارد زیر به مناقشه نشسته اند: مهدی کیست؟ نام او چیست؟ متولد گشته است یا در آینده متولد خواهد شد؟ بررسی و کاوش در این چند محور در حقیقت علل اصلی تالیف این کتاب است که در آن به ذکر آراء و دلایل طرفین پرداخته شده و میان آنها داوری شده است.
نویسنده در نخستین فصل کتاب طی گفتاری بلند مفاهیم و واژگان و اصطلاحاتی مانند میسانیسم و فتوریسم و انتظار فرج را بررسی نموده و با ارائه شواهدی مستند بر این نکته تاکید ورزیده که باورمندی به دولت مصلح نجات بخش که روزی بشریت را از تاریکی های شب دیجور به صبح روشن امید رهنمون خواهد شد باوری است مشترک در میان تمام بشریت.
فصل دوم به تبیین دلایل اصالت این باور اختصاص یافته و طی آن با ارائه مدارکی از نصوص دینی و آثار عالمان به اثبات ریشه های عمیق مسئله مهدویت پرداخته شده است.
در فصل سوم نیز به مهمترین موارد اختلاف نظر مسلمانان در مسئله مهدویت اشاره شده و عباراتی از عالمان مسلمان در این مورد عرضه شده است.
در فصل چهارم کتاب به تعدادی از بشارتهای نبوی درباره مهدی موعود اشاره شده و مفاد آنها بررسی شده است.
فصل پنجم به مهمترین سرفصلهای باور مهدویت در نگاه شیعه امامیه اشاره شده و ضمن برشمردن ویژگیهای معروف آن موعود منتظر در یک تحلیل دقیق و جامع مسئله ولادت آن حضرت محل تولد و مراحل زندگی آن امام را مرد کاوش و تحقیق قرار داده است و در این رهگذر به چند پرسش در این باره نیز پاسخ داده شده است.
نظر شما