۱۶ دی ۱۳۸۲، ۱۸:۵۱

در ديدار با وزير امور خارجه ژاپن عنوان كرد

خاتمي : به آمريكا اعتماد نداريم ؛ واشنگتن رفتارش را تغيير دهد

خانم يوريكو كاواچي وزير امورخارجه ژاپن امروز با حجت الاسلام و المسلمين سيدمحمد خاتمي، رييس جمهور ديدار كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر رييس جمهور در اين ديدار با اشاره به جايگاه ژاپن در منطقه و جهان و نيز اهميت ايران در منطقه مناسبات تهران - توكيو را در ايجاد امنيت، ثبات و صلح جهاني موثر خواند و مناسبات دو جانبه را مناسب وخوب ارزيابي كرد.
خاتمي همچنين با قدرداني از همدردي و محبت دولت و ملت ژاپن با دولت و ملت ايران در حادثه زلزله "بم" ابراز اميدواري كرد كه با استفاده از دانش و تجربيات ژاپن و سرمايه گذاري مناسب، از خسارات انساني و مادي بلاياي طبيعي نظير زلزله كاسته شود.
رييس جمهور سپس استقرار ثبات و امنيت در عراق و بازسازي اين كشور را مورد تاييد تهران دانست و تداوم اشغال عراق را به ضرر عراقيها، منطقه و اشغالگران ارزيابي كرد و خواستار واگذاري قدرت به خود عراقيها و تشكيل حكومت مردمي در عراق شد.
خاتمي سياستهاي جمهوري اسلامي ايران در افغانستان و عراق را در جهت پايان آشفتگي ها و كمك به استقلال و حاكميت ملي اين كشورها خواند و تاكيد كرد كه در برنامه هاي دفاعي ايران سلاحهاي كشتار جمعي جايي ندارد.
رييس جمهور با اشاره به خستگي بشريت از جنگ ترور و خشونت و ابراز احساسات همگاني نسبت به فجايعي نظير زلزله بم و بيداري وجداني انساني، اظهار اميدواري كرد، همدلي و همكاري جاي خشونت و زور را در روابط ميان كشورها بگيرد.
خاتمي با اشاره به سياست اصولي جمهوري اسلامي درباره صلح و امنيت بين المللي و ثبات در منطقه گفت: متاسفانه ايران پاسخ رفتارهاي مسوولانه خود را با دشمني و تهديد و فشار از سوي پاره اي از قدرتهاي گرفته است و سياستهاي نادرست آمريكا مانع پيدايش اعتماد نسبت به آمريكا در ميان ملت و كشور ما شده است.


خاتمي ضمن تقدير از كمك وهمراهي همه كشورها و ملت ها در جريان زلزله بم گفت: بي اعتمادي ما نسبت به آمريكا در حالي كاهش خواهد يافت كه ما در عمل تداوم اقدام هاي مثبتي كه نشان دهنده تغيير واقعي سياست هاي آمريكا باشد، ببينيم.
رييس جمهور گفت: چگونه مي توان به آمريكا اعتماد كرد در حالي كه رفتار مسوولانه و تنش زداي ما را در افغانستان با نسبت هاي واهي به ما پاسخ داد يا در برابر سياست منطقي مادر عراق كه همواره خواستار رفع تنش و ايجاد ثبات و امنيت اين كشور مهم خاورميانه بوده ايم و اولين كشوري بوديم كه شوراي حكام را به رسميت شناختيم، با ادعاي دروغين تلاش ايران براي دستيابي به سلاحهاي اتمي و فشار روي ايران در عرصه بين المللي و حتي آژانس بين المللي اتمي، دشمني خود را نشان داد.
خاتمي در ادامه گفت: اينك آمريكا در برابر يك آزمايش قرار دارد تا از رفتارهاي نادرست خود به طور اصولي دست بردارد و از جمله در آژانس بين المللي اتمي نه تنها در مقابل ايران و جهان عليه ايران اقدام نكند، بلكه با تاييد رفتار درست ايران، بر حق ايران براي داشتن تكنولوژي صلح آميز اتمي زير نظر آژانس بين المللي تاكيد كند.


خاتمي ضمن تاكيد بر سياست اصولي تنش زدايي آمادگي همكاري با ژاپن و ديگر كشورهاي جهان كه به اصل احترام متقابل پايبندند، تاكيد كرد.
وزير خارجه ژاپن نيز در اين ديدار كه آقاي امين زاده معاون آسيا و اقيانوسيه وزارت امورخارجه نيز حضور داشت، ضمن ابراز همدردي با دولت و ملت ايران به خاطر زلزله بم، آمادگي دولت و سازمانهاي غير دولتي ژاپن را براي كمك به ايران و زلزله زدگان، اعلام كرد و گفت: ژاپن براي بازسازي ميراث فرهنگي آسيب ديده در زلزله اخير با يونسكو همكاري مي كند.
وي تصريح كرد: روابط دو جانبه خوب و افق هاي پيش روي دو كشور با توجه به عزم مسوولان عاليرتبه كشور روشن و اميدوار كننده است.


وزير خارجه ژاپن اظهار اميدواري كرد كه زمينه هاي مثبت پيش آمده سبب رفع اختلافها ميان آمريكا و ايران شود و نزديكي اين دو كشور را به نفع جهان و هر دو كشور دانست.
خانم يوريكو كاواچي از همكاريهاي دو جانبه در بازسازي افغانستان ابراز خرسندي كرد وگفت: دو كشور مي توانند در بازسازي عراق و تامين صلح و ثبات جهاني مشاركت موثري داشته باشند.
وي امضاء پروتكل الحاقي را گامي مهم از سوي ايران دانست و اظهار اميدواري كرد، با همكاري همه كشورهاي جهان، صلح و دوستي در جهان حاكم شود.

کد خبر 50134

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha