به گزارش خبرنگار مهر، مدیر نشر توس اعلام کرد: اجازه انتشار این کتاب از سوی وزارت ارشاد صادر شده و به زودی شاهد انتشار جلد سوم ادبیات نمایشی در ایران خواهیم بود. قرار است مجلدات بعدی آن نیز به زودی برای انتشار آماده شود.
جلد نخست و دوم از این مجموعه پیش از انقلاب و در سال 1356 از سوی نشر توس وارد بازار کتاب شد و از آن تاریخ تا کنون تجدید چاپ نشده بود که اینک با اجازه انتشار سومین جلد از این مجموعه دوباره تجدید چاپ شده است.
جلد نخست از این مجموعه در 250 صفحه ، شمارگان 3هزار نسخه در قطع وزیری و با جلد سخت از سوی توس وارد پیشخوان کتابفروشی ها شده است.
این مجلد به ادبیات نمایشی در ایران از نخستین کوشش ها در این عرصه تا پایان دوره قاجار اختصاص یافته است. جمشید ملک پور برای بررسی تاریخ نمایش در ایران نخست به ذکر نمونه هایی از هر دوره تاریخی پرداخته است.
در این مجلد از نخستین کوشش ها در دوره های مختلف تاریخی ایران و آنچه که با عنوان نمایش در قالب هایی مانند شبیه خوانی ، تعزیه ، پرده خوانی، شاهنامه خوانی و کوشش هایی که در دوره صفویه برای به صحنه بردن نمایش هایی که از روی درام های مشهور اروپایی صورت گرفته بود ، نام برده شده است.
در جلد دوم این مجموعه ، به متون نمایشی ایرانی که در دوره مشروطیت و تحت تاثیر ترجمه های اروپایی صورت گرفته بود ، پرداخته شده است. در این دوره بسیاری از اندیشمندان بزرگ ایرانی برای بیان دیدگاه های خود در مورد جامعه به ترجمه و انتشار آثار ادبیات نمایشی غیر ایرانی پرداختند و محافلی برای به روی صحنه بردن این آثار به وجود آمد.
دوره مشروطیت یکی از پررنگ ترین دوره های تاریخ ادبیات نمایشی در ایران است و جمشید ملک پور هم یک مجلد کامل را به بررسی آن اختصاص داده است.
سومین جلد از این مجموعه که به ادبیات نمایشی در دوره پهلوی اول اختصاص دارد سی سال پس از نخستین مجلدات آن تالیف شده و به زودی منتشر خواهد شد. همچنین مولف قرار است در مجلدات بعدی به ادبیات نمایشی در ایران دوره پهلوی دوم و همچنین پس از انقلاب بپردازد.
نظر شما